9 Λάθη αγοραστών για πρώτη φορά και πώς να τα αποφύγετε

9 Λάθη αγοραστών για πρώτη φορά και πώς να τα αποφύγετε

Mai 9, 2023 0 Von admin

Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι συνθήκες της αγοράς όταν ξεκινάτε το ταξίδι αγοράς σπιτιού. Οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς δεν μετριάζουν τις πιθανές παγίδες και, δυστυχώς, οι τύψεις του αγοραστή δεν είναι ασυνήθιστο στους αγοραστές για πρώτη φορά, συνήθως ως αποτέλεσμα της παραμέλησης να κάνουν την εργασία τους και διασφαλίζουν ότι είναι πλήρως προετοιμασμένοι.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την περίπτωση του «προειδοποιημένος είναι οπλισμένος» γιατί εάν έχετε ξεκάθαρη κατανόηση της διαδικασίας και του τι απαιτείται και έχετε επινοήσει ένα σαφές σχέδιο δράσης, μπορείτε εύκολα να παρακάμψετε δαπανηρά λάθη και να ψωνίσετε για το σπίτι των ονείρων σας με σιγουριά.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να έχετε έμπειρους επαγγελματίες ακινήτων για να σας καθοδηγήσουν, ειδικά εάν είστε αγοραστής για πρώτη φορά.

Είναι σημαντικό για τους αγοραστές για πρώτη φορά να γνωρίζουν ποια κουτιά πρέπει να επισημανθούν για να κάνουν μια σοφή επενδυτική επιλογή και να αποφύγουν τις παγίδες – εδώ είναι μερικά από τα κοινά λάθη που μπορούν να αποφευχθούν κάνοντας σωστή έρευνα και προγραμματισμό.

Δεν έχετε ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε

Μπορεί να έχετε μια ιδέα για το είδος του σπιτιού στο οποίο θα θέλατε να ζήσετε, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή σας ζωή – δεν έχει νόημα να αγαπάτε το σπίτι αλλά να μισείτε τη γειτονιά καθώς τελικά θα αρχίσεις να μισείς το σπίτι σου.

Θα προτιμούσατε να ζείτε σε μια ήσυχη, προαστιακή περιοχή ή σε ένα ζωντανό περιβάλλον με νυχτερινή ζωή; Χρειάζεται να βρίσκεστε κοντά στη δουλειά ή στα σχολεία ή θα προτιμούσατε να βρίσκεστε κοντά σε ένα κοινωνικό κέντρο ψυχαγωγίας; Έχετε χρόνο να φροντίσετε έναν κήπο ή μια χαμηλότερη επιλογή συντήρησης θα ταίριαζε καλύτερα στον τρόπο ζωής σας;

Μην είστε σίγουροι για το τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Οι περισσότεροι αγοραστές για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν μια κατάθεση και να υποβάλουν αίτηση για ομόλογο για το υπόλοιπο, και αν δεν έχετε ιδέα για το ποσό που οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να σας δανείσουν, κυριολεκτικά πυροβολείτε στο σκοτάδι.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αποκτήσετε προεπιλογή που όχι μόνο σας παρέχει την ησυχία ότι το πιστωτικό σας αρχείο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά σας εξοπλίζει επίσης με τη γνώση του πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε και το είδος του ομολόγου μπορείτε να περιμένετε από μια τράπεζα.

Αγοράζοντας περισσότερο σπίτι από αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Είναι εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα σπίτι που μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό σας, αλλά η υπερβολική επέκταση του εαυτού σας δεν είναι ποτέ καλή ιδέα καθώς κινδυνεύετε να χάσετε το σπίτι σας εάν συμβεί το απροσδόκητο και πέσετε σε δύσκολες οικονομικές στιγμές. Θα έχετε επίσης λιγότερο χώρο στον μηνιαίο προϋπολογισμό σας για άλλους λογαριασμούς και έξοδα.

Κινείται πολύ γρήγορα

Η αγορά ενός σπιτιού μπορεί να είναι περίπλοκη και η βιασύνη της διαδικασίας μπορεί να σας κοστίσει αργότερα, καθώς ενδέχεται να μην είστε σε θέση να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα για μια κατάθεση και το σχετικό κόστος, να αντιμετωπίσετε στοιχεία στην πιστοληπτική σας αξιολόγηση ή να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Αφιερώστε χρόνο για να σχεδιάσετε το χρονοδιάγραμμα αγοράς σπιτιού πολύ εκ των προτέρων – τουλάχιστον ένα χρόνο, αν είναι δυνατόν, έχοντας κατά νου πόσο καιρό θα χρειαστείτε για να εξοικονομήσετε χρήματα, να επιδιορθώσετε την κακή πίστωση και ούτω καθεξής προτού υποβάλετε αίτηση για προέγκριση .

Να μην κάνετε προσπάθεια εκκαθάρισης του χρέους πριν υποβάλετε αίτηση για στεγαστικό δάνειο

Οι δύο πιο κρίσιμες απαιτήσεις είναι ένα καλό πιστωτικό ιστορικό με ιστορικό υπεύθυνης αποπληρωμής του συμβατικού χρέους και τη δυνατότητα πληρωμής της μηνιαίας δόσης του ομολόγου.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη οι τράπεζες κατά τον προσδιορισμό της οικονομικής προσιτότητας είναι η αναλογία εισοδήματος προς χρέος ενός αιτούντος, επομένως είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε τη μείωση του χρέους αμέσως μόλις αρχίσουν να σκέφτονται την αγορά κατοικίας.

Δεν ψωνίζετε για την καλύτερη τιμή

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο και μόνο επειδή έχουν τραπεζικές συναλλαγές με ένα ίδρυμα για πολλά χρόνια, θα έχουν αυτόματα καλύτερο επιτόκιο από οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει και οι αγοραστές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αγορές για ένα στεγαστικό δάνειο είναι σαν να αγοράζουν ένα αυτοκίνητο – αξίζει να συγκρίνουν προσφορές.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός δημιουργού ομολόγων όπως η ooba για την πηγή της καλύτερης επιλογής χρηματοδότησης. Δεν χρεώνουν για την υπηρεσία και την πρόσβασή τους σε πολλούς δανειστές, τους δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται εκ μέρους σας και να επιτύχουν την καλύτερη συμφωνία, εξοικονομώντας έτσι στον αγοραστή σπιτιού χιλιάδες Rand σε τόκους κατά τη διάρκεια του ομολόγου.

Επιτρέποντας στα συναισθήματά τους να επηρεάσουν τις αποφάσεις

Η αγορά ενός σπιτιού είναι ένα σημαντικό ορόσημο ζωής. επιλέγετε το μέρος όπου θα αφήσετε τις ρίζες σας, θα δημιουργήσετε αναμνήσεις και θα δημιουργήσετε έναν χώρο που είναι πραγματικά δικός σας, επομένως είναι εύκολο να παρασυρθείτε πολύ και να πάρετε συναισθηματικές αποφάσεις.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάνετε επίσης μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ζωής σας και μια κακή απόφαση θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για τα επόμενα χρόνια.

Πληρώνοντας μια κατάθεση που είναι πολύ μικρή

Δεν χρειάζεται πάντα να κάνετε προκαταβολή 20% για να αγοράσετε ένα σπίτι, αλλά η πληρωμή μιας πολύ μικρής κατάθεσης είναι μια από τις πιο συνηθισμένες τύψεις μεταξύ των αγοραστών για πρώτη φορά που εκτίμησαν εσφαλμένα τη σημασία των μικρότερων μηνιαίων αποπληρωμών ομολόγων στη γραμμή.

Αδειάζοντας τις αποταμιεύσεις σας και υποτιμώντας το λειτουργικό κόστος ενός σπιτιού

Αν δεν αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι εκτός σχεδίου, πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε απροσδόκητες επισκευές όχι πολύ καιρό μετά την αγορά του σπιτιού σας και θα μπορούσατε γρήγορα να βρεθείτε σε μια οικονομική τρύπα εάν έχετε εξαντλήσει όλες τις οικονομίες σας για να αγοράσετε το ιδιοκτησία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι στο προηγούμενο σπίτι σας και θα έχετε άλλους μηνιαίους λογαριασμούς όπως τιμές και ασφάλιση σπιτιού.

Η προετοιμασία όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει το άγχος της διαδικασίας, θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα από την αρχή και θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να καταλήξετε με ένα βουνό απρόβλεπτων χρεών.

Πρωτότυπο άρθρο: https://www.myproperty.co.za/news/market-and-opinion/9-first-time-buyer-mistakes-and-how-to-avoid-them-09-02-23