5 κοινά λάθη που κάνουν οι πωλητές και πώς να τα αποφύγετε

5 κοινά λάθη που κάνουν οι πωλητές και πώς να τα αποφύγετε

Mai 8, 2023 0 Von admin

Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια από τις πιο σημαντικές οικονομικές επενδύσεις που θα κάνετε ποτέ, οπότε όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε το σπίτι σας, θα μπορούσε να είναι οικονομικά καταστροφικό να κάνετε ένα λάθος. Για να αποφευχθεί αυτό, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι πωλητές και πώς μπορείτε να αποφύγετε τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της επένδυσής σας.

Συχνά ακούμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας ακίνητης περιουσίας όταν αγοράζει ένα σπίτι, το ίδιο ισχύει και όταν πουλάτε το σπίτι σας. Οι ειδικοί στην τοπική σας αγορά μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα αποφύγετε τα μεγάλα λάθη εξαρχής και θα έχουν την τεχνογνωσία σχετικά με το μάρκετινγκ της ιδιοκτησίας σας σωστά στο σωστό κοινό.

Εκτός από τη βοήθεια ενός κτηματομεσίτη, υπάρχουν 5 κοινά λάθη που κάνουν συχνά οι πωλητές που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν προετοιμάζοντας αυτό το νέο κεφάλαιο.

1. Παραμέληση απαραίτητων επισκευών

Η προετοιμασία του ακινήτου σας με επιθεώρηση στο σπίτι για να εντοπίσει τυχόν μεγάλα ζητήματα επισκευής ή συντήρησης έχει νόημα ακόμα κι αν δεν απαιτείται.

Κάνοντας αυτό πριν καταχωρίσετε το ακίνητό σας, διασφαλίζετε ότι η διαδικασία δεν διακόπτεται όταν ο δυνητικός αγοραστής ζητήσει επιθεώρηση σπιτιού που αποκαλύπτει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να είχε επιλυθεί. Όχι μόνο εκσυγχρονίζετε τη διαδικασία, δείχνετε επίσης ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε από τους αγοραστές, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να ζητήσετε τιμή για το ακίνητό σας επειδή ένας αγοραστής δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει θέματα συντήρησης για να διαπραγματευτεί χαμηλότερη τιμή.

Ένα όμορφα διατηρημένο ακίνητο σε μια ιδανική γειτονιά θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει πολλές προσφορές.

2. Αποτυχία προετοιμασίας του σπιτιού για παραστάσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν πόσο σημαντικός είναι ένας ακατάστατος, καθαρός χώρος για τη διαδικασία πώλησης. Από το να μπορούν να οραματίζονται τον εαυτό τους να ζουν στο σπίτι σας μέχρι την αντιληπτή αξία του σπιτιού – ένα καθαρό σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο.

Τακτοποιήστε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των ράφια, των τραπεζιών και των πάγκων κουζίνας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι αγοραστές πιθανότατα θα σχηματίσουν μια γνώμη για το σπίτι πριν μπουν στην μπροστινή πόρτα, οπότε θυμηθείτε να τακτοποιήσετε και το εξωτερικό. Ανάλογα με την εποχή, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από το ξεβοτάνισμα των παρτέριων μέχρι το σβήσιμο των ζαρντινιέρων ή το χτύπημα πελεκημένης μπογιάς στο εξωτερικό του σπιτιού.

3. Μη λήψη φωτογραφιών επαγγελματικής καταχώρισης

Αυτές τις μέρες, η διαδικασία αγοράς σπιτιού ξεκινά μέσω Διαδικτύου. Η καταχώριση φωτογραφιών μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν προσελκύει αγοραστές σπιτιού. Ακόμη και τα πιο πολυτελή σπίτια θα λάβουν πολύ λιγότερα κλικ αν δεν τους παρουσιαστούν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας. Το να έχετε έναν επαγγελματία φωτογράφο να τραβήξει τις φωτογραφίες της λίστας είναι πάντα καλύτερο. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν άφθονο φωτισμό για να βοηθήσουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Το σπίτι θα πρέπει επίσης να προετοιμαστεί ακριβώς όπως θα κάνατε πριν από μια παράσταση για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι φαίνεται καλύτερα στις φωτογραφίες.

4. Αφήνοντας «περιθώριο διαπραγμάτευσης»

Πολλοί πωλητές ορίζουν την τιμή που ζητούν υψηλότερα για να «αφήσουν χώρο για διαπραγμάτευση». Αυτό συχνά οδηγεί τους αγοραστές να αγνοούν το σπίτι καθώς πέφτει εκτός της τιμής τους. Ένας επαγγελματίας ακίνητης περιουσίας μπορεί να βοηθήσει τους πωλητές σε μια ρεαλιστική τιμή καταχώρισης. Μερικές φορές, ο καθορισμός μιας τιμής που είναι δυσανάλογη με την αξία του ακινήτου σημαίνει ότι το σπίτι θα παραμείνει στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όσο περισσότερο το σπίτι είναι στην αγορά, τόσο πιο τολμηροί αγοραστές έχουν τις προσφορές τους επειδή υποθέτουν ότι ο πωλητής θα είναι απελπισμένος να πουλήσει. Όσο πιο κοντά είναι ένα σπίτι εισηγμένο στην εύλογη αγοραία αξία, τόσο πιο γρήγορα θα πουληθεί – και συχνά σε υψηλότερη τιμή από ό,τι αν είχε αρχικά εισαχθεί σε υπερβολικά διογκωμένη τιμή.

5. Υποεκτίμηση του κόστους κλεισίματος

Υπάρχουν διάφορα κόστη που σχετίζονται με τη διαδικασία πώλησης για τα οποία πολλοί πωλητές συχνά αποτυγχάνουν να πληρώσουν. Ενδέχεται να συνεπάγεται κόστος για την προετοιμασία του σπιτιού προς πώληση, συμπεριλαμβανομένων κάποιων τακτικών επισκευών, κόστους εγκατάστασης και, ενδεχομένως, φωτογραφιών επαγγελματικής καταχώρισης. Καθώς προχωρά η πώληση, θα υπάρχουν επίσης διάφορα έξοδα κλεισίματος που σχετίζονται με τη διαδικασία μεταφοράς και εγγραφής, έξοδα μετακόμισης και προμήθειες κτηματομεσίτη που θα πρέπει να πληρωθούν.

Πρωτότυπο άρθρο: https://www.myproperty.co.za/news/market-and-opinion/5-common-mistakes-sellers-make-and-how-to-avoid-them-05-05-23