4 πράγματα που θα ήθελα να ήξερα ως πρωτοετής φοιτητής επιχειρήσεων – Worcester Student Life

4 πράγματα που θα ήθελα να ήξερα ως πρωτοετής φοιτητής επιχειρήσεων – Worcester Student Life

Februar 8, 2021 0 Von admin

Αναλογίζομαι το πρώτο μου έτος ως φοιτητής στο Business School Ήμουν γεμάτος ενθουσιασμό, αλλά ένιωθα και κάπως ανασφαλής τις πρώτες δύο εβδομάδες. Το να πάω στο πανεπιστήμιο ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα και είμαι η πρώτη γενιά από την οικογένειά μου που φοιτά. Ωστόσο, σύντομα ξεπέρασα τους φόβους μου και απόλαυσα την εμπειρία μου στο έπακρο. Έχω τελειώσει το μάθημά μου τώρα και υπάρχουν δύο πράγματα που θα ήθελα να ήξερα από την αρχή. Λοιπόν, σας μεταφέρω μερικές από τις συμβουλές μου και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες.

Ας το φτάσουμε!

Συμμετέχετε σε συζητήσεις στην τάξη

Δεν είμαι σίγουρος πώς είναι δομημένες οι διαλέξεις σε άλλα μαθήματα, αλλά τα επιχειρηματικά μαθήματα τείνουν να έχουν πολλές συζητήσεις στην τάξη που ενσωματώνονται σε κάθε διάλεξη. Αυτά συνήθως προτρέπονται από τον καθηγητή και σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε διαφορετικά αποτελέσματα υποθετικών ή «μοντέλων» καταστάσεων που σας παρουσιάζονται στην τάξη. Στο πρώτο μου έτος, θυμάμαι ότι φοβόμουν να πω κάτι κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Φοβόμουν ότι θα έλεγα κάτι που δεν είχε νόημα και θα έδειχνα ανόητη. Συνειδητοποιώ τώρα ότι δεν υπήρχε απολύτως τίποτα να ανησυχώ και ότι πολλοί νέοι φοιτητές νιώθουν έτσι.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στο πανεπιστήμιο έμαθα ότι το να μοιράζομαι τη γνώμη μου με τους συμμαθητές μου και να είμαι ανοιχτός στις απόψεις των άλλων ενίσχυσε πραγματικά τη μάθησή μου. Μου επέτρεψε επίσης να μπω στο συζητούμενο θέμα ενώ κατανοώ τα θέματα σε βαθύτερο επίπεδο. Επιπλέον, έμαθα ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην τάξη καμία απάντηση δεν είναι λάθος, εφόσον μπορείτε να εξηγήσετε και να υποστηρίξετε την άποψή σας. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει στη διαδικτυακή μάθηση, μπορεί να σας βάλουν σε «αίθουσες εκδρομών» για να κάνετε μια συζήτηση ή να σας ζητηθεί να σηκώσετε σχεδόν το χέρι σας, αξίζει να το κάνετε και θα κερδίσετε περισσότερα από την τάξη!

Ακολουθήστε την περιέργειά σας και κάντε ερωτήσεις

Όπως και στο παραπάνω παράδειγμα, μην φοβάστε να υψώσετε τη φωνή σας και να κάνετε ερωτήσεις. Θα ανακαλύψετε ότι οι καθηγητές στο Business School μας είναι πραγματικά πολύ φιλικοί και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Από την αρχή του μαθήματος μου, οι περισσότεροι από τους καθηγητές μου με έκαναν να νιώσω πολύ ευπρόσδεκτος και ενθάρρυναν κάθε μαθητή να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

Επιλέξτε προαιρετικές ενότητες που ευθυγραμμίζονται με το σχέδιο σταδιοδρομίας σας

Όσο προφανές κι αν ακούγεται αυτό, δεν γνωρίζουν όλοι ποιο είναι το σχέδιό τους μετά το πανεπιστήμιο – και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, θα συνιστούσα να προσπαθήσετε να βρείτε το πάθος σας με μια πλήρη ποικιλία ενοτήτων. Για παράδειγμα, παρόλο που σπούδασα μάρκετινγκ και διαφήμιση, επέλεξα μια ενότητα Project Management στο Έτος 2. Ξεκίνησα αυτήν την ενότητα με μηδενικές προσδοκίες και έφυγα με ευχάριστη έκπληξη και περιέργεια να βρω περισσότερα για τη διαχείριση έργων στην πραγματική ζωή. Όπως διαπίστωσα, η επιλογή διαφορετικών ενοτήτων σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε περιοχές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν (εργασιακά) στο μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, για όσους ήρθαν στο πανεπιστήμιο έχοντας ήδη στο μυαλό τους μια καριέρα – φροντίστε να επιλέξετε ενότητες που ευθυγραμμίζονται με το σχέδιο σταδιοδρομίας σας. Το UOW Business School προσφέρει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο ενοτήτων που σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτά από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο.

Ελέγξτε τις ιδέες εργασίας σας με τους καθηγητές σας πριν από την υποβολή

Αυτή είναι ίσως η πιο χρήσιμη συμβουλή και μου πήρε χρόνια για να το ανακαλύψω! Παρόλο που οι καθηγητές δεν επιτρέπεται να διαβάσουν την εργασία σας πριν από την υποβολή, επιτρέπεται να συζητήσουν τις ιδέες / τη στρατηγική / το σχέδιό σας για την εργασία σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παρουσιάσετε στον καθηγητή σας μια πλήρη εργασία και θα του ζητήσετε να το ελέγξει ξανά για εσάς. Αντίθετα, μπορείτε να προγραμματίσετε την εργασία σας εκ των προτέρων και προτού ξεκινήσετε να την εργάζεστε, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον καθηγητή σας για μερικές από τις ιδέες σας και να λάβετε σχόλια. Επίσης, παρόλο που αυτό ακούγεται υπέροχο – μην το πιέζετε. Εάν προσπαθήσετε να μεταδώσετε ολόκληρη την εργασία σας στον καθηγητή σας, αυτός ή αυτή θα σας σταματήσει. Θα το χρησιμοποιούσα μόνο εάν δεν είστε σίγουροι για ένα συγκεκριμένο μέρος της εργασίας – όχι για ολόκληρη την εργασία σας!

Αυτά για σήμερα. Ελπίζω ότι θα χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές και θα απολαύσετε την πανεπιστημιακή εμπειρία σας στο Πανεπιστήμιο του Worcester! 🙂

claudia xx