10 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε σε όλη τη χώρα για το κολέγιο

10 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε σε όλη τη χώρα για το κολέγιο

April 12, 2019 0 Von admin
10 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε σε όλη τη χώρα για το κολέγιο

σημάδι παραμονής / Shutterstock.com

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση υποβλήθηκε στο Student Caffé από τη Lauren McKinnie. Η Lauren είναι συγγραφέας και συνεργάτης των μέσων ενημέρωσης Allied Van Lines. Παράγει τακτικά περιεχόμενο για μια ποικιλία ταξιδιωτικών και μετακινούμενων ιστολογίων. Θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για την υποβολή της και να την πιστέψουμε ως συγγραφέα αυτής της ανάρτησης ιστολογίου.

Το κολέγιο είναι μια συναρπαστική στιγμή στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου. Εκτός από το γεγονός ότι θα βιώσετε μια νέα ελευθερία, θα αρχίσετε επίσης να μαθαίνετε δεξιότητες ζωής και ανεξαρτησία που μπορούν να σας προετοιμάσουν για την επιτυχία για πολλά χρόνια ακόμα.

Ενώ προετοιμάζεστε να ξεκινήσετε τη ζωή μόνοι σας, είναι σημαντικό να σχεδιάζετε σωστά, ειδικά εάν θα φοιτάτε στο κολέγιο μακριά από το σπίτι. Εάν μετακινείστε σε όλη τη χώρα για το κολέγιο, αυτές οι δέκα συμβουλές θα αποδειχθούν απαραίτητες.

1. Αποφασίστε αν θα ζήσετε σε κοιτώνα ή σε διαμέρισμα.

Καθώς συζητάτε για τις επιλογές στέγασης, μπορείτε να σκεφτείτε να ζήσετε σε κοιτώνες ή σε ένα διαμέρισμα, καθώς και τα δύο είναι δημοφιλή στους φοιτητές. Αν και τα διαμερίσματα είναι συνήθως φθηνότερα, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν λάβετε μια απόφαση για τη στέγαση:

 • Το σχολείο σας μπορεί να σας ζητήσει να ζήσετε στην πανεπιστημιούπολη.
 • Τα διαμερίσματα μπορεί να μην είναι επιπλωμένα, αλλά οι κοιτώνες είναι πάντα.
 • Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε στην πανεπιστημιούπολη εάν ζείτε σε διαμέρισμα.
 • Τα κοινόχρηστα μπορεί να μην περιλαμβάνονται στο ενοίκιο, αλλά όλα τα κοινόχρηστα περιλαμβάνονται στους κοιτώνες.
 • Θα πρέπει να μαγειρέψετε μόνοι σας τα γεύματά σας εάν ζείτε σε διαμέρισμα ή να πληρώσετε επιπλέον για να μπείτε στο πρόγραμμα γευμάτων.

Ωστόσο, εάν θέλετε λίγο περισσότερη ιδιωτικότητα ή χώρο από ό,τι θα είχατε σε έναν κοιτώνα, ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

2. Συσκευάστε ανάλογα.

Είναι σημαντικό να πακετάρετε όλα τα απαραίτητα όταν μετακινείστε σε όλη τη χώρα για το κολέγιο, επειδή δεν θα έχετε πολλές ευκαιρίες να παραλάβετε αντικείμενα που έχετε ξεχάσει στο σπίτι. Για να διασφαλίσετε ότι έχετε χώρο για όλα όσα χρειάζεστε—ειδικά αν μετακομίζετε σε ένα μη επιπλωμένο διαμέρισμα—είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα κινούμενο φορτηγό. Επιπλέον, η πρόσληψη α μεταφορική εταιρεία μπορεί να κάνει την ημέρα μετακίνησης πολύ πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική. Εάν μετακομίζετε στους κοιτώνες, μπορεί να είστε σε θέση να οδηγήσετε τα πάντα στην πανεπιστημιούπολη μόνοι σας. δεν θα χρειαστείτε έπιπλα ή οτιδήποτε δεν χωράει στο πίσω μέρος ενός SUV.

3. Συσκευάστε έξυπνα.

Υπάρχουν πολλές πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πακετάρετε έξυπνα και να αξιοποιήσετε τον χώρο που έχετε ενώ ταξιδεύετε στο κολέγιο. Για παράδειγμα, το να κρατάτε τα ρούχα σας στις κρεμάστρες τους και να τα απλώνετε κατά τη διάρκεια της μετακόμισης εξοικονομείτε χρόνο καθώς το μόνο που θα πρέπει να κάνετε για να «ξεσυσκευάσετε» είναι να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο τοποθετώντας το κρεβάτι σας μέσα σε μαξιλαροθήκες. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να αγοράσετε μερικά ρολά πλαστικής μεμβράνης. Μπορεί να είναι χρήσιμο για να βεβαιωθείτε ότι τα σαμπουάν και τα προϊόντα ομορφιάς δεν χύνονται ή διαρρέουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μην μπερδεύονται τα κοσμήματά σας κατά τη μεταφορά.

4. Μην ξεχνάς τα απαραίτητα.

Ορισμένα αντικείμενα είναι εύκολο να τα ξεχάσετε και να τα αφήσετε πίσω κατά τη διαδικασία μετακίνησης. Το να ξοδεύετε χρήματα για να αντικαταστήσετε αυτό που ήδη έχετε δεν είναι ποτέ ιδανικό, επιπλέον, οι προϋπολογισμοί των κολεγίων μπορεί να είναι περιορισμένοι. Για να αποφύγετε τα περιττά έξοδα, ακολουθούν μερικά στοιχεία που συχνά παραβλέπονται κατά τη συσκευασία:

 • Γαλότσες
 • Φωτιστικά γραφείου
 • Φάρμακα
 • Καλώδια USB
 • Φακοί
 • Καθρέφτες
 • Ομπρέλες

5. Σκεφτείτε την γκαρνταρόμπα σας.

Φροντίστε να λάβετε υπόψη το κλίμα της νέας σας τοποθεσίας όταν ετοιμάζεστε να μετακομίσετε. Ο καιρός μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχετε συνηθίσει, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε πιο ζεστά ή πιο δροσερά ρούχα. Φορέστε τον κατάλληλο τύπο ρούχων για τη νέα σας πόλη, ώστε να μην κολλάτε μόνο με μπλουζάκια και σορτς μια κρύα μέρα ή μακριά παντελόνια εν μέσω καύσωνα. Εάν η νέα σας πόλη είναι γνωστή για ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες, συσκευάστε μια ποικιλία ειδών ένδυσης έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι για ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία. Τα στρώματα είναι φίλοι σας.

6. Ακολουθήστε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές.

Η βόλτα την ημέρα μετακίνησης μπορεί να είναι μεγάλη και αγχωτική, ειδικά αν κινείστε σε όλη τη χώρα. Μερικές ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου για να βοηθήσετε το ταξίδι να πάει πιο ομαλά περιλαμβάνουν:

 • Ελέγξτε την πρόγνωση για την ημέρα μετακίνησης, ώστε να γνωρίζετε ποιες θα είναι οι συνθήκες οδήγησης.
 • Χρησιμοποιήστε ένα GPS ή έναν χάρτη για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς να χαθείτε.
 • Προγραμματίστε στάσεις ανάπαυσης (και στάσεις ολονύκτιας) εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε χρήματα.
 • Φέρτε σνακ και άφθονο νερό!

7. Αποσυσκευάστε αργά.

Η αποσυσκευασία μπορεί να είναι αγχωτική. Θα χρειαστεί να βρείτε ένα μέρος για όλα τα υπάρχοντά σας και πιθανότατα θα είστε ήδη κουρασμένοι από το ταξίδι. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να αποσυσκευάζετε ό,τι χρειάζεστε πρώτα και, στη συνέχεια, να αποσυσκευάζετε ένα δωμάτιο τη φορά, για να μην σας κουράζουν. Εάν μετακομίζετε σε ένα δωμάτιο κοιτώνα, δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε πολύ να κάνετε το ξεπακετάρισμα σε μια μέρα, αλλά αν κατευθύνεστε προς ένα διαμέρισμα, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να οργανωθεί.

8. Γνωρίστε την πανεπιστημιούπολη.

Εκτυπώστε έναν χάρτη της πανεπιστημιούπολης και υπολογίστε πού βρίσκεται καθεμία από τις τάξεις σας. Η κατανόηση της διάταξης της πανεπιστημιούπολης θα σας κάνει πιο άνετους την πρώτη σας μέρα και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί, καθώς θα είναι λιγότερο πιθανό να χαθείτε. Χαρτογραφήστε πότε πρέπει να φύγετε από το διαμέρισμα ή τον κοιτώνα σας για να φτάσετε στην ώρα σας στο μάθημα, σημειώστε τις πιο κοντινές επιλογές φαγητού και γενικά αφιερώστε χρόνο για να εξοικειωθείτε με σημαντικές τοποθεσίες: τη βιβλιοθήκη, την κλινική υγείας της πανεπιστημιούπολης, το γυμναστήριο κ.λπ.

9. Να είστε προσεκτικοί όταν βρίσκετε συγκάτοικοι.

Εάν πρόκειται να ζήσετε εκτός πανεπιστημιούπολης, η συμβίωση με έναν συγκάτοικο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κόστος διαχειρίσιμο. Ωστόσο, εάν επιλέξετε έναν συγκάτοικο για τον οποίο δεν γνωρίζετε πολλά, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα αργότερα. Εάν σχεδιάζετε να μοιραστείτε ένα διαμέρισμα (και ο ιδιοκτήτης σας δεν απαιτεί πιστωτικούς ελέγχους για όλους τους ενοικιαστές), το να ζητήσετε από τον πιθανό συγκάτοικό σας να λάβει πιστωτικό έλεγχο δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Μπορείτε (και πρέπει) επίσης να δείτε πιθανούς συγκάτοικους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πάρετε μια ιδέα για την προσωπικότητά τους. Όταν έχετε περισσότερες πληροφορίες στη διάθεσή σας, μπορείτε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις.

10. Μάθετε τα διαλείμματά σας.

Χρησιμοποιήστε το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του σχολείου σας για να αναζητήσετε πότε τα μεγάλα Σαββατοκύριακα, οι ανοιξιάτικες διακοπές και οι διακοπές είναι μπροστά από το χρόνο. Αυτό θα σας δώσει άφθονο χρόνο για να προγραμματίσετε ταξίδια πίσω στο σπίτι για να επισκεφθείτε φίλους και οικογένεια. Ίσως μπορέσετε να αγοράσετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για το σπίτι από ό,τι θα κάνατε αν λάβατε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής ή εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα κανονίζοντας βόλτες με φίλους. Τα ταξίδια δεν είναι φθηνά. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων μπορεί να σας σώσει εκατοντάδες!

Το κολέγιο είναι μια επένδυση που αποδίδει. Υπολογίζεται ότι ένα πτυχίο προσθέτει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια στις αποδοχές ενός ατόμου από το μισθό της ζωής του. Αν και η μετακίνηση σε όλη τη χώρα για την απόκτηση ενός τέτοιου πτυχίου είναι τρομακτική, μπορεί να αποδειχθεί ότι αξίζει τον κόπο. Καθώς προετοιμάζεστε για τη μεγάλη μέρα, αυτές οι δέκα συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι η κίνηση θα εξελιχθεί ομαλά και ότι είστε επαρκώς προετοιμασμένοι να ξεκινήσετε το κολέγιο με θετική νότα.