Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει τους κανόνες συγχώρεσης του Μπάιντεν για τα δάνεια FFELP

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει τους κανόνες συγχώρεσης του Μπάιντεν για τα δάνεια FFELP

September 8, 2022 0 Von admin

Όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου έως και 20.000 $, οι λεπτομέρειες ήταν αραιές για τους δανειολήπτες δανείου FFELP.

Τα δάνεια FFELP είναι περιβόητα περίπλοκα επειδή δεν είναι επιλέξιμα για όλα τα σχέδια αποπληρωμής και τα προγράμματα συγχώρεσης. Ωστόσο, η ενοποίηση μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε πρόσφατα πιο αναλυτικές πληροφορίες για τα δάνεια FFELP και τη διαδικασία ακύρωσης. Ενώ ορισμένα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, υπάρχουν πλέον αρκετές πληροφορίες ώστε οι περισσότεροι δανειολήπτες να προχωρήσουν με ένα σχέδιο.

Συγχώρεση/Ακύρωση Μπάιντεν για δάνεια FFELP

Εάν έχετε ομοσπονδιακά δάνεια FFELP, είναι επιλέξιμα για ακύρωση δανείου. Εάν το δάνειό σας FFELP έχει επί του παρόντος 0% επιτόκιο και ωφελείται από την παύση πληρωμής, κρατείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας δεν θα χρειαστεί να κάνουν επιπλέον βήματα επειδή τα δάνειά τους είναι FFELP.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα για τους δανειολήπτες με εμπορικά δάνεια FFELP.

Επί του παρόντος, το Υπουργείο Παιδείας είναι „Αξιολόγηση εάν θα επεκταθεί η καταλληλότητα σε δανειολήπτες με ιδιόκτητα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των δανείων FFEL και Perkins.“

Η ενοποίηση μπορεί να είναι απαραίτητη

Ακόμη και αν το Υπουργείο Παιδείας αποφασίσει τελικά να μην συγχωρήσει τα ιδιωτικά δάνεια FFELP, εξακολουθεί να είναι δυνατό για τους δανειολήπτες να έχουν διαγραφή του χρέους.

Τα ομοσπονδιακά δάνεια άμεσης ενοποίησης είναι επιλέξιμα για ακύρωση. Έτσι, οι δανειολήπτες θα μπορούσαν να ενοποιήσουν τα δάνειά τους FFELP σε ένα ομοσπονδιακό άμεσο δάνειο για να πληρούν τις προϋποθέσεις για συγχώρεση.

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τους δανειολήπτες του FFELP που θέλουν να επωφεληθούν από την Περιορισμένη Παραίτηση στο PSLF ή την Ενημέρωση καταμέτρησης πληρωμών IDR. Λόγω αυτών των προσωρινών προγραμμάτων, η ενοποίηση δεν επανεκκινεί το ρολόι συγχώρεσης. Αυτό καθιστά την ενοποίηση λιγότερο επικίνδυνη από ό,τι στο παρελθόν.

Χάνει την προθεσμία ένα νέο δάνειο εξυγίανσης; Για να είναι επιλέξιμος για συγχώρεση, ο δανειολήπτης πρέπει να έχει το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Ορισμένοι δανειολήπτες ανησυχούν ότι ένα νέο δάνειο εξυγίανσης θα χάσει αυτήν την κρίσιμη προθεσμία.

Ευτυχώς, το Υπουργείο Παιδείας θα ακυρώσει τα δάνεια εξυγίανσης «εφόσον όλα τα υποκείμενα δάνεια που ενοποιήθηκαν εκταμιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 2022 ή πριν από αυτήν».

Οι δανειολήπτες κοινής ενοποίησης FFELP ενδέχεται να χάσουν

Τα κοινά δάνεια ενοποίησης FFELP, που συχνά ονομάζονται δάνεια ενοποίησης συζύγων, είναι απομεινάρια ενός προγράμματος που το Κογκρέσο διέκοψε.

Οι δανειολήπτες με αυτά τα δάνεια δεν μπορούν να ενοποιηθούν σε ομοσπονδιακό άμεσο δάνειο. Έτσι, αυτοί ενδέχεται δεν είναι επιλέξιμοι για συγχώρεση. Ωστόσο, είναι ακόμα πιθανό σε αυτό το σημείο να προκριθούν. Εάν το Υπουργείο Παιδείας ακυρώσει τα ιδιωτικά δάνεια FFEL, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δάνεια συζύγου.

Νομίζω ότι τα FFEL Joint Consolidation Loans είναι τα χειρότερα ομοσπονδιακά δάνεια και ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα για τους δανειολήπτες που έχουν κολλήσει με αυτό το χρέος. Τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για τους δανειολήπτες με αυτά τα δάνεια να επικοινωνήσουν με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους. Ενημερώστε τους ότι θέλετε έναν τρόπο να διαχωρίσετε το χρέος και να πληροίτε τις προϋποθέσεις για Συγχώρεση Μπάιντεν.

FEL vs. Δάνεια PHELP

Εάν έχετε σκάψει σε αυτό το ζήτημα, μπορεί να υπάρχει κάποια σύγχυση μεταξύ των δανείων FFEL και FFELP.

Είναι διαφορετικά αρκτικόλεξα, αλλά σημαίνουν τα ίδια πράγματα. Τα δάνεια αναφέρονται στο φάederal φάamily μιεκπαίδευση μεγάλοπρος την Πρόγραμμα. Κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο FFEL. Άλλες φορές χρησιμοποιούν FFELP.

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ FFEL και FFELP.

Ομοσπονδιακά κρατούμενα δάνεια έναντι ιδιωτικών δανείων

Τα τελευταία χρόνια, η διάκριση μεταξύ ομοσπονδιακών δανείων και ιδιωτικών ομοσπονδιακών δανείων έχει γίνει σημαντική.

Όλα τα δάνεια FFELP ξεκίνησαν ως ιδιωτικά ομοσπονδιακά δάνεια. Ένας ιδιώτης δανειστής παρείχε τα χρήματα για το φοιτητικό δάνειο και εισέπραξε πληρωμές. Η κυβέρνηση εγγυήθηκε το χρέος – που σημαίνει ότι εάν ο δανειολήπτης δεν μπορούσε να πληρώσει, ο δανειστής εξακολουθεί να πληρώνεται.

Η κυβέρνηση κατέληξε σοφά στο συμπέρασμα ότι η ανάληψη όλων των κινδύνων χωρίς να ωφεληθεί πολύ ήταν ένα άθλιο σχέδιο. Το Υπουργείο Παιδείας τερμάτισε το πρόγραμμα FFELP και η κυβέρνηση άρχισε να εξαγοράζει τα υπάρχοντα δάνεια FFELP.

Εάν το δάνειό σας FFELP είναι ομοσπονδιακό, σημαίνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα συγχώρεσης.

Η καλύτερη στρατηγική

Αυτή είναι μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους.

Εάν έχετε δάνεια FFELP, υπάρχουν βασικά δύο επιλογές:

  • Ενοποίηση τώρα – Η ομοσπονδιακή άμεση ενοποίηση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους δανειολήπτες του FFELP. Η ακύρωση του χρέους είναι ένα ερωτηματικό σε αυτό το σημείο, αλλά η περιορισμένη παραίτηση στο PSLF και η ενημέρωση του αριθμού πληρωμών IDR είναι βεβαιότητα. Εάν μπορούσατε να επωφεληθείτε από αυτά τα προγράμματα που θα ολοκληρωθούν σύντομα, τώρα είναι η ώρα να ενοποιηθείτε.
  • Περιμένετε για περισσότερες πληροφορίες – Εάν το μόνο όφελος της ενοποίησης είναι να πληροίτε τις προϋποθέσεις για συγχώρεση, μάλλον τώρα είναι η ώρα να περιμένετε. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, αλλά πιθανότατα απέχουμε μήνες από οποιεσδήποτε σημαντικές προθεσμίες συγχώρεσης Μπάιντεν.