Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνένοχος σε επιθέσεις αμβλώσεων σε υποστηρικτές της ζωής

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνένοχος σε επιθέσεις αμβλώσεων σε υποστηρικτές της ζωής

März 16, 2023 0 Von admin

Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland ήταν ντροπιασμένος ερωτώμενος, εν μέσω πυρών από Ρεπουμπλικάνους και σιωπών από τους Δημοκρατικούς, στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας. Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πατημένο Garland με ένα μπαράζ αιχμηρές ερωτήσεις που σχετίζονται με προκαταλήψεις κατά των Καθολικών και κατά της ζωής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) και το FBI, την έλλειψη έρευνας και συλλήψεων κατά των δεκάδων βομβιστών που βανδαλίζουν, έκαιγαν, καταστρέφουν υπέρ κέντρα ζωής, εκκλησίες ακόμη και απειλώντας τη ζωή των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου από πέρυσι.

Ερωτήσεις από τους γερουσιαστές Lee, Kennedy, ΚρουζHawley, Βαμβάκι και Blackburn αφορούσαν την αποτυχία επιβολής ομοσπονδιακών νόμων κατά διαδηλωτών που διαδήλωναν παράνομα (μετά τη διαρροή του σχεδίου απόφασης Dobbs) κοντά στα σπίτια των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς και την έλλειψη έρευνας και συλλήψεων κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων Ruth Sent Us και Η εκδίκηση της Τζέιν. Κάποιοι υποστήριξαν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν «συμφωνούσε με την απόφαση Dobbs και ήταν ευτυχής να αρνηθεί να επιβάλει τον νόμο και να επιτρέψει απειλές βίας».

Η Γιρλάντα έχει σημείωσε επανειλημμένα ότι οι υπέρμαχοι της ζωής που διαμαρτύρονται έξω από κλινικές είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι επειδή το κάνουν ειρηνικά και στο φως της ημέρας, ενώ οι δράστες των αμέτρητων βανδαλισμών εναντίον εκκλησιών και κέντρων υπέρ της ζωής έχουν ενεργήσει ως επί το πλείστον υπό την κάλυψη του σκότους, αποφεύγοντας έτσι τις προσπάθειες ταυτοποίησης και σύλληψη. Οι καλοί άνθρωποι δεν διαπράττουν αδικήματα τη νύχτα και επομένως τιμωρούνται πιο εύκολα. πιο δύσκολο, ωστόσο, είναι να χτυπήσει κανείς τους παραβάτες που ενεργούν υπέρ του σκότους.

Γερουσιαστής Hawley, ειδικότερα, απέδειξε πώς ενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας διακρίσεις σε βάρος ακτιβιστών υπέρ της ζωής που συλλαμβάνονται έξω από κλινικές αμβλώσεων ή στα σπίτια τους, ενώ οι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων έχουν μείνει ατιμώρητοι αφού έκαψαν κέντρα εγκυμοσύνης ή απειλούσαν ηγέτες και δικαστές υπέρ της ζωής. Καμία συγνώμη από τη Γκάρλαντ, παρόλο που όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν παράσχει λεπτομερή στοιχεία για τα συγκλονιστικά γεγονότα που επηρεάζουν τους φιλοζωικούς και πιστούς Αμερικανούς τους τελευταίους δέκα μήνες και τόσες σαφείς αποδείξεις για τη συνενοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τη συνενοχή του FBI.

Αλλά δεν ήταν μόνο η αδυναμία της Γκάρλαντ να δώσει πειστικές απαντήσεις: οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, ανίκανοι να υπερασπιστούν το έργο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ήταν επίσης μπερδεμένοι. Μετά 250 επιθέσεις υπέρ των αμβλώσεων σε κέντρα εγκυμοσύνης και εκκλησίες, έχουν συλληφθεί μόνο δύο άτομα. Αυτά είναι τα γεγονότα που αφήνουν άφωνους τους πολίτες όλων των δυτικών χωρών και κάνουν το Δημοκρατικό Κόμμα, μαζί με την κυβέρνηση Μπάιντεν, συνένοχο στη βία και τον εκφοβισμό απαράδεκτα για οποιαδήποτε δημοκρατία.