Το πάγωμα των τόκων φοιτητικού δανείου παρατάθηκε έως τον Ιανουάριο του 2023

Το πάγωμα των τόκων φοιτητικού δανείου παρατάθηκε έως τον Ιανουάριο του 2023

August 24, 2022 0 Von admin

Ενημέρωση 24 Αυγούστου 2022: Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ανακοίνωσε παράταση του παγώματος τόκων και πληρωμών και έως και 20.000 $ διαγραφής φοιτητικού δανείου ανά δανειολήπτη.

Μετά από πολλές παρατάσεις στην πληρωμή ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου και το πάγωμα των τόκων, το προγραμματισμένο τέλος της 31ης Δεκεμβρίου 2022 φαίνεται οριστικό.

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προαναγγείλει μια «τελική» παράταση μόνο για να αλλάξει γνώμη, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η αποπληρωμή ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2023.

Η Στρατηγική πριν την Επανεκκίνηση

Οι δανειολήπτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις τελευταίες ημέρες της ανακούφισης φοιτητικού δανείου θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα:

Ζητήστε επιστροφή χρημάτων σε προηγούμενες πληρωμές

Οι πληρωμές ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τόκου 0% και του παγώματος πληρωμών μπορούν να επιστραφούν.

Πρόσφατα άκουσα από έναν δανειολήπτη που αντιμετώπισε ένα ιατρικό πρόβλημα και έλαβε επιστροφή χρημάτων χιλιάδων δολαρίων.

Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων είναι απλήκαι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους δανειολήπτες να δημιουργήσουν τα δικά τους ταμεία έκτακτης ανάγκης. Όσοι επιθυμούν να επιτεθούν στο φοιτητικό τους χρέος μπορούν πάντα να κάνουν μια μεγάλη πληρωμή στο τέλος Ιανουαρίου.

Το πλεονέκτημα της επιστροφής χρημάτων είναι η ευελιξία και ο όποιος τόκος κερδίζει ο λογαριασμός ταμιευτηρίου σας.

Πολλοί δανειολήπτες πραγματοποιούν επιπλέον πληρωμές για να μεγιστοποιήσουν το επιτόκιο 0%.

Νομίζω ότι η ιδανική προσέγγιση είναι να διατηρήσουμε αυτά τα μετρητά μέχρι την επανεκκίνηση. Δεν υπάρχει κανένα όφελος από την πληρωμή τώρα έναντι πληρωμής αργότερα. Τουλάχιστον, μπορείτε να βάλετε αυτά τα χρήματα σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης και να κερδίσετε κάποιους τόκους.

Η μόνη εξαίρεση θα ήταν οι δανειολήπτες που μπορεί να μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν τα μετρητά για κάτι περιττό. Εάν βλέπετε τα χρήματα να βρίσκονται σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου και να καίνε μια τρύπα στην τσέπη σας, να τα στείλετε στον δανειστή σας για να αποφύγετε τον πειρασμό είναι μια λογική επιλογή.

Ετοιμαστείτε πριν το 2023

Η επανεκκίνηση της αποπληρωμής θα είναι άσχημη. Οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης δανείων αναμένουν να λαμβάνουν περισσότερες κλήσεις σε ένα μήνα από ό,τι συνήθως λαμβάνουν σε ένα χρόνο.

Οι δανειολήπτες που λαμβάνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις εκ των προτέρων θα αποφύγουν τους πονοκεφάλους.

Προτού συνεχιστούν οι πληρωμές, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε το πρόγραμμα αποπληρωμής σας, πόσα θα πληρώνετε ανά μήνα και πώς θα κάνετε τις πληρωμές. Εάν εργάζεστε προς τη συγχώρεση, λάβετε μέτρα για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας πριν οι σέρβις χτυπιούνται.

Τι σημαίνουν οι επεκτάσεις για τους δανειολήπτες που κυνηγούν τη συγχώρεση

Οι οφειλέτες που κυνηγούν τη διαγραφή φοιτητικού δανείου είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους δικαιούχους του παγώματος πληρωμών φοιτητικού δανείου.

Αυτοί οι δανειολήπτες δεν υποχρεώθηκαν να κάνουν πληρωμές για περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά ο χρόνος εξακολουθεί να μετράει για τα διάφορα προγράμματα διαγραφής δανείων, συμπεριλαμβανομένου του PSLF.

Αυτοί οι δανειολήπτες θα θέλουν να βεβαιωθούν ότι το κάνουν είναι έτοιμοι να συνεχίστε να κάνετε τις πληρωμές αμέσως. Εάν θέλετε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, είναι καλή ιδέα να καλέσετε τον σέρβις σας πριν από την επανεκκίνηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στο πρόγραμμα αποπληρωμής που θέλετε και ότι οι πληρωμές έχουν υπολογιστεί σωστά. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων πριν από την επανεκκίνηση θα βοηθήσει στην αποφυγή καθυστερήσεων και χαμένων μηνών.

Υπάρχει πιθανότητα για άλλη παράταση;

Οι τόκοι και η παύση πληρωμής των ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων έχουν επιβιώσει πολύ περισσότερο από τα άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα ανακούφισης από τον Covid-19.

Ωστόσο, η πιθανότητα άλλης επέκτασης είναι πολύ μικρή.

Εξετάστε το σκεπτικό πίσω από την τελευταία παράταση: Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπολόγιζε τη διαγραφή φοιτητικού δανείου. Τώρα που ανακοινώθηκε η συγχώρεση, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να καταλάβουμε.

Επιπλέον, το πάγωμα μεταφέρει την επανεκκίνηση της αποπληρωμής στην άλλη πλευρά των ενδιάμεσων εκλογών. Εάν η αποπληρωμή του φοιτητικού δανείου ξαναρχίσει τον Σεπτέμβριο, οι ψηφοφόροι μπορεί να είναι θυμωμένοι όταν πάνε στην κάλπη τον Νοέμβριο. Αυτός ο παράγοντας έκανε την πρόβλεψη της πιο πρόσφατης επέκτασης αρκετά εύκολη. Σημαίνει επίσης ότι μια πρόσθετη παράταση είναι απίθανη.

Σε αυτό το σημείο, οι δανειολήπτες πρέπει να αρχίσουν να ασχολούνται σοβαρά με την επανεκκίνηση της αποπληρωμής τον Ιανουάριο του 2023. Εάν είστε δανειολήπτης IDR, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς ετοιμάζεστε.