Το δεύτερο εξάμηνο από το τρίτο έτος μου στο εξωτερικό στη Φινλανδία – Worcester Student Life

Το δεύτερο εξάμηνο από το τρίτο έτος μου στο εξωτερικό στη Φινλανδία – Worcester Student Life

April 19, 2022 0 Von admin

Terve αναγνώστες, Olivia εδώ! Ομολογώ ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο μου blog και πολλά έχουν συμβεί από τότε. Ζούμε σε διαφορετικές και προκλητικές εποχές αυτή τη στιγμή, ειδικά σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, ωστόσο είμαι τυχερός που μπόρεσα να συνεχίσω τις σπουδές μου και τα ταξίδια μου στη Φινλανδία με ασφάλεια.

Πού ταξίδεψα κατά το δεύτερο εξάμηνο;

ΤΑ ΠΑΝΤΑ για Λαπωνία κόβει την ανάσα, ήταν ακριβώς όπως το είχα φανταστεί και όχι μόνο! Το να βλέπω να χορεύω το Aurora’s (Northern Lights) και να κάνω σκι για πρώτη φορά ήταν τα προσωπικά μου highlights. Τα χάσκι που μας πήγαν στο σαφάρι ήταν επίσης τόσο χαριτωμένα.

Παγκόσμιο Κύπελλο Δίαθλου στο Κόλπος κοντέινερ απεικόνισε την ομορφιά της Ανατολικής Φινλανδίας μέσα από το χιόνι και την αγροτική ησυχία, αλλά και από την καλοσύνη των Φινλανδών. Θα συνιστούσα να πάτε σε έναν αγώνα δίαθλου αν έχετε την ευκαιρία, καθώς είναι τόσο έντονοι και ατμοσφαιρικοί!

Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας, διαθέτει σημαντικό πολιτιστικό πλούτο, ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη. Αυτό το ταξίδι μου έδωσε μια μοναδική εικόνα της ταραχώδους ιστορίας της Λετονίας και εκτίμησα πραγματικά πώς η πόλη θυμάται τις κομβικές ιστορικές στιγμές της μέσω της αυθεντικότητας των μουσείων της.

Τι γίνεται με την ακαδημαϊκή πλευρά των πραγμάτων;

Μετά από δύο υπέροχες εβδομάδες στο σπίτι τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήμουν έτοιμος να μπω στο δεύτερο εξάμηνο. Αυτή τη φορά ήξερα ότι θα ήταν πιο δύσκολο από το πρώτο μου εξάμηνο. Παράλληλα με το να αποχαιρετήσω την οικογένειά μου και να αναγνωρίσω ότι πολλοί από τους φίλους μου από το πρώτο εξάμηνο είχαν εγκαταλείψει το Τούρκου, αντιμετώπισα την ακαδημαϊκή πρόκληση του δεύτερου εξαμήνου. Είχα επιλέξει εννέα συναρπαστικά θέματα που δεν είχα συναντήσει στις προηγούμενες σπουδές μου. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, θα σπουδάσω: Δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη. Αυτονομία και Συμμετοχή. Η σουηδική γλώσσα και η μετανάστευση, η ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Ήταν πολλά να αναλάβω και κατά σύμπτωση είχα οργανώσει ένα ταξίδι το μήνα για να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τον χρόνο που είχα απομείνει στη Φινλανδία.

Ο φόρτος εργασίας ήταν έντονος, οπότε υπήρξαν περιπτώσεις που σκέφτηκα ότι θα δυσκολευόμουν να έχω χρόνο για να προσφέρω σε κάθε μάθημά μου την αρκετή προσοχή παράλληλα με την εξισορρόπηση άλλων δεσμεύσεων. Τώρα νιώθω ότι βρίσκομαι στην άλλη πλευρά της κύριας έντονης περιόδου. Με υπέροχα αποτελέσματα να έρχονται και μόνο 3 μαθήματα να απομένουν στο εξάμηνο! Η πίεση έχει μειωθεί αρκετά!

Κάποιες αντανακλάσεις;

Έχω μάθει πολλά για την εργασιακή ηθική και τους στόχους μου, ενώ αυξάνω την αυτοπεποίθησή μου και την κατανόηση του νόμου και της πολυπλοκότητάς του. Το πιο σημαντικό είναι ότι το εύρος των θεμάτων που σπουδάζω στο Turun Yliopisto και Åbo Akademi έχει διευρύνει την προοπτική μου σε νομικά ζητήματα όπως η προστασία των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αντίκτυπος των συστημάτων πληροφοριών στη σύγχρονη κοινωνία. Τα παγκόσμια ζητήματα που σχετίζονται με τους μειονότητες και τους αυτόχθονες πληθυσμούς και ο τρόπος με τον οποίο ο νόμος έχει τεράστιο ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη διεθνώς.

Φυσικά, πρέπει να αναφέρω και τον Covid. Οι περιορισμοί στο Τούρκου έχουν χαλαρώσει σημαντικά, επομένως η ενασχόληση με τα μαθήματα έχει γίνει ευκολότερη τώρα που είναι αυτοπροσώπως. Παρόλο που, το μοντέλο ανεξάρτητης μάθησης στο Turun Yliopisto παραμένει βασικό στοιχείο της φινλανδικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφήνοντας έτσι λιγότερο χώρο για αλληλεπίδραση με τους δασκάλους και τους συνομηλίκους μου. Η διδασκαλία επαφής στο Worcester είναι κάτι στο οποίο ανυπομονώ να επιστρέψω.

Στιγμιότυπο μιας ειρηνικής διαδήλωσης που παρακολούθησα στο Τούρκου τον Φεβρουάριο.

Τελικά, Θα ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να αναγνωρίσω τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι στέκομαι στο πλευρό του λαού της στον αγώνα τους για ελευθερία. Εδώ, στη Φινλανδία, υπάρχει ευρεία καταδίκη αυτού που συμβαίνει, ενώ προσωπικά ελπίζω να βοηθήσω την εκκλησία μου να ανταποκριθεί στην παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στο Τούρκου και τις γύρω περιοχές.

Μέχρι την επόμενη φορά, η Olivia x