Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα φορολογικά κίνητρα ηλιακών συλλεκτών για ιδιωτικές κατοικίες

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα φορολογικά κίνητρα ηλιακών συλλεκτών για ιδιωτικές κατοικίες

Mai 7, 2023 0 Von admin

Το πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα κινήτρων για ηλιακούς συλλέκτες από τον Enoch Godongwana, Υπουργό Οικονομικών, θα επιτρέψει στους φορολογούμενους Νοτιοαφρικανούς να διεκδικήσουν εκπτώσεις στα ηλιακά πάνελ τους το επόμενο οικονομικό έτος. Ρίχνουμε μια ματιά σε αυτά που πρέπει να γνωρίζετε.

Η έκπτωση είναι 25% του κόστους των νέων και αχρησιμοποίητων ηλιακών φωτοβολταϊκών (PV) πάνελ, έως το μέγιστο των 15 000 R ανά άτομο.

Υπάρχει μια λαβή – Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ πρέπει να είναι καινούργια, αχρησιμοποίητα και να έχουν ελάχιστη ισχύ 275 W ανά πάνελ και πρέπει να εγκατασταθούν σε κατοικία που χρησιμοποιείται κυρίως για οικιακούς σκοπούς. Άλλα στοιχεία του συστήματος, όπως μπαταρίες, μετατροπείς και κόστος εγκατάστασης, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για έκπτωση. Το κίνητρο είναι διαθέσιμο μόνο για ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου 2023 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Τόσο οι ενοικιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες είναι επιλέξιμοι, αλλά μόνο το μέρος που πληρώνει για τα ηλιακά πάνελ μπορεί να διεκδικήσει την έκπτωση. Οι εταιρείες δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν το κίνητρο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν το Sars σε περίπτωση που πουλήσουν το σπίτι τους με ηλιακή εγκατάσταση. Ωστόσο, εάν τα ίδια τα πάνελ πωληθούν εντός ενός έτους από την αγορά, θα ισχύει μια επιστροφή της έκπτωσης.

Οι φορολογούμενοι PAYE μπορούν να διεκδικήσουν την έκπτωση για τον προσδιορισμό κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αιτήσεων 2023/24, ενώ οι προσωρινοί φορολογούμενοι μπορούν να διεκδικήσουν τη φορολογική έκπτωση έναντι των προσωρινών και τελικών πληρωμών.

Θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα έγγραφα μαζί με την αξίωσή τους:

  • Τιμολόγιο ΦΠΑ που αναγράφει το κόστος των ηλιακών φωτοβολταϊκών χωριστά από άλλα είδη, μαζί με την απόδειξη πληρωμής.
  • Πιστοποιητικό συμμόρφωσης που αποδεικνύει ότι τα ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ τέθηκαν σε χρήση για πρώτη φορά μεταξύ 1ης Μαρτίου 2023 και 29 Φεβρουαρίου 2024.

Πρωτότυπο άρθρο: https://www.myproperty.co.za/news/market-and-opinion/what-you-need-to-know-about-the-solar-panel-tax-incentives-for-private-residences-24- 02-23

The post Τι πρέπει να ξέρετε για τα φορολογικά κίνητρα ηλιακών συλλεκτών για ιδιωτικές κατοικίες εμφανίστηκε πρώτα στις Κατοικίες κατ‘ αποκοπή.