Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε φοιτητής πανεπιστημίου για μια σύμβαση μίσθωσης

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε φοιτητής πανεπιστημίου για μια σύμβαση μίσθωσης

September 5, 2017 0 Von admin
Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε φοιτητής πανεπιστημίου για μια σύμβαση μίσθωσης

inxti / Shutterstock.com

Σημείωση: Αυτό το ιστολόγιο υποβλήθηκε στο Student Caffé από τον Anthony Gilbert. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την υποβολή του και να τον πιστέψουμε ως συγγραφέα αυτής της ανάρτησης ιστολογίου.

Μπορεί να είναι συναρπαστικό να ζεις μόνος σου στο πρώτο σου διαμέρισμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να αναζητήσετε και να συζητήσετε πριν υπογράψετε μια σύμβαση μίσθωσης.

Κατανοήστε πώς να αναθεωρήσετε μια σύμβαση μίσθωσης για να αποφύγετε πιθανούς πονοκεφάλους.

Τιμή

Οι ιδιοκτήτες εκτιμούν όταν οι ενοικιαστές πληρώνουν το ενοίκιο τους στην ώρα τους. Καθώς διαβάζετε τους όρους της μίσθωσης, βεβαιωθείτε ότι είναι σαφείς πόσο θα είναι το ενοίκιο και πότε οφείλεται το ενοίκιο. Σημειώστε το στο ημερολόγιό σας ή στο τηλέφωνό σας για να το θυμάστε πιο εύκολα.

Εάν κάνετε μίσθωση με συγκάτοικοι, το άτομο που υπογράφει τη μίσθωση είναι τελικά υπεύθυνο για την πληρωμή του ενοικίου. Εάν ένας συγκάτοικος φύγει απροσδόκητα, οι άλλοι ένοικοι είναι υπεύθυνοι για την πληρωμή του ενοικίου όπως έχει συμφωνηθεί. Ωστόσο, το άτομο που έχει υπογράψει τη μίσθωση και οποιοσδήποτε συνυπογράφοντες θα θεωρηθούν τελικά υπεύθυνοι εάν δεν πραγματοποιηθούν πληρωμές. Η τιμή του ενοικίου μπορεί να περιλαμβάνει ή να μην περιλαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα, καλώδιο ή άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Είναι σημαντικό να το λάβετε υπόψη κατά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Προϋπολογισμός ανάλογα.

Καθώς οι φοιτητές ενοικιαστές μπορεί να είναι πιο πιθανό να βλάψουν περιουσιακά στοιχεία, οι ιδιοκτήτες συχνά αναμένουν υψηλότερη εγγύηση για την κάλυψη του κόστους οποιασδήποτε πιθανής ζημιάς. Ωστόσο, η υλική ζημιά εξακολουθεί να είναι ευθύνη ενός φοιτητή που υπογράφει. Υπερβολική υλική ζημιά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έξωση.

Στις κολεγιακές πόλεις, οι μαθητές μπορεί να θέλουν να ζουν μόνο κοντά στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ως εκ τούτου, ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων προσφέρουν δύο επιλογές στους φοιτητές: μια πλήρης μίσθωση και μια μίσθωση Αυγούστου-Μαΐου. Μπορεί να λάβετε μια συμφωνία εάν υπογράψετε μια πλήρης μίσθωση. Μερικοί ιδιοκτήτες μπορεί επίσης επιτρέψει στους ενοικιαστές να υπεκμισθώσουν το διαμέρισμά τους το καλοκαίρι ή τις διακοπές για να βγάλουν επιπλέον χρήματα, αλλά η πλειοψηφία των ιδιοκτητών δεν θα το κάνει. Εάν αυτό είναι κάτι που θα θέλατε να κάνετε, διαβάστε προσεκτικά τους όρους της μίσθωσης και υπογράψτε γραπτή συμφωνία με τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή του ακινήτου. Επιλέξτε μια σύμβαση μίσθωσης που ταιριάζει καλύτερα στις οικιστικές σας ανάγκες.

Κανόνες για τις επισκευές

Οι επισκευές, όπως μια βρύση με διαρροή ή ένα ζήτημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, αναλαμβάνονται γενικά από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Θέματα που αφορούν κανονική φθορά του ακινήτου (π.χ. ένα χερούλι πόρτας που πέφτει από μια παλιά πόρτα) μπορεί γενικά να αναμένεται να επισκευαστεί και από έναν ιδιοκτήτη ή διαχειριστή ακινήτου. Ωστόσο, όταν υλικές ζημιές από ενοικιαστή ή επισκέπτη απαιτεί άμεσες επισκευές, αυτό είναι ευθύνη του ενοικιαστή. Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης μίσθωσης και ρωτήστε πώς γίνονται γενικά οι επισκευές και τι χρειάζονται εργαλεία για να γίνουν αυτές οι επισκευές.

Η ασφαλέστερη διαδρομή για τους νέους ενοικιαστές είναι:

  • Να έχετε τα πάντα γραπτά.
  • Τραβήξτε φωτογραφίες πριν μετακομίσετε στο διαμέρισμα.
  • Βγάλτε φωτογραφίες μετά την έξοδο από το διαμέρισμα.

Οι φωτογραφίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποδείξετε τη φροντίδα σας για το ακίνητο με την πάροδο του χρόνου, εάν μπορείτε να αποδείξετε την κατάσταση του ακινήτου τόσο όταν σας δόθηκε όσο και όταν φύγατε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την επιστροφή της εγγύησης σας. Σε πολλές περιπτώσεις, όταν κάνετε μια εγγύηση, θα περιλαμβάνει και το ενοίκιο του τελευταίου μήνα. Αυτό το μέρος δεν θα επιστραφεί εάν σκοπεύετε να ζήσετε τον τελευταίο μήνα σας στο διαμέρισμα και είναι απίθανο να επιστραφεί εάν φύγετε νωρίς. Τυχόν καθυστερημένες χρεώσεις ενδέχεται επίσης να μειώσουν το ποσό της εγγύησης που σας επιστράφηκε από τον ιδιοκτήτη σας.

Ποινικές ρήτρες

Διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας μίσθωσης πριν υπογράψετε. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε επιπλέον εάν το ενοίκιο πληρωθεί καθυστερημένα; Υπάρχει αυστηρή κομματική πολιτική; Μπορεί να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καλεσμένων που μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα ή κυρώσεις για θόρυβο και ενοχλητική συμπεριφορά. Διαβάστε τη μίσθωση για τυχόν ρήτρες που ενδέχεται να επιτρέπουν έξωση μετά από έναν καθορισμένο αριθμό παραβάσεων.

Κανόνες για κατοικίδια

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα διαμέρισμα που να επιτρέπει κατοικίδια. Συχνά είναι πιο ακριβό να νοικιάσετε με ένα ζώο, λόγω ενός συνδυασμού καταθέσεων για κατοικίδια, ενοικίασης κατοικίδιων ζώων ή/και τελών καθαρισμού. Συχνά, υπάρχουν περιορισμοί βάρους και φυλής στα ζώα που επιτρέπονται σε ενοικιαζόμενες μονάδες. Εάν σκέφτεστε να νοικιάσετε με ένα κατοικίδιο, μιλήστε με τον διαχειριστή του ακινήτου και μάθετε την πολιτική του πριν υπογραφή μίσθωσης. Εάν υπογράψετε μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση, μπορεί να είναι ευκολότερο (και φθηνότερο) να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να μείνει στο σπίτι με τους γονείς σας.

Συνυπογράφοντες

Οι διαχειριστές ακινήτων και οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να αναμένουν ότι το άτομο που υπογράφει τη μίσθωση θα θεωρηθεί υπεύθυνο για τυχόν ζημιές στο ακίνητο. Επιπλέον, μπορεί να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις πριν νοικιάσουν σε φοιτητές για να αποφύγουν κοινά προβλήματα. Για φοιτητές με ελάχιστη σταθερότητα εισοδήματος, ένας πιθανός ιδιοκτήτης ή διαχειριστής ακινήτου μπορεί να περιμένει από έναν γονέα με σταθερή ροή εισοδήματος να συνυπογράψει τη συμφωνία μίσθωσης. Αυτό καθιστά τόσο εσάς όσο και τους γονείς σας υπεύθυνους για τυχόν ζητήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν ποινή ή να παραβιάσουν τους όρους της μίσθωσης. Εάν ο γονέας σας συνυπογράφει, είναι σημαντικό να του μιλήσετε και για τις προσδοκίες τους από εσάς. Θα τους πληρώσεις ενοίκιο και θα πληρώσουν στον ιδιοκτήτη; Είστε υπεύθυνοι για τα πάντα εκτός και αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη;

Συνοπτικά, είναι σημαντικό να διατηρήσετε έναν ανοιχτό διάλογο με τον πιθανό ιδιοκτήτη ή διαχειριστή ακινήτου σας και να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους της μίσθωσης πριν λάβετε οποιεσδήποτε νομικές αποφάσεις. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις ή να ζητήσετε να τεθούν όλα γραπτώς. Καλό κυνήγι διαμερισμάτων!