Τι είναι λοιπόν ο Student Ambassador;  – Worcester Student Life

Τι είναι λοιπόν ο Student Ambassador; – Worcester Student Life

Juli 31, 2020 0 Von admin

Η φοιτήτρια blogger Karolina Frybova μας μίλησε για τους Student Ambassadors, τη δουλειά τους στο Uni και τι σημαίνει η εμπειρία για εκείνη.

Δουλεύοντας ως α Φοιτητής Πρέσβης για το πανεπιστήμιό σας είναι ίσως η καλύτερη εργασία μερικής απασχόλησης που μπορείτε να βρείτε ενώ σπουδάζετε. Όχι μόνο πληρώνεται καλά, φαίνεται καλό στο βιογραφικό σας, αλλά είναι επίσης αρκετά ευέλικτο, ώστε να μπορείτε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σπουδών σας. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι φοιτητών πρεσβευτών:

  • Πρεσβευτές μαθημάτων, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με το ακαδημαϊκό προσωπικό
  • Οι Πρέσβεις Εκδηλώσεων εργάζονται για να βοηθήσουν στη δημιουργία και τη διεξαγωγή πανεπιστημιακών εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις, Open Days και αθλητικές εκδηλώσεις.
  • Διεθνείς Πρεσβευτές, οι οποίοι βοηθούν με διεθνείς φοιτητές (κάνοντας πράγματα όπως παραλαβή από το αεροδρόμιο ή βοηθώντας τους να εγκατασταθούν) και διεθνές μάρκετινγκ.
  • Οι ψηφιακοί πρεσβευτές, που γράφουν ιστολόγια και κάνουν βίντεο για τη ζωή του πανεπιστημίου συνεργάζονται στενά με το τμήμα Comms για τη δημιουργία περιεχομένου.
  • Unibuddies – Αυτοί είναι Student Ambassadors που απαντούν σε ερωτήσεις από πιθανούς φοιτητές σχετικά με τα μαθήματα και τη ζωή στο πανεπιστήμιο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή „Unibuddy“ (Είναι λίγο σαν το WhatsApp).

Η παραλαβή ξένων φοιτητών απαιτεί κάποια έξυπνη σήμανση

Ήμουν τυχερός που έγινα Ambassador στο πρώτο έτος, λίγο μετά την άφιξή μου στο Worcester. Από τότε, δεν είμαι μόνο Πρέσβης Φοιτητών αλλά και Διεθνής Πρέσβης και Ψηφιακός Πρέσβης. Συχνά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να περάσεις σε διαφορετικούς ρόλους.

Εκτός από το ότι πληρώνομαι, το να είμαι Πρέσβης Φοιτητών με βοήθησε πολύ να αποκτήσω την τοποθέτησή μου (ένα έτος εργασιακής εμπειρίας), όπου έγινα δεκτός ως International Marketing Assistant για το Πανεπιστήμιο του Worcester. Ως μέρος της τοποθέτησής μου, συμμετείχα σε επικοινωνία μάρκετινγκ για διεθνείς φοιτητές και φοιτητές της ΕΕ και είχα την ευκαιρία να πάω και να εκπροσωπήσω το Πανεπιστήμιο σε πολλές ευρωπαϊκές εκθέσεις εκπαίδευσης και άλλες εκδηλώσεις (π.χ. στη Βρετανική Πρεσβεία στην Πράγα).

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι κάθε εκδήλωση ήταν διαφορετική, γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο και μαθαίνεις επίσης πολλά για το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Μερικές φορές εργάζεστε την Open Day, άλλες φορές μπορεί να εργάζεστε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αποφοίτησης ή της εβδομάδας διεθνούς υποδοχής, όπου βοηθάτε νέους ξένους φοιτητές κατά τη διάρκεια των πρώτων τους ημερών στο Πανεπιστήμιο (αυτό μου άρεσε περισσότερο.) Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες που μπορείτε να αποκτήσετε .

Μερικές φορές έχεις την ευκαιρία να ντυθείς

Δεν χρειάζεται να έχετε κανένα προσόν ή εργασιακή εμπειρία, το μόνο που χρειάζεστε είναι να είστε φιλικοί, επικοινωνιακοί, φιλόξενοι και αξιόπιστοι. Αν λοιπόν ξεκινάτε το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο ή επιστρέφετε στο Πανεπιστήμιο από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, σας συνιστώ οπωσδήποτε να προσέχετε την κλήση για Student Ambassadors και να μην φοβάστε. Σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Τα λέμε σύντομα

Καρολίνα 🙂