Συντήρηση σπιτιού που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Συντήρηση σπιτιού που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Mai 3, 2023 0 Von admin

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην ιδιοκτησία του σπιτιού σας, αλλά το ένα κραυγαλέο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε απλά να καλέσετε τον ιδιοκτήτη όταν κάτι χρειάζεται επισκευή και, αν και οι καλλυντικές επισκευές μπορούν να αναβληθούν, υπάρχουν ορισμένες επισκευές που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθούν.

«Κάθε σπίτι είναι πιθανό να έχει τουλάχιστον ένα πράγμα που χρειάζεται επισκευή», λέει ο Claude McKirby, Συνδιευθυντής του Lew Geffen Sotheby’s International Realty στα Νότια Προάστια και το False Bay, «και ενώ ζητήματα όπως οι πελεκημένοι πάγκοι κουζίνας είναι απλώς μη ελκυστικά, άλλα Τα προβλήματα θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικά δαπανηρά – ή ακόμα και επικίνδυνα – στη συνέχεια.

Προσθέτει ότι ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε στο εγγύς μέλλον, αν αφήσετε τη συντήρηση να σβήσει, όταν τελικά αποφασίσετε να διαθέσετε το σπίτι σας στην αγορά, θα μπορούσατε να υποστείτε ένα αγενές σοκ με το κόστος να τα κάνετε όλα τις απαραίτητες επισκευές.

Ο McKirby λέει ότι, ενώ πολλά ζητήματα μπορούν να αγνοηθούν για αρκετούς μήνες – ή και χρόνια – τα ακόλουθα προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως μόλις προκύψουν:

Αργές σταγόνες ή διαρροές

Μια αργή σταγόνα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ακριβή διαρροή, γι‘ αυτό πάντα καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία εάν εντοπίσετε σημάδια ζημιάς από υγρασία στις οροφές ή τους τοίχους σας ή παρατηρήσετε ανάπτυξη μούχλας. Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες που στάζουν συνεχώς, επειδή, αν και μια βρύση με διαρροή είναι απίθανο να προκαλέσει δομική ζημιά, μπορεί να αυξήσει γρήγορα τον λογαριασμό κοινής ωφέλειας.

Επισκευές στέγης

Η οροφή του σπιτιού σας θα είναι πάντα υπό μεγάλη πίεση καθώς είναι συνεχώς εκτεθειμένη στα στοιχεία και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα, από απλές διαρροές έως ζημιές που προκαλούνται από πτώση κλαδιών και δέντρων. Και η ζημιά σε μια στέγη θα χειροτερεύει πάντα και συχνά πολύ γρήγορα, επομένως μην αγνοείτε ποτέ τυχόν σημάδια ζημιάς.

Βουλωμένες υδρορροές

Τα σπίτια με υδρορροές είναι επιρρεπή σε απόφραξη λόγω της ανάπτυξης φυκών και της συσσώρευσης φύλλων και άλλων υπολειμμάτων και τα περισσότερα προβλήματα αποφεύγονται με τον τακτικό καθαρισμό για να διασφαλιστεί η ελεύθερη ροή του νερού.

Ωστόσο, είναι μια εργασία που ξεχνιέται εύκολα και συχνά αποφεύγεται, ειδικά το χειμώνα και μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, όπως διαρροές οροφής. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε προστατευτικά υδρορροών για να μην αφήνετε φύλλα και υπολείμματα και να φροντίζετε εγκαίρως τους έρπητες ζωστήρα και τις ρωγμές που βρίσκονται εκτός τόπου.

Ηλεκτρικές βλάβες

Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα προβλήματα που μπορεί να έχετε, επειδή όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην περιουσία σας, αλλά μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά σας, επομένως σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσετε μέχρι να γίνει σοβαρό πρόβλημα.

υγρά σημεία

Αυτό είναι συνήθως μια ένδειξη ότι έχετε διαρροή σωλήνα στην οροφή ή στους τοίχους σας και επομένως ένα δυνητικά σοβαρό πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εάν το σημείο χειροτερεύει μετά τη βροχή, τότε πιθανότατα έχετε διαρροή στέγης. Σε κάθε περίπτωση, μην καθυστερείτε αυτές τις επισκευές, καθώς αυτά τα ζητήματα θα επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Διαρθρωτικά ζητήματα

Το θεμέλιο ενός κρίσιμου τμήματος ολόκληρης της δομής, και επίσης ένα από τα πιο ακριβά στην επισκευή.

Και, ενώ μερικές μικρές ρωγμές μπορεί να είναι μόνο σημάδι εγκατάστασης στο σπίτι, μην αγνοείτε ποτέ μεγαλύτερες ρωγμές, καθώς θα μπορούσαν να είναι σημάδι σοβαρών δομικών προβλημάτων με το θεμέλιο και πρέπει να ελεγχθούν διεξοδικά.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε το θεμέλιο είναι από το υπόγειο, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, κοιτάζοντας τα κουφώματα σε όλο το σπίτι μπορεί να σας δώσει μια ιδέα εάν ένα σπίτι αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα. Εάν δεν φαίνονται τετράγωνα ή οι πόρτες φαίνεται να δυσκολεύονται να κλείσουν, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναθέσετε μια δομική έρευνα.

«Η τήρηση ενός τακτικού προγράμματος συντήρησης θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας πολλές από τις απαραίτητες επισκευές χωρίς να χρειάζεται να καλέσετε ακριβούς ειδικούς», συμβουλεύει ο McKirby.

«Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου συντήρησης σπιτιού που περιλαμβάνει τακτικές εργασίες συντήρησης του σπιτιού που πρέπει να εκτελούνται σε μηνιαία, τριμηνιαία ή ετήσια βάση.

«Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα παρατείνετε τη ζωή σχεδόν των πάντων στο σπίτι σας, αλλά θα εξοικονομήσετε επίσης πολλά χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Και ορισμένες εργασίες μπορούν να διαλυθούν και να γίνουν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα είναι ευκολότερο και φθηνότερο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Πρωτότυπο άρθρο: https://www.myproperty.co.za/news/lifestyle-and-architecture/home-maintenance-that-you-shouldn-t-ignore-11-04-23