Πώς να αντιμετωπίσετε τους θορυβώδεις γείτονες στο κολέγιο

Πώς να αντιμετωπίσετε τους θορυβώδεις γείτονες στο κολέγιο

November 13, 2017 0 Von admin
Πώς να αντιμετωπίσετε τους θορυβώδεις γείτονες στο κολέγιο

Aleutia / Shutterstock.com

Σου είπαμε πώς να είσαι αξιοπρεπής συγκάτοικος, αλλά δεν σου δώσαμε πολλές συμβουλές για το τι να κάνεις αν το πρόβλημα είναι οι γείτονές σου, είτε είναι δίπλα, απέναντι από το διάδρομο, από πάνω σου ή από κάτω σου. Εάν ζείτε σε κοιτώνες κολεγίου, το πιο συνηθισμένο παράπονο που θα ακούσετε είναι «Ο γείτονάς μου είναι πολύ δυνατός». Είτε ακούνε δυνατά μουσική με την πόρτα τους ορθάνοιχτη, κάνουν ένα πάρτι πάνω από την κρεβατοκάμαρά σας, χτυπούν την πόρτα τους όλες τις ώρες ή τραγουδούν σε στυλ καραόκε στο ντους, ο υπερβολικός θόρυβος όταν προσπαθείτε να μελετήσετε ή να κοιμηθείτε είναι πολύ απεχθής.

Έχω πάει εκεί, πιστέψτε με. Υπήρξε μια περίοδος κατά τη διάρκεια του νεώτερου έτους μου, όταν στεκόμουν συχνά στο γραφείο μου και χτυπούσα μια σκούπα στο ταβάνι για να προσπαθήσω να κάνω τους γείτονές μου στον επάνω όροφο να την κρατήσουν κάτω. Όταν αυτό δεν πέτυχε, προσπάθησα να κοιμάμαι με ωτοασπίδες. Προσπάθησα επίσης να κοιμηθώ με ένα μαξιλάρι πάνω από το κεφάλι μου. Κατέληξα να γίνω αυτό το πραγματικά εκκεντρικό κορίτσι που μου τηλεφώνησε στο RA, επειδή ο θόρυβος με έκανε αδύνατο να κοιμηθώ το βράδυ πριν από ένα τεστ. Όπως καταλαβαίνεις, ποθώ πολύ τον ύπνο μου. Και θα πρέπει επίσης: το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου συνιστά στους φοιτητές και τους νεαρούς ενήλικες να κοιμούνται μεταξύ επτά και εννέα ωρών κάθε βράδυ, αλλά δηλώνει ότι έξι έως 11 ώρες μπορεί να είναι κατάλληλες για ορισμένα άτομα. Τι κάνεις, όμως, αν οι γείτονές σου σε εμποδίζουν να κοιμηθείς;

Δεν θα συνιστούσα να πάτε κατευθείαν να χτυπήσετε μια σκούπα στο ταβάνι. οι άνθρωποι είναι ικανοί να πιστεύουν ότι έχασες τα μάρμαρά σου και διοχετεύεις την προγιαγιά σου (ή ότι βλέπεις πολύ τηλεόραση). Επιπλέον, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Αντίθετα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το ρολόι. Αν είναι 7:00 μ.μ. οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά. Οι περισσότεροι κοιτώνες έχουν ώρες ησυχίας (νωρίτερα τις καθημερινές παρά τα σαββατοκύριακα), αλλά αυτές συνήθως ξεκινούν μετά το δείπνο ή πριν από τον ύπνο (σκεφτείτε τις 10:00 μ.μ. τις καθημερινές και 1:00 π.μ. τα σαββατοκύριακα). Θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους γείτονές σας (καλά!) να το κρατήσουν κάτω εάν είναι πριν από την έναρξη των ωρών ησυχίας, αλλά μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να αποκλείσετε τον ήχο μόνοι σας:

  • Κλείστε την πόρτα σας.
  • Ενεργοποιήστε έναν ανεμιστήρα οροφής για θόρυβο φόντου.
  • Ακούστε κλασική μουσική μέσω των ακουστικών σας.
  • Επενδύστε σε ένα ζευγάρι ακουστικά ακύρωσης θορύβου.
  • Αγοράστε ένα ζευγάρι ωτοασπίδες.
  • Βρείτε ένα ήσυχο σημείο στην πανεπιστημιούπολη για να κάνετε τις σπουδές σας.

Εάν ο ύπνος είναι το κύριο μέλημά σας, οι παραπάνω τεχνικές μπορεί να βοηθήσουν λίγο ή και καθόλου. Φαντάζομαι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αποκοιμηθείς με ακουστικά ακύρωσης θορύβου και το κλείσιμο της πόρτας σου δεν θα κάνει πολλά αν το πρόβλημα προέρχεται από τους γείτονές σου στον επάνω όροφο. Τα ωτοασπίδες μπορεί να είναι άβολα, αλλά σίγουρα αξίζουν μια βολή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε:

  • Αναδιάταξη του κοιτώνα σας: Εάν εκνευρίζεστε από έναν διπλανό γείτονα, δοκιμάστε να απομακρύνετε το κρεβάτι σας από τον κοινόχρηστο τοίχο. όσο πιο μακριά είστε, τόσο λιγότερο καθαρός και δυνατός θα είναι ο θόρυβος. Η τοποθέτηση επίπλων (ράφια, γραφεία, κ.λπ.) στον εν λόγω κοινόχρηστο τοίχο θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του θορύβου.
  • Αγορά ενός χαλιού περιοχής: Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, εάν κάνετε θόρυβο, θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον γείτονά σας στον κάτω όροφο από το να σας ακούει να χτυπάτε τριγύρω κάθε φορά που ετοιμάζεστε για το μάθημα, κάνετε ένα πάρτι χορού ή κάνετε μια προπόνηση στον κοιτώνα. Δεύτερον, αν ο γείτονάς σας στον κάτω όροφο κάνει θόρυβο, θα σας προστατεύσει με τον ίδιο τρόπο. Το χαλί θα απορροφήσει μέρος του ήχου πριν μπει πλήρως στο δωμάτιό σας.
  • Προσθήκη κουρτινών: Βρείτε μερικές χοντρές κουρτίνες στο Target ή στο Ikea και τοποθετήστε τες στο δωμάτιό σας (φροντίστε να το κάνετε με τρόπο που δεν θα προκαλέσετε καμία ζημιά). Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε εμποδίζοντας το φως, αλλά αν σας ενοχλεί ο θόρυβος που προέρχεται από το εξωτερικό (χορτοκοπτικά, εκχιονιστικά μηχανήματα, χαρούμενοι πρωινοί άνθρωποι), οι κουρτίνες θα σας βοηθήσουν να μονώσετε.
  • Αποκοιμηθείτε με θόρυβο φόντου: Ξέρετε αυτές τις μηχανές που παίζουν τον ήχο του τρεχούμενου νερού ή της καταιγίδας; Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να αγνοήσετε τους άλλους θορύβους που μπορεί να προκύψουν ενώ προσπαθείτε να αποκοιμηθείτε. Εάν εστιάσετε στον ήχο ενός ρυακιού που βουίζει, είναι λιγότερο πιθανό να ακούσετε τους γείτονές σας να παίζουν σκληρά παιχνίδια με χαρτιά.

Αν νιώθετε ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να μην έχετε την τύχη να μπλοκάρετε τους θορυβώδεις γείτονές σας, έχετε μερικές πιο δραστικές επιλογές. Εάν πηγαίνετε σε ένα μικρό κολέγιο, το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε τους γείτονές σας ή τουλάχιστον τους έχετε δει γύρω σας. Θα μπορούσατε πάντα να προσπαθήσετε να τους μιλήσετε, να τους ενημερώσετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο ή τη μελέτη στο δωμάτιό σας και να ρωτήσετε αν θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ένταση του ήχου στο μέλλον. Προφανώς, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε πραγματικά τους γείτονές σας, απλώς το κάνει πολύ πιο άβολο.

"Κάλεσαν οι γείτονες για να παραπονεθούν για την πανοπλία σου που τρίζει ξανά."

Πηγή κινουμένων σχεδίων / Shutterstock.com

Εάν σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τους γείτονές σας, πρέπει να το κάνετε καλά. Να έχετε σεβασμό, μην τους κατηγορείτε και μην παίζετε το θύμα. Αντί να πείτε «Η μουσική σας είναι τόσο ενοχλητική, δεν μπορώ να κοιμηθώ», δοκιμάστε κάτι σαν «Γεια σας παιδιά, θα σας πείραζε να μειώσετε τη μουσική σας μερικές βαθμίδες; Προσπαθώ να κοιμηθώ ακριβώς κάτω». Γενικά, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πόσο δυνατοί είναι και χαίρονται να το μετριάσουν. Μια φιλική, άμεση προσέγγιση μπορεί να λύσει πλήρως το πρόβλημα. Ωστόσο, το να είσαι αγενής ή παθητικό-επιθετικός (για παράδειγμα, να αφήνεις ένα σημείωμα στην πόρτα τους) είναι απίθανο να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν είναι μετά από ώρες ησυχίας που ξεκινούν μια καθημερινή και έχετε προσπαθήσει να μιλήσετε με τους γείτονές σας, αλλά ο ήχος παραμένει, μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσετε στον ΡΑ σας. Αν και μπορεί να αισθάνεστε άβολα και να φαίνεται σαν να είστε παραμύθι, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Η RA σας είναι μια αυθεντία και έχει εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίζει προβλήματα όπως αυτό. Είναι η δουλειά τους. Απλώς εξηγήστε στον RA σας ότι ενώ προσπαθήσατε να τους μιλήσετε μόνοι σας, οι γείτονές σας είναι θορυβώδεις και σας κρατούν ξύπνιους ή σας εμποδίζουν να μελετήσετε. Στη συνέχεια, η RA σας θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στους εν λόγω γείτονες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το όνομά σας και το παράπονό σας δεν θα αναφέρονται καν, καθώς είναι μέρος της δουλειάς ενός RA να διατηρεί την τάξη στο πάτωμα. Θα μπορούσατε να σας αναφέρουν, ωστόσο, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα. Μπορεί να οδηγήσει σε μια ψυχρή σχέση ανάμεσα σε εσάς και τους θορυβώδεις γείτονές σας, αλλά δεν έχετε πολλά να κάνετε. Με κάθε τύχη, μπορείτε να αποφύγετε να ζήσετε ξανά κοντά τους το επόμενο έτος.

Εάν τα πράγματα είναι πραγματικά, πολύ άσχημα, η τελευταία σας επιλογή είναι να καλέσετε την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης. Πραγματικά δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο, γιατί οι εσωτερικές συζητήσεις τείνουν να οδηγούν σε καλύτερες λύσεις, αλλά αν είναι 4:00 π.μ., έχετε ζητήσει ησυχία και η RA σας έχει ζητήσει ησυχία, δεν έχετε πολλές άλλες επιλογές. Μια επίσκεψη από την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να κλείσετε ένα πάρτι μετά το ωράριο λειτουργίας, αλλά πιθανότατα θα οδηγήσει σε κάποια δυσαρέσκεια. Εάν δεν έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές σας, κάντε το πρώτα και στο μέλλον ζητήστε ένα δωμάτιο σε έναν ήσυχο όροφο, ώστε να μην ανησυχείτε μήπως κάποιος άλλος κάνει θόρυβο.