Πρέπει οι δανειολήπτες να ανησυχούν για τα σχέδια των Ρεπουμπλικανών να τερματίσουν τη συγχώρεση του IDR και το PSLF;

Πρέπει οι δανειολήπτες να ανησυχούν για τα σχέδια των Ρεπουμπλικανών να τερματίσουν τη συγχώρεση του IDR και το PSLF;

September 7, 2022 0 Von admin

Η αντίθεση των Ρεπουμπλικανών στα προγράμματα ελάφρυνσης φοιτητικών δανείων, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής φοιτητικών δανείων, έχει πρόσφατα αυξηθεί.

Πιο πρόσφατα, μια ομάδα εκπροσώπων, συμπεριλαμβανομένης της Elise Stefanik, της προέδρου της Διάσκεψης των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, πρότεινε νέα νομοθεσία που θα άλλαζε δραματικά την αποπληρωμή φοιτητικού δανείου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σχέδιο για τον τερματισμό της συγχώρεσης φοιτητικού δανείου

ο ολοκληρωμένη νομοθεσίαμε τίτλο ο νόμος για τις μεταρρυθμίσεις για την Υπεύθυνη Εκπαιδευτική Βοήθεια μέσω Δανείου (REAL), απαιτεί πολλές σημαντικές αλλαγές που θα επηρεάσουν τους δανειολήπτες φοιτητικών δανείων.

Η προτεινόμενη νομοθεσία:

 • Τερματίζει αμέσως ο τόκος φοιτητικού δανείου και η παύση πληρωμής,
 • Καταργεί το πρόγραμμα συγχώρεσης δανείων δημόσιας υπηρεσίας για όλους τους νέους δανειολήπτες,
 • Περιορίζει το ποσό του χρέους που μπορούν να δανειστούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές τερματίζοντας το πρόγραμμα Graduate PLUS,
 • Τερματίζει το τρέχον πρόγραμμα διαγραφής φοιτητικού δανείου με γνώμονα το εισόδημα,
 • Εμποδίζει τον Πρόεδρο και το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσουν νέα σχέδια αποπληρωμής με γνώμονα το εισόδημα,
 • Τερματίζει την κεφαλαιοποίηση τόκων,
 • Ανώτατα όρια συσσώρευσης τόκων σε δέκα έτη, και
 • Βελτιώνει όλα τα σχέδια IDR σε ένα ενιαίο σχέδιο αποπληρωμής.

Ενώ το σχέδιο προσφέρει ορισμένες βελτιώσεις σε σχέση με το τρέχον σύστημα, όπως τον τερματισμό της κεφαλαιοποίησης των τόκων και τον περιορισμό του συνολικού επιτοκίου, η πρόταση θα επηρεάσει αρνητικά τους περισσότερους δανειολήπτες και τους μελλοντικούς φοιτητές.

Ανάλυση Sherpa: Δεν πρόκειται να κάνω μια βαθύτερη κατάδυση σε αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο αυτή τη στιγμή για μερικούς λόγους. Πρώτον, ως προτεινόμενη νομοθεσία, θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά πριν γίνει νόμος. Δεύτερον, αυτό το νομοσχέδιο σε οποιαδήποτε μορφή είναι απίθανο να γίνει νόμος.

Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι έχει προταθεί η νομοθεσία θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους δανειολήπτες. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε αυτόν τον αντίκτυπο.

Οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι του REAL Reform Act για δανειολήπτες φοιτητικών δανείων

Αυτό το νομοσχέδιο δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη συγχώρεση δανείου δημόσιας υπηρεσίας ή την αποπληρωμή βάσει εισοδήματος.

Δεν θα ψηφίσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και δεν υπάρχει συνοδευτική νομοθεσία στη Γερουσία. Ακόμα κι αν έπαιρνε ψήφο, δεν θα περνούσε. Επιπλέον, ακόμη κι αν αυτή η νομοθεσία με κάποιο τρόπο περνούσε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δεχόταν βέτο από τον Πρόεδρο.

Η ανησυχία για τους δανειολήπτες έρχεται όταν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τελικά τη σειρά τους επικεφαλής του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου. (Υπάρχουν μόνο δύο πολιτικά κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η αλλαγή ελέγχου μεταξύ των δύο είναι αναπόφευκτη.)

Οι μακροπρόθεσμες ανησυχίες για τους δανειολήπτες

Σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες σπάνια συμβαίνουν εν μία νυκτί. Η ανατροπή του Roe εναντίον Wade ήταν το αποτέλεσμα δεκαετιών δουλειάς στα δεξιά. Ομοίως, η ψήφιση του νόμου για την προσιτή υγειονομική περίθαλψη ήταν το αποτέλεσμα δεκαετιών δουλειάς στην αριστερά.

Οι ιδέες εισάγονται, συζητούνται και οι Αμερικανοί σταδιακά υιοθετούν απόψεις.

Η συγχώρεση δανείων δημόσιας υπηρεσίας και η αποπληρωμή βάσει εισοδήματος δημιουργήθηκαν με δικομματική υποστήριξη. Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπέγραψε τη νομοθεσία του PSLF σε νόμο.

Σήμερα, οι προσπάθειες να γίνει η αποπληρωμή πιο προσιτή ή να διευρυνθεί η διαγραφή δανείων δεν απολαμβάνουν την ίδια δικομματική υποστήριξη.

Εάν το συναίσθημα πίσω από το REAL Reforms Act αυξάνεται, αντιπροσωπεύει σημαντικό κίνδυνο για τους δανειολήπτες που σχεδιάζουν να ζητήσουν συγχώρεση PSLF ή IDR. Όσο περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στην ελάφρυνση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή των φοιτητικών δανείων, τόσο πιο πιθανό είναι να περάσει ένα νομοσχέδιο όπως ο νόμος REAL Reforms Act.

Μπορεί το Κογκρέσο να ακυρώσει τα προγράμματα συγχώρεσης φοιτητικού δανείου;

Η αλλαγή της νομοθεσίας για τα φοιτητικά δάνεια είναι κάτι περισσότερο από το δημόσιο αίσθημα.

Από νομική σκοπιά, η ικανότητα του Κογκρέσου να τερματίσει τα προγράμματα διαγραφής φοιτητικών δανείων είναι μια δύσκολη ερώτηση.

Όλοι οι δανειολήπτες υπογράφουν α Κύριο Γραμμάτιο Υποσχετικής (MPN). Το MPN είναι η σύμβαση μεταξύ του δανειολήπτη και της κυβέρνησης. Το MPN είναι το έγγραφο που δημιουργεί τη νομική υποχρέωση των δανειοληπτών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Μια αξιοσημείωτη πτυχή του MPN είναι ότι περιέχει γλώσσα για την αποπληρωμή βάσει εισοδήματος και τη συγχώρεση δανείων δημόσιας υπηρεσίας.

Αυτή η σύμβαση θα πρέπει να παρέχει κάποια άνεση στους δανειολήπτες των οποίων ο οικονομικός προγραμματισμός εξαρτάται από τα υπάρχοντα προγράμματα συγχώρεσης. Ωστόσο, αυτή η προστασία δεν είναι απόλυτη. Υπάρχουν πολλές περίπλοκες νομικές θεωρίες και έννοιες που εμπλέκονται σε αυτό το ζήτημα. Αυτό το θέμα θα αποτελέσει αναμφίβολα αντικείμενο μελλοντικής νομικής έρευνας και επιστημονικής γραφής.

Προς το παρόν, οι δανειολήπτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν κάποια προστασία πέρα ​​από την υπάρχουσα νομοθεσία. Ωστόσο, προτάσεις όπως ο νόμος REAL Reforms Act θα πρέπει να εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία.

Στρατηγική δανειοληπτών στην αβεβαιότητα

Εάν είστε δανειολήπτης που ανησυχείτε για την αυξανόμενη υποστήριξη για τον τερματισμό της συγχώρεσης φοιτητικού δανείου, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη διαφορά.

 • Απωθήστε τις ψευδείς αφηγήσεις – Οι αντίπαλοι της συγχώρεσης δανείων θέλουν να το αποκαλούν πρόγραμμα που βοηθά μόνο τους πλούσιους. Επισημάνετε ότι οι πλούσιοι δεν χρειάζεται να δανείζονται χρήματα για να πληρώσουν το σχολείο. Οι άνθρωποι σχηματίζουν απόψεις με βάση τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανταλλαγή γεγονότων μπορεί να βοηθήσει στην αιτία.
 • Ενημερώστε τους εκπροσώπους σας πώς αισθάνεστε – Οι πολιτικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσουν να εκλέγονται. Εάν αρκετοί άνθρωποι εκφράσουν την υποστήριξή τους για την ελάφρυνση των φοιτητικών δανείων, οι πολιτικοί θα ενεργήσουν ανάλογα.
 • Ψήφος – Στη δημοκρατία, όλοι έχουμε λόγο. Εάν τα άτομα που σας εκπροσωπούν προτείνουν νομοθεσία που είναι άδικη ή βλάπτει το χαρτζιλίκι σας, ψηφίστε κάποιον άλλο.