Πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι για τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου;

Πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι για τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου;

August 17, 2022 0 Von admin

Η συζήτηση για τη συγχώρεση των φοιτητικών δανείων έχει φτάσει σε πυρετό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φαίνεται έτοιμος να συγχωρήσει 10.000 δολάρια ομοσπονδιακού χρέους φοιτητών ανά δανειολήπτη. Άλλοι ηγέτες θέλουν να δουν να συγχωρούνται 50.000 $ ανά δανειολήπτη.

Συνδυάστε το με τα εκατομμύρια δανειοληπτών που εργάζονται για τη συγχώρεση δανείων δημόσιας υπηρεσίας ή τη συγχώρεση του IDR, και θα έχετε πολλά ομοσπονδιακά χρέη που δυνητικά πρόκειται να διαγραφούν.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπήρξε κάποια έντονη αντίθεση στη βοήθεια των δανειοληπτών φοιτητικών δανείων. Κάποια από τη ρητορική έχει γίνει αρκετά άσχημη.

Αυτό το τεταμένο κλίμα οδήγησε έναν αναγνώστη να απευθυνθεί σε εμένα για καθοδήγηση σχετικά με την ενοχή του φοιτητικού δανείου. Κλέβει η συγχώρεση φοιτητικού δανείου; Είναι δυνητικά λάθος η χρήση αυτών των προγραμμάτων;

Η Ηθική της Συγχώρεσης Φοιτητικού Δανείου

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ηθική ή ηθική αρχή, αλλά έχω μια δεκαετία εμπειρίας βοηθώντας τους δανειολήπτες με φοιτητικά δάνεια και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό.

Έχω ακούσει από ανθρώπους που ανησυχούσαν ότι δεν μπορούσαν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι λόγω φοιτητικών δανείων, και έχω ακούσει από ανθρώπους που είχαν καταστρέψει τα οικονομικά τους από τα φοιτητικά χρέη.

Αυτές οι σκληρές πραγματικότητες είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις μεταρρυθμίσεις στα φοιτητικά δάνεια. Σε όσους είναι ηθικά αντίθετοι στη συγχώρεση, θα ήθελα να ρωτήσω αυτό το ερώτημα, πώς θα μπορούσε να είναι λάθος να βοηθάμε ανθρώπους που βαρύνονται με δυσβάσταχτο χρέος;

Η κυβέρνησή μας παρέχει δωρεάν φαγητό σε πεινασμένους ανθρώπους. Δίνουμε σε τεράστιες εταιρείες χρήματα με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας εκδόθηκαν επιταγές σε όλους τους Αμερικανούς. Μερικές φορές αυτά τα προγράμματα βοηθούν όλους. Άλλες φορές, τα κυβερνητικά προγράμματα βοηθούν μόνο ορισμένες ομάδες ανθρώπων.

Εάν πληρώνετε τους φόρους σας, πώς θα μπορούσε να είναι λάθος να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που παρέχονται από αυτά τα φορολογικά δολάρια;

Αυτή η αίσθηση στο έντερο

Ακριβώς επειδή όλοι το κάνουν δεν το κάνει σωστό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαβάζουν αυτό θα πιστεύουν ότι είναι πολύ καλό να χρησιμοποιήσουν προγράμματα ανακούφισης φοιτητικού δανείου. Δεν έχω κανένα δισταγμό να εργαστώ για τη διαγραφή δανείου. Ωστόσο, κάποιοι θα το κάνουν. Μερικοί άνθρωποι έχουν αυτό το συναίσθημα στο έντερο που δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Εάν αισθάνεστε ενοχές, θα σας ενθαρρύνω να σκεφτείτε δύο πράγματα:

Ποια είναι η πηγή της ενοχής μου;

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα θέματα της ημέρας μέσω των social media. Αντί να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το Facebook για να κάνουν ερωτήσεις ή να μάθουν περισσότερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να κρίνουν τους άλλους.

Δυστυχώς, ο αλγόριθμος του Facebook δίνει προτεραιότητα στη δέσμευση έναντι της ευγενικής συζήτησης. Τα πολωτικά και μίσος θέματα ωθούνται στην κορυφή των ροών ειδήσεων, επειδή αυτά τα θέματα λαμβάνουν περισσότερα likes, shares και σχόλια. Αν οι άνθρωποι περνούν ώρες τσακώνοντας στο Facebook, τα διαφημιστικά κέρδη στο Facebook αυξάνονται.

Εάν είστε χρήστης του Facebook ή του Twitter με ένα δίκτυο ατόμων που δεν έχουν φοιτητικά δάνεια, μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιθανό να δείτε σχόλια μίσους ή τοξικά για τους δανειολήπτες. Ένα ή δύο σχόλια μπορεί να μην κάνουν τη διαφορά, αλλά η επανειλημμένη έκθεση σε εχθρότητα προς τους δανειολήπτες θα μπορούσε να σας κάνει να σκεφτείτε λιγότερο τον εαυτό σας ως δανειολήπτη.

Πώς θα μπορούσα να χειριστώ αυτή την ενοχή παραγωγικά;

Εάν η ενοχή σας αψηφά τη λογική και θεωρείτε ότι είναι ακλόνητη, προσπαθήστε να βρείτε μια παραγωγική διέξοδο για την ενοχή.

Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να σας συγχωρέσουν πολλά χρέη φοιτητών και δεν αισθάνεστε καλά για αυτό.

Πριν πουλήσετε το αυτοκίνητό σας ή κάνετε μια βιαστική κρίση, σκεφτείτε το καλό που μπορεί να κάνει στη ζωή σας η συγχώρεση φοιτητικού δανείου. Εάν είστε συνταξιούχοι, μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να παραμείνετε συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους ή τον εθελοντισμό στην κοινότητά σας.

Εάν το θέμα είναι τα χρήματα, σκεφτείτε το καλό που μπορείτε να κάνετε με αυτά τα χρήματα. Λόγω των κυβερνητικών προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν διαχειρίσιμο το χρέος των φοιτητών, μπορώ να δωρίζω χρήματα κάθε μήνα στην τοπική μου τράπεζα τροφίμων. Κάθε δολάριο παρέχει πέντε γεύματα σε πεινασμένες οικογένειες στην κοινότητά μου. Αν ξόδευα άσκοπα επιπλέον χρήματα για τα φοιτητικά μου δάνεια, δεν θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά αυτές τις δωρεές.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη διαγραφή φοιτητικού δανείου, βρείτε έναν φιλανθρωπικό σκοπό ή έναν άξιο λόγο για να λάβετε τα κεφάλαια που πιστεύετε ότι δεν σας αξίζουν.

Κάνοντας νόημα για συγχώρεση φοιτητικού δανείου

Ο Ομοσπονδιακός Φορολογικός Κώδικας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολλές χιλιάδες σελίδες.

Γιατί τόσο περίπλοκο;

Ο φορολογικός μας νόμος είναι γραμμένος για να ενθαρρύνει κάποια συμπεριφορά, να αποθαρρύνει άλλες συμπεριφορές και να βοηθά τους ανθρώπους που αγωνίζονται. Βάζουμε επιπλέον φόρο στον καπνό λόγω της βλάβης του καπνίσματος. Προσφέρουμε μεγάλα φορολογικά κίνητρα για πράγματα όπως η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ή η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και προσφέρουμε φορολογικές ελαφρύνσεις σε άτομα που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

Το χρέος φοιτητικού δανείου δεν είναι διαφορετικό. Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα φοιτητικού δανείου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ως απάντηση στην έναρξη του Sputnik. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήθελε περισσότερους επιστήμονες και μηχανικούς, έτσι διευκόλυνε την απόκτηση κολεγιακής εκπαίδευσης.

Μια πανεπιστημιακή εκπαίδευση παρέχει ένα μέσο καθαρό όφελος 355.000 $ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κατά μέσο όρο, τα άτομα με πτυχία κολεγίου πληρώνουν περισσότερους φόρους και χρησιμοποιούν λιγότερο κρατικά προγράμματα παροχών.

Καθιστώντας τα φοιτητικά δάνεια διαθέσιμα, διαχειρίσιμα και συγχωρήσιμα, η κυβέρνηση παρέχει κίνητρα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτά τα προγράμματα βοηθούν τους μεμονωμένους δανειολήπτες και τη χώρα συνολικά.

Ως κοινωνία, συμφωνούμε να παίζουμε με τους κανόνες που δημιούργησε η κυβέρνησή μας. Η χρήση προγραμμάτων διαγραφής φοιτητικών δανείων δεν είναι διαφορετική από τη λήψη φορολογικής έκπτωσης ή την αποδοχή ενός ελέγχου τόνωσης.