Περιοδικό Aesthetica – Beyond the Beaten Path

Περιοδικό Aesthetica – Beyond the Beaten Path

Februar 17, 2023 0 Von admin

Η λέξη μανία ταξίδιων έχει τις ρίζες του στα γερμανικά, στα οποία πεζοπορώ σημαίνει «πεζοπορία ή περιπλάνηση» και λαγνεία μεταφράζεται ως «ευχαρίστηση ή απόλαυση». Περιγράφει μια αίσθηση λαχτάρας – ταξίδι, περιπέτεια, ανακάλυψη. Η Julia Nimke είναι μια εμπορική φωτογράφος και lifestyle με έδρα το Βερολίνο, της οποίας τα έργα προκαλούν αυτό το συναίσθημα. Ο καλλιτέχνης τεκμηριώνει τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο μέσω μιας χαρακτηριστικής χρήσης φωτός, χρώματος και κορνίζας.

Οι εικόνες του Nimke προκαλούν ταυτόχρονα δέος και ειρηνικές. Μια ορεινή καλύβα στο Matterhorn της Ελβετίας, για παράδειγμα, αστράφτει κίτρινο στο σκοτάδι – καλωσορίζοντας τους ταξιδιώτες από το κρύο. Ωστόσο, το κτίριο παραμένει επισκιασμένο από δυσοίωνες βραχώδεις κορυφές, που υψώνονται προς τον ουρανό. Το Matterhorn πιστεύεται ότι είναι το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό στον κόσμο και προσφέρει μια εξαιρετικά δύσκολη ανάβαση.

Αλλού, ο Nimke καταγράφει πλούσιο φύλλωμα, δρόμους με στροφές και δέντρα στα ύψη. Συχνά πλαισιωμένες με επιδεξιότητα από παράθυρα αυτοκινήτων, πόρτες ή άλλα κατώφλια, οι σκηνές της φέρνουν το εξωτερικό στο εσωτερικό – κοσμούν τις σελίδες του Τέλος χρόνου και Περιοδικό Lufthansa. Αυτό το σύνολο έργων είναι γεμάτο με λεπτεπίλεπτα πορτρέτα, εκτεταμένα τοπία και μεγεθυσμένες λεπτομέρειες, ζωγραφίζοντας μια πλούσια εικόνα του κόσμου μας – και τι σημαίνει να απομακρυνόμαστε από το πεπατημένο μονοπάτι.


julianimke.com | @julianimkephotography


Όλες οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά της Julia Nimke.