Πέντε τρόποι για τους πρώτους αγοραστές να μπουν σε ακίνητα φέτος

Πέντε τρόποι για τους πρώτους αγοραστές να μπουν σε ακίνητα φέτος

Mai 5, 2023 0 Von admin

Με την αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον δασμό μεταβίβασης σε 1,1 εκατ. R1 με ισχύ από την 1η Μαρτίου, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους αγοραστές για πρώτη φορά να μπουν σε ακίνητα φέτος.

Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να λάβετε ένα ευνοϊκό στεγαστικό δάνειο για τη χρηματοδότηση μιας πρώτης αγοράς ακινήτου. Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να πληρώσουν το τέλος μεταφοράς, οι αγοραστές που πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούσαν επίσης να εξασφαλίσουν στεγαστικό δάνειο έως και 105% το οποίο περιλαμβάνει κόστος, ανάλογα με την τράπεζα και την περιουσία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι αγοραστές για πρώτη φορά μπορούν να εισέλθουν στην αγορά, για παράδειγμα:

1. Αγοράστε το δικό σας σπίτι.

Η επένδυση στο δικό σας ακίνητο δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε τη στέγη πάνω από το κεφάλι σας, αλλά η επένδυση σε ακίνητα χτίζει μακροπρόθεσμο πλούτο. Μπορείτε να χρηματοδοτήσετε αυτήν την αγορά και κατά την εξόφληση του στεγαστικού σας δανείου, το ακίνητο πιθανότατα θα εκτιμηθεί περαιτέρω σε αξία. Μόλις εξοφληθεί, θα έχετε ένα περιουσιακό στοιχείο σημαντικής αξίας.

2. Γίνετε ενοικιαστής.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι σε μια περιοχή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, ενώ νοικιάζετε σε μια τοποθεσία που μπορεί να είναι πιο βολική. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ακόμα περιουσιακό πλούτο, καθώς μπορείτε να νοικιάσετε το επενδυτικό σας ακίνητο και να κερδίσετε εισόδημα από ενοίκια που μπορεί να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του κόστους.

3. Αγοράστε ένα επάνω μέρος στερέωσης.

Ίσως μπορέσετε να βρείτε ένα παλαιότερο ή μικρότερο ακίνητο με χαμηλότερο κόστος, το οποίο προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για ανακαίνιση και επέκταση του ακινήτου. Μικρές καλλυντικές αναβαθμίσεις, όπως νέα δάπεδα, πόρτες ντουλαπιών, πλακάκια και είδη υγιεινής είναι συχνά ένας πιο οικονομικός τρόπος για να ενημερώσετε ένα ακίνητο και θα μπορούσαν να προσθέσουν στην απόλαυση του σπιτιού σας, ενώ προσθέτουν αξία στο ακίνητο.

4. Αγορά σε περιοχή με χαμηλότερες τιμές.

Κάνοντας αυτό, μπορεί να βρείτε ένα υπέροχο ακίνητο σε μια περιοχή που διαφορετικά δεν θα είχατε σκεφτεί. Φροντίστε να ελέγξετε τις ανέσεις στην περιοχή και ότι υπάρχει πρόσβαση σε βασικές εγκαταστάσεις και σχολεία, εάν έχετε μελλοντικά σχέδια να κάνετε οικογένεια. Αυτές οι περιοχές έχουν επίσης συχνά ισχυρές αγορές ενοικίασης για όσους θέλουν να αγοράσουν εδώ και να ζήσουν αλλού.

5. Αγορά σε μια νέα εξέλιξη.

Η αγορά εκτός σχεδίου συνήθως σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα ακίνητο σε σταθερή τιμή, η οποία, μέχρι να ολοκληρωθεί, συνήθως θα έχει ήδη κάποια αξία. Υπάρχουν συνήθως πακέτα στεγαστικών δανείων διαθέσιμα για αγοραστές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτά τα ακίνητα είναι επίσης συνήθως αρκετά δημοφιλή για επενδύσεις ενοικίασης.

Το κόστος εισόδου και εξόδου που σχετίζεται με την ιδιοκτησία μπορεί να είναι υψηλό. Οι αγοραστές πρέπει πάντα να διασφαλίζουν ότι κάνουν τη δέουσα επιμέλειά τους όσον αφορά τη διερεύνηση της περιοχής, της ιδιοκτησίας και της τιμής.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι είστε οικονομικά προετοιμασμένοι για το κόστος ιδιοκτησίας ακινήτου, όχι μόνο τις μηνιαίες πληρωμές στεγαστικών δανείων, αλλά πρόσθετες δαπάνες όπως φόροι ιδιοκτησίας, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ασφάλιση, συντήρηση και ούτω καθεξής.

Πρωτότυπο άρθρο: https://www.myproperty.co.za/news/market-and-opinion/five-ways-for-first-time-buyers-to-get-into-property-this-year-09-03-23