Πέντε στρατηγικές για να βρείτε γρήγορα το τέλειο διαμέρισμα εκτός πανεπιστημιούπολης

Πέντε στρατηγικές για να βρείτε γρήγορα το τέλειο διαμέρισμα εκτός πανεπιστημιούπολης

April 5, 2019 0 Von admin
Πέντε στρατηγικές για να βρείτε γρήγορα το τέλειο διαμέρισμα εκτός πανεπιστημιούπολης

Talita Rocha / Shutterstock.com

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση υποβλήθηκε στο Student Caffé από την Holly Welles. Η Χόλι είναι πρόσφατη απόφοιτος κολεγίου που χρησιμοποιεί τις συγγραφικές της ικανότητες για να βοηθήσει άλλους νέους επαγγελματίες να καταλάβουν τα οικονομικά και την αγορά ακινήτων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές της στο blog της, Η Ενημέρωση Estate. Θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για την υποβολή της και να την πιστέψουμε ως συγγραφέα αυτής της ανάρτησης ιστολογίου.

Οι κατοικίες εξυπηρετούν τον σκοπό τους, αλλά η καινοτομία τους εξαφανίζεται όσο περισσότερο παραμένετε σε ένα πανεπιστήμιο. Καθώς εισάγετε το τρίτο ή το τέταρτο έτος στο κολέγιο, πιθανότατα θα αρχίσετε να ψάχνετε αλλού για στέγαση, αναζήτηση χώρου και ιδιωτικότητας. Δυστυχώς, η εύρεση ενός διαμερίσματος εκτός πανεπιστημιούπολης δεν είναι πάντα εύκολη.

Εάν ελπίζετε να εξασφαλίσετε γρήγορα ένα προσιτό μέρος για να ζήσετε εκτός πανεπιστημιούπολης, ανταγωνίζεστε πολλούς άλλους φοιτητές στην ίδια θέση. Τα πιο ελκυστικά διαμερίσματα έχουν μεγάλη ζήτηση και συχνά είναι δύσκολο να βρείτε μια διαθέσιμη μονάδα σε λογική τιμή. Σε ένα σφιχτό πρόγραμμα, μπορεί να αισθάνεται αδύνατο.

Αν και αγωνίζεστε ενάντια στο ρολόι – και τους συμμαθητές σας – μπορείτε να προχωρήσετε αρκεί να χρησιμοποιήσετε τις πέντε παρακάτω στρατηγικές. Θα υπογράψετε τη μίσθωση του διαμερίσματος των ονείρων σας σε ελάχιστο χρόνο με αυτές τις δοκιμασμένες τεχνικές, απολαμβάνοντας τον χώρο, την ιδιωτικότητα και άλλα προνόμια που έρχονται με τη στέγαση εκτός πανεπιστημιούπολης.

1. Μη διστάσετε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας νωρίς, εάν πρόκειται να έχετε πλεονέκτημα έναντι των συνομηλίκων σας. Αν και είναι αρκετά εύκολο να πεις: «Αύριο, θα αρχίσω να ψάχνω» ή «Αργότερα αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει καλύτερα με το πρόγραμμά μου», αυτή η νοοτροπία απλώς σας αποσπά την προσοχή από τον στόχο σας. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για όλη τη διαδικασία του κυνηγιού διαμερισμάτων.

Η διαδικασία περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά βήματα, όπως τον υπολογισμό του προϋπολογισμού σας, την εξέταση καταχωρίσεων, την αξιολόγηση των διαμερισμάτων στην περιοχή σας και την αντιστοίχιση τιμών. Πρέπει επίσης να συναντηθείτε με τους ιδιοκτήτες και να περιηγηθείτε στα ακίνητα, κάνοντας ερωτήσεις που θα σας ενημερώσουν για την τελική σας απόφαση.

2. Κάντε μια λίστα με σχετικές ερωτήσεις.

Καθώς περιηγείστε σε ακίνητα για την αναζήτησή σας για το καλύτερο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο έχετε μια λίστα ελέγχου ερωτήσεων. Οι διαδικτυακές καταχωρίσεις θα σας πουν μόνο τόσα πολλά και δεν θέλετε να υπογράψετε τίποτα χωρίς να γνωρίζετε ακριβώς τι συνεπάγεται η μίσθωση. Λάβετε υπόψη μερικές από τις ακόλουθες ερωτήσεις όταν συναντάτε ιδιοκτήτες:

  • Περιλαμβάνεται χώρος στάθμευσης;
  • Το ενοίκιο περιλαμβάνει κοινόχρηστα;
  • Η μίσθωση απαγορεύει τα κατοικίδια;
  • Υπάρχουν καθυστερημένες χρεώσεις ή κρυφές χρεώσεις;
  • Ποιες κυρώσεις υπάρχουν για την παραβίαση της μίσθωσης;

Ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να μην φαίνονται σχετικές, ανάλογα με τις περιστάσεις σας. Άλλα είναι ζωτικής σημασίας για την άνεσή σας. Καθώς προσπαθείτε να εντοπίσετε το τέλειο διαμέρισμά σας, κάντε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές σας και να σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση.

3. Σκεφτείτε να ζήσετε με άλλο άτομο.

Μπορεί να έχετε εγκαταλείψει τις κατοικίες επειδή δεν σας ενδιαφέρει πλέον να ζείτε με άλλους ανθρώπους, με σκοπό να βρείτε ένα μέρος όπου θα έχετε ιδιωτικότητα. Ακόμα κι έτσι, θα πρέπει να συμβιβαστείτε εάν θέλετε να εξασφαλίσετε ένα άνετο διαμέρισμα εντός του εύρους τιμών σας. Εάν δεν είστε σίγουροι, σκεφτείτε τα οφέλη.

Με έναν συγκάτοικο, θα έχετε κάποιον να μοιραστεί το κόστος στέγασης, κάτι που διευρύνει τις επιλογές σας καθώς αναζητάτε. Θα έχετε επίσης βοήθεια με την επίπλωση του χώρου, τον καταμερισμό της ευθύνης για τη συλλογή καρεκλών, τραπεζιών και καναπέδων. Είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν νοικιάζετε.

4. Μην παραμελείτε την προσωπική σας ασφάλεια.

Οι μαθητές δεν λειτουργούν με το ίδιο πρόγραμμα με τον μέσο άνθρωπο. Πιθανότατα έχετε βρεθεί να αφήνετε τη βιβλιοθήκη τις πρώτες πρωινές ώρες ή να επιστρέφετε στον κοιτώνα σας αργά το βράδυ μετά από μια συνάντηση με φίλους. Ενώ μπορείτε να υπολογίζετε σε κάποιο βαθμό ασφάλειας στην πανεπιστημιούπολη, αυτό αλλάζει όταν φεύγετε.

Καθώς ψάχνετε για ένα διαμέρισμα εκτός πανεπιστημιούπολης, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε κοιτάξτε σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη για την ασφάλεια της γειτονιάς, καθώς και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του κτιρίου. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα αν λάβετε αυτή τη μικρή, αλλά σημαντική, προφύλαξη.

5. Ελέγξτε τη συμφωνία ενοικίασης.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν θέλετε να υπογράψετε τίποτα χωρίς να γνωρίζετε τι συνεπάγεται η μίσθωση. Είστε πρόθυμοι και έτοιμοι να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, φυσικά, αλλά είναι κρίσιμο να κάνετε τα πράγματα αργά. Αφιερώστε χρόνο για να αναθεωρήσετε τη συμφωνία ενοικίασης και να αξιολογήσετε τις λεπτομέρειες, είτε μόνοι σας είτε με κάποιον άλλο.

Όλα όσα συζητήσατε με τον ιδιοκτήτη κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας θα πρέπει να εμφανίζονται στη μίσθωση. Εάν όχι, πρέπει να το επιστήσετε υπόψη τους πριν προχωρήσετε. Ένα διαμέρισμα μπορεί να φαίνεται τέλειο, αλλά μέχρι να εξετάσετε το περιεχόμενο του συμβολαίου, δεν θα πρέπει να αναλάβετε δεσμεύσεις που δεν κατανοείτε πλήρως.

Το takeaway: Στη βιασύνη σας να εξασφαλίσετε στέγαση εκτός πανεπιστημιούπολης, φροντίστε να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές. Θα βρείτε σίγουρα ένα εξαιρετικό διαμέρισμα σε προσιτή τιμή και θα μετακομίσετε χωρίς δυσκολίες. Εφόσον κάνετε τη διαδικασία ένα βήμα τη φορά, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι καθώς συνεχίζετε.