Ο RJ Talyor συμμετέχει στην High Alpha ως λειτουργικός συνεργάτης

Ο RJ Talyor συμμετέχει στην High Alpha ως λειτουργικός συνεργάτης

März 24, 2023 0 Von admin

Ο βετεράνος της τεχνολογίας και ιδρυτής της επανάληψης RJ Talyor εντάχθηκε στην High Alpha ως Operating Partner. Η RJ θα ειδικευτεί στο να βοηθά τις εταιρείες High Alpha Studio να πετύχουν προσαρμογή προϊόντος στην αγορά.

Ως Άγγλος κύριος που έγινε ηγέτης προϊόντων, η πορεία του RJ στην τεχνολογία δεν ήταν παραδοσιακή, αλλά η καριέρα του είναι μια μεγάλη αντανάκλαση της ανάδειξης της Indianapolis ως πρωτεύουσας της MarTech. Με πρώιμα κεφάλαια στο ExactTarget και στο Salesforce, η RJ είναι ένας βετεράνος startup με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας προϊόντων.

Η RJ κυκλοφόρησε το Pattern89 από το High Alpha Studio τον Ιούνιο του 2017, κλιμακώνοντας την εταιρεία για τέσσερα χρόνια πριν από την εξαγορά τους το 2021 από την Shutterstock (NYSE: SSTK).

Καθίσαμε με τον RJ για να μιλήσουμε για την εμπειρία του ως ιδρυτής, τον ορισμό και τον οδικό χάρτη για την προσαρμογή του προϊόντος στην αγορά και τα μαθήματα που πήρε στην πορεία. Εάν είστε ιδρυτής ή ηγέτης τεχνολογίας που ψάχνει να βρει το προϊόν που ταιριάζει στην αγορά, δεν θα θέλετε να χάσετε αυτή τη συνέντευξη.

Τι σας οδήγησε στην επιχειρηματικότητα;

Ο παππούς μου ήταν επιχειρηματίας και είδα από πρώτο χέρι τον συνδυασμό δημιουργικότητας και σκληρότητας που χρειαζόταν για να πετύχει. Με τράβηξε αυτό και τον κοίταξα ψηλά. Γι‘ αυτό πάντα ήξερα ότι ήθελα να γίνω επιχειρηματίας. Αλλά το ταξίδι μου προς την επιχειρηματικότητα δεν ξεκίνησε πραγματικά παρά μόνο όταν πήρα συνέντευξη για το Orr Fellowship.

Οι ερευνητές με ρώτησαν πού οραματιζόμουν τον εαυτό μου σε πέντε χρόνια. Πάντα έλεγα: «Θέλω να έχω τη δική μου επιχείρηση» ή «θέλω να γίνω καθηγητής», κάτι που αντιμετώπιζε σύγχυση επειδή έπαιρνα συνεντεύξεις σε μεγάλες εταιρείες.

Μόλις συναντήθηκα με την Angie Hicks, η οποία ξεκίνησε τη λίστα της Angie το 2002, ήμουν αρκετά τολμηρή για να μοιραστώ περισσότερα για αυτό που ήθελα να κάνω, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν να έχω ένα εστιατόριο. Και είπε, «πες μου για το εστιατόριο» και αυτή ήταν η πρώτη στιγμή που κάποιος άκουσε πραγματικά και πίστεψε ότι ήθελα να γίνω επιχειρηματίας.

Πείτε μου για την εμπειρία σας ξεκινώντας το Pattern89 από το High Alpha. Ποια πλεονεκτήματα πρόσφερε το μοντέλο στούντιο;

Το αρχικό Pattern89 ήταν συναρπαστικό (και συχνά λίγο τρομακτικό). Ανησυχούσα μήπως πάρω λάθος αποφάσεις. Ως επιχειρηματίας στην κατοικία, θα μπορούσα να συγκεντρώσω γρήγορα σχόλια από την ομάδα του High Alpha γύρω μου — ειδικούς στο μάρκετινγκ, το σχεδιασμό, την επωνυμία, το ανθρώπινο δυναμικό και τα οικονομικά. Σε μια startup, δεν έχετε απεριόριστο χρόνο ή πόρους, επομένως η γρήγορη πρόσβαση σε ειδικούς του θέματος καθιστά τη λήψη αποφάσεων ευκολότερη και ταχύτερη, επιταχύνοντας την επιχείρηση.

Ποια μαθήματα πήρατε στην πορεία που θα ήταν πολύτιμα για άλλους ιδρυτές και ηγέτες startup;

Στο Pattern89, έμαθα την πραγματική δύναμη μιας ομάδας. Ο συνιδρυτής μου, ο Jeff Cunning, βρισκόταν σε ό,τι αφορά την καθημερινή στρατηγική και την εκτέλεση του οράματος. Ο Τζέιμς Γουίνανς ηγήθηκε των προσπαθειών μηχανικής μας και ήταν ο οδηγός της νικηφόρας κουλτούρας μας. Η Allison Bantz ηγήθηκε της κλιμάκωσης της επιχείρησής μας ως COO μας. Samantha Wells, Bridget Johnston, Keenan Kadam… η λίστα με τους ηγέτες στους οποίους θα μπορούσα να βασιστώ συνεχίζεται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη δύναμη της ομάδας OG Pattern89.

Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία σας από το 0 στην προσαρμογή προϊόντος-αγοράς;

Ως επιχειρηματίας, κολυμπάς συνεχώς ανάντη, λέγοντας σε όλους για την αλλαγή που έρχεται στο δρόμο τους. Στην περίπτωσή μου, η αλλαγή ήταν η δημιουργικότητα που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο Pattern89, συναντήθηκα με εξαιρετικούς επαγγελματίες του μάρκετινγκ σε κορυφαίες μάρκες που αρχικά δεν πίστευαν στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και, ειλικρινά, δεν πίστευαν ότι το χρειάζονταν. Κάποια από αυτά τα σχόλια με παρέσυραν από όσα ήξερα. Ήξερα ότι οι έμποροι χρειάζονταν έναν πιο καινοτόμο τρόπο για να παίρνουν δημιουργικές αποφάσεις.

Η επίτευξη προσαρμογής προϊόντος-αγοράς έχει να κάνει με την εύρεση επαναληψιμότητας. Θέτετε τις σωστές ερωτήσεις, ταξινομείτε τα σχόλια και ανακαλύπτετε τη σειρά των χαρακτηριστικών για να ανταποκρίνεται στο τι θα πληρώσει η αγορά. Και ο ορισμός της προσαρμογής προϊόντος-αγοράς είναι δυσνόητος, αλλάζει και μπορεί να είναι δύσκολο να μετρηθεί. Αλλά μετά το βρίσκεις και κλιμακώνεις!

Μετά την επιτυχή έξοδό σας, γιατί να γίνετε μέλος του High Alpha ως Operating Partner;

Η ένταξή μου στην High Alpha ως λειτουργικός συνεργάτης μου επιτρέπει να συνεργάζομαι με τους ιδρυτές startup και να τους βοηθάω να ξεπεράσουν τα κοινά λάθη για να καθορίσουν την προσαρμογή του προϊόντος στην αγορά. Αυτός ο ρόλος ταιριάζει φυσικά, δεδομένου του ιστορικού μου ως ηγέτης προϊόντων, ιδρυτής startup και μέντορας. Τα κύρια δυνατά μου σημεία είναι η δημιουργικότητα, το μάρκετινγκ προϊόντων και η ενσυναίσθηση και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να βοηθήσω τους ιδρυτές με κάθε δυνατό τρόπο.

Κάποια μαθήματα που θα θέλατε να μοιραστείτε και που επηρέασαν σημαντικά το ταξίδι σας;

Το βασικό μου μάθημα είναι αυτό — μην φανταστείτε τον μελλοντικό πόνο. Απλώς ξεκινήστε και ετοιμαστείτε να δουλέψετε πολύ, πολύ σκληρά.