Ο Blondin κερδίζει τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Πολωνία, η Maltais κερδίζει πρώτη καριέρα στο Mass Start – Team Canada

Ο Blondin κερδίζει τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Πολωνία, η Maltais κερδίζει πρώτη καριέρα στο Mass Start – Team Canada

Februar 20, 2023 0 Von admin

Οι Καναδοί σκέιτερ ταχύτητας Ivanie Blondin και Valérie Maltais έγραψαν την ιστορία του Καναδά αυτήν την Κυριακή στην Πολωνία και έγιναν οι πρώτοι σκέιτερ που στέκονται δίπλα-δίπλα στο βάθρο από απόσταση. Ο Maltais κατέκτησε το ασημένιο και ο Blondin το χάλκινο στη μαζική εκκίνηση.

Σε έναν αγώνα λαιμόκοψης, το ζευγάρι κατακτήθηκε από τον Momoka Horikawa της Ιαπωνίας που κέρδισε τη Μάλτα με ένα λεπτό 0,17 δευτερόλεπτα. Ο Blondin κατέκτησε την τρίτη θέση στο βάθρο κερδίζοντας την Ιταλίδα Laura Peveri για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Αυτή η νίκη με το ασημένιο μετάλλιο είναι ακόμα πιο ξεχωριστή για τη Μάλτα, καθώς είναι το πρώτο της μετάλλιο στην καριέρα της σε ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο απόστασης και το δεύτερο διεθνές βάθρο της μαζικής εκκίνησης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το βάθρο σήμερα στη μαζική εκκίνηση», λέει ο Maltais, «Ο στόχος μου από την αρχή της σεζόν ήταν να φτιάξω ένα βάθρο από απόσταση».

Το χάλκινο της Blondin την τοποθετεί στην κορυφή της βαθμολογίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τελικό σκορ 435 βαθμών και η Maltais τερμάτισε έκτη με 341 βαθμούς.

Το Σάββατο, η Blondin, μαζί με την Carolina Hiller, και την Brooke McDougall κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ γυναικών.

Την Παρασκευή, από την πλευρά των ανδρών, ο Laurent Dubreuil, ο Antoine Gélinas-Beaulieu και ο Anders Johnson πήραν το χρυσό στο ομαδικό σπριντ ανδρών. Η πρώτη τριάδα απαίτησε το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα για να φτάσει στο βάθρο. Αυτή είναι η πρώτη φορά σε πέντε σεζόν που το κορυφαίο σκαλί κατέλαβε η καναδική ανδρική ομάδα.