Ορισμένοι δανειολήπτες θα λάβουν τεράστιες επιστροφές χρημάτων από τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου Μπάιντεν

Ορισμένοι δανειολήπτες θα λάβουν τεράστιες επιστροφές χρημάτων από τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου Μπάιντεν

September 16, 2022 0 Von admin

Σε μια ευχάριστη έκπληξη, το Υπουργείο Παιδείας αποκάλυψε πρόσφατα ότι ορισμένοι δανειολήπτες θα λάμβαναν επιστροφές στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Συγχώρεσης Δανείου Μπάιντεν.

Δυστυχώς, η ομάδα των δανειοληπτών που είναι επιλέξιμες για επιστροφές είναι σχετικά μικρή. Ωστόσο, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούσαν να λάβουν επιταγές για χιλιάδες δολάρια.

Ποιος λαμβάνει επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με την πολιτική αυτόματης επιστροφής χρημάτων συγχώρεσης Μπάιντεν;

Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πρόσφατα το οδηγός ακύρωσης δανείου με ένα πολύτιμο ψήγμα πληροφοριών.

Σύμφωνα με την πολιτική, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων εάν:

  1. Υποβάλλετε επιτυχώς αίτηση και λαμβάνετε ελάφρυνση χρέους στο πλαίσιο του σχεδίου ελάφρυνσης χρέους της Διοίκησης, ΚΑΙ
  2. Οι εθελοντικές πληρωμές σας κατά τη διάρκεια της παύσης πληρωμών έφεραν το υπόλοιπό σας κάτω από το μέγιστο ποσό ελάφρυνσης χρέους που δικαιούστε να λάβετε αλλά δεν εξόφλησε πλήρως το δάνειό σας.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λύση για τους ανθρώπους που πλήρωσαν πλήρως. Αλλά προς το παρόν, ας δούμε πρώτα ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί η αυτόματη επιστροφή χρημάτων:

Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για συγχώρεση 10.000 $ και μειώσετε το υπόλοιπό σας από 10.500 $ σε 9.500 $ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα μπορούσατε να λάβετε επιστροφή χρημάτων 500 $ όταν το υπόλοιπο των 9.500 $ ακυρωθεί.

Γιατί να εκδίδετε αυτόματες επιστροφές χρημάτων;

Η πολιτική αυτόματης επιστροφής χρημάτων έχει νόημα για μερικούς σημαντικούς λόγους.

Για αρχή, είναι πιο δίκαιο. Οι δανειολήπτες μπόρεσαν να ζητήσουν επιστροφές χρημάτων για πληρωμές που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι για αυτήν την πολιτική. Οι επιστροφές χρημάτων δεν πρέπει να περιορίζονται σε δανειολήπτες που κατανοούν τα ψιλά γράμματα μιας άσχετης διαδικασίας.

Επιπλέον, και ίσως το πιο σημαντικό, οι σέρβις θα χτυπηθούν κατά τους επόμενους μήνες. Εάν οι δανειολήπτες δεν χρειάζεται να καλέσουν για να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, αυτό είναι ένα θέμα λιγότερο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εκπρόσωποι της εξυπηρέτησης πελατών.

Αν και η πολιτική αυτοματοποιημένης επιστροφής χρημάτων είναι εξαιρετική για τους δανειολήπτες γενικά, εξακολουθώ να προτείνω στους αναγνώστες αυτού του ιστότοπου να ζητήσουν αμέσως επιστροφή χρημάτων με μη αυτόματο τρόπο.

Το να ζητήσετε μη αυτόματη επιστροφή χρημάτων είναι η καλύτερη στρατηγική

Εάν κάνατε επιπλέον πληρωμές κατά τη διάρκεια της παύσης πληρωμής, υπάρχουν δύο πλεονεκτήματα στο να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων αυτήν τη στιγμή.

Πρώτα, θα λάβετε πιθανώς την επιστροφή χρημάτων πιο γρήγορα. Μπορείτε να καλέσετε σήμερα και να ξεκινήσετε τη διαδικασία αμέσως. Η αίτηση για συγχώρεση δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι τον επόμενο μήνα το νωρίτερο. Όσο πιο γρήγορα πάρετε τα χρήματά σας πίσω, τόσο το καλύτερο.

Δεύτερον, ζητώντας αμέσως επιστροφή χρημάτων βοηθά στην αποφυγή απογοητευτικών σφαλμάτων του σέρβις. Επιστρέφοντας στο παράδειγμα του δανειολήπτη που αναμένει επιστροφή χρημάτων 500 $, φανταστείτε για λίγο ότι έγινε λάθος στην επεξεργασία της αίτησης συγχώρεσης. Τα 9.500 δολάρια συγχωρήθηκαν, αλλά δεν δόθηκε επιστροφή χρημάτων. Εάν συμβεί αυτό, το δάνειο καταβάλλεται πλήρως και το αίτημα επιστροφής χρημάτων γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Σε αυτή την περίπτωση, προβλέποντας ένα πιθανό λάθος, μπορούμε να αποφύγουμε μια δύσκολη κατάσταση.

Εάν εξοφλήσετε πλήρως το δάνειό σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα θέλετε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

Επιστροφές χρημάτων για δανειολήπτες που πλήρωσαν πλήρως

Εάν έχετε πληρώσει πλήρως, υπάρχουν δύο κανόνες που πρέπει να καταλάβετε.

Εάν το υπόλοιπο του ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου σας εξοφληθεί πλήρως:

  1. Δεν λαμβάνετε επιστροφή χρημάτων βάσει της αυτοματοποιημένης πολιτικής επιστροφής χρημάτων και
  2. Δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το Πρόγραμμα Συγχώρεσης Μπάιντεν.

Ωστόσο, εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που εξόφλησαν τα δάνειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπάρχει μια λύση.

Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό Κέντρο Προστασίας Δανειοληπτών Φοιτητών, όλοι οι δανειολήπτες που πραγματοποίησαν πληρωμές για τα ομοσπονδιακά δάνειά τους μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων για όλες αυτές τις πληρωμές. Συγκεκριμένα, λένε ότι αυτή η πολιτική περιλαμβάνει δανειολήπτες που εξόφλησαν πλήρως το χρέος τους.

Επομένως, εάν έχετε εξοφλήσει πλήρως το δάνειό σας, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως τον σέρβις σας και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Μόλις εκδοθεί η επιστροφή χρημάτων, έχετε και πάλι ένα δάνειο με οφειλόμενο υπόλοιπο και αυτό το δάνειο είναι επιλέξιμο για ακύρωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Συγχώρεσης Μπάιντεν.

Για ορισμένους δανειολήπτες, αυτό θα μπορούσε να βάλει επιπλέον 20.000 $ στις τσέπες τους.

Συμβουλές για τη λήψη της επιστροφής χρημάτων

Καλέστε αμέσως τον σέρβις σας. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο μεγαλύτεροι είναι οι χρόνοι αναμονής. Επιπλέον, η επεξεργασία ενός αιτήματος επιστροφής χρημάτων μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Δεν υπάρχει κανένα όφελος να σέρνετε τα πόδια σας σε αυτό. Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιος εξυπηρετεί τα δάνειά σας, ελέγξτε την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων.

Καλέστε ξανά εάν δεν λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε. Οι σέρβις είναι συγκλονισμένοι και ορισμένοι υπάλληλοι είναι καλύτεροι από άλλους. Εάν το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν καταλαβαίνει τους κανόνες ή δεν μπορεί να βοηθήσει, κλείστε το τηλέφωνο και τηλεφωνήστε ξανά. Αυτή είναι μια κουραστική στρατηγική, ειδικά αν υπάρχουν μεγάλοι χρόνοι αναμονής, αλλά βοηθά να διασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Να είστε υπομονετικοί αλλά επίμονοι. Το αίτημα επιστροφής χρημάτων μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες για να πληρωθεί. Η αίτηση συγχώρεσης δεν θα είναι διαθέσιμη το νωρίτερο μέχρι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η επανεκκίνηση της αποπληρωμής ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2023. Είναι στενό χρονοδιάγραμμα όταν λαμβάνετε υπόψη τους χρόνους επεξεργασίας. Οι δανειολήπτες πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή των πραγμάτων, αλλά και να καταλάβουν ότι τίποτα δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη.