Οκτώ χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε στο κολεγιακό σας διαμέρισμα

Οκτώ χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε στο κολεγιακό σας διαμέρισμα

Juli 27, 2018 0 Von admin
Οκτώ χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε στο κολεγιακό σας διαμέρισμα

Artisticco / Shutterstock.com

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση υποβλήθηκε στο Student Caffé από τον Angus Powell. Ο Angus είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής του Linthorpe Hall 248, μια πολυκατοικία που στόχο έχει να προσφέρει ποιοτικά καταλύματα σε φοιτητές σε προσιτές τιμές. Ο Angus λατρεύει να συναναστρέφεται και να ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις και μικρές πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την υποβολή του και να τον πιστέψουμε ως συγγραφέα αυτής της ανάρτησης ιστολογίου.

Σε κάποιους αρέσει να ζουν σε διαμερίσματα, αλλά για άλλους είναι εφιάλτης. Στην πραγματικότητα, όμως, τα διαμερίσματα μπορούν να είναι η τέλεια οικονομική επιλογή διαμονής όταν ταξιδεύετε (αν κάνετε κράτηση μέσω Airbnb ή VRBO) ή όταν είστε φοιτητής. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες για να διαλέξετε, αλλά δεν είναι είναι πάντα εύκολο να το βρεις όπου νιώθεις άνετα και παίρνεις την αξία των χρημάτων σου. Ενώ τα καλά διαμερίσματα μπορούν να οδηγήσουν σε καλές εμπειρίες, ένα κακό διαμέρισμα μπορεί να κάνει τη ζωή στο σπίτι σας άθλια.

Εδώ είναι οκτώ πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε όταν ψωνίζετε για ένα νέο μέρος για να ζήσετε:

1. Ασφάλεια και ασφάλεια: Όπου κι αν επιλέξετε να ζήσετε, θα πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς. Κατά την αξιολόγηση μιας πολυκατοικίας, κάντε έναν ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας. Προσπαθήστε να μάθετε:

  • Οι κύριες πόρτες έχουν κλειδαριές;
  • Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας μέσα ή έξω από το κτίριο;
  • Ποιες είναι οι πιθανότητες να μπει κάποιος ανεπιθύμητος στο κτίριο;
  • Πόσο καιρό (αν ποτέ) είναι το κτίριο προσβάσιμο στο κοινό;
  • Έχουν φύλακες πλήρους απασχόλησης στο προσωπικό;
  • Έχουν εκπαιδευμένο προσωπικό πρώτων βοηθειών επί τόπου;
  • Οι είσοδοι και οι έξοδοι είναι καλά φωτισμένες;

2. Καθαριότητα: Οι πολυκατοικίες που δεν είναι καλά συντηρημένες μπορεί να είναι βρώμικες ή εντελώς αηδιαστικές. Δώστε προσοχή στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων: το λόμπι, την πισίνα, το γυμναστήριο, το ταχυδρομείο κ.λπ. σχετικά με τη διαχείριση κτιρίου. Θέλετε να δείτε καθαρούς, φωτεινούς διαδρόμους και δωμάτια χωρίς σκόνη και μούχλα. Η μύτη σας θα μπορεί να συλλάβει οτιδήποτε νοσταλγεί στα μάτια σας.

3. Φυσικό φως: Θα περάσετε πολύ χρόνο στο διαμέρισμά σας, επομένως το φυσικό φως είναι απαραίτητο. Ναι, μπορείτε να συνδέσετε πολλά φωτιστικά για να φωτίσετε το δωμάτιο, αλλά δεν θα έχετε την ίδια τόνωση της διάθεσης που θα κάνατε από το φως του ήλιου. Επιπλέον, ο λογαριασμός του ηλεκτρικού σας θα αυξηθεί εάν πρέπει να αφήσετε τα φώτα αναμμένα όλη την ημέρα. Ψάξτε για ένα διαμέρισμα με πολλά παράθυρα.

4. Βασική τοποθεσία: Ανεξάρτητα από το πόσο φοβερό είναι το διαμέρισμα, δεν θέλετε να επιλέξετε κάτι που να είναι πολύ μακριά από την πόλη από την πανεπιστημιούπολη. Η εγγύτητα, αν όχι στο ίδιο το κολέγιο, τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι το κλειδί! Επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι κοντά στις ανέσεις που χρειάζεστε: μερικά οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία, στάση λεωφορείου ή μετρό κ.λπ.

5. Wi-Fi: Είναι 2018, σωστά; Εκτός από το ρεύμα και το νερό, η ύπαρξη καλής σύνδεσης wifi είναι ζωτικής σημασίας! Αν είστε τυχεροί, θα βρείτε ένα κτήριο με έναν ιδιοκτήτη που συνδυάζει wifi με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ή θα βρείτε ένα κτίριο με δωρεάν Wi-Fi στο λόμπι. Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος υπηρεσιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε προσφέρει να συνδέσει συνδέσεις στο διαδίκτυο στο κτίριο. Εάν σκέφτεστε να ζήσετε σε μια πολυκατοικία που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το διαδίκτυο παρέχεται ήδη από το σχολείο. Φροντίστε να ρωτήσετε για το wifi, ανεξάρτητα από το πού κοιτάζετε να ζήσετε. Η κακή συνδεσιμότητα είναι μεγάλη απενεργοποίηση.

6. Κοινοί χώροι: Η διαβίωση σε διαμέρισμα, ειδικά σε μια πόλη κολεγίου, σας δίνει την ευκαιρία να συναντήσετε φοιτητές με τους οποίους μπορεί να μην μπορείτε να αλληλεπιδράσετε στην τάξη ή στην πανεπιστημιούπολη. Οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι σε πολυκατοικίες είναι εξαιρετικά μέρη για να χαλαρώσετε, να κάνετε παρέα με άλλους κατοίκους και να ανταλλάξετε ιστορίες. Το πιθανό διαμέρισμά σας διαθέτει γυμναστήριο, πισίνα ή αίθουσα ταινιών ή παιχνιδιών;

7. Εγκαταστάσεις ή υπηρεσία πλυντηρίου: Όσο περισσότερες υπηρεσίες υπάρχουν στο κτίριό σας, τόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή σας. Αντί να ψάχνετε για πλυντήριο, θα μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας επί τόπου (μην ξεχνάτε τα τρίμηνα!). Θα εξοικονομήσετε χρόνο στις μικροδουλειές και θα είστε παραγωγικοί με τον χρόνο που εξοικονομήσατε—όχι άλλο να κάθεστε παρακολουθώντας τις μηχανές να λειτουργούν. Απλώς ρυθμίστε ένα χρονόμετρο στο τηλέφωνό σας και θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε τα φορτία σας αμέσως. Εάν είστε πραγματικά τυχεροί, η πολυκατοικία σας θα παρέχει πλυντήρια ρούχων σε κάθε μονάδα αντί για κοινόχρηστο δωμάτιο πλυντηρίων.

8. Ποιοτικά φωτιστικά: Εκτός από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα, το διαμέρισμά σας θα πρέπει να διαθέτει λειτουργικές συσκευές (φούρνος, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, φούρνος μικροκυμάτων) και ποιοτικά εξαρτήματα (νιπτήρας κουζίνας, νεροχύτης μπάνιου, τουαλέτες, ντους). Όταν προγραμματίζετε μια περιήγηση για να ελέγξετε ένα διαμέρισμα, βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν και φαίνονται να είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά. Οι πάγκοι με σημάδια από μαχαίρι μέσα τους και οι σκουριασμένες συσκευές δεν είναι καλά σημάδια.

Εμπειρίες που αποκομίζετε όσο ζείτε σε διαμέρισμα:

  • Αποκτάς την ανεξαρτησία που ήθελες εδώ και χρόνια. Αυτή η ανεξαρτησία παίζει σημαντικό ρόλο στο να σας κάνει καλύτερο άνθρωπο και σας διδάσκει πολλά για να είστε αυτάρκεις.
  • Οι φίλοι που κάνετε στο κτίριό σας μπορεί να είναι διαφορετικοί από τους φίλους που κάνετε στην τάξη ή στη δουλειά. Οι άνθρωποι στο πάτωμά σας μπορεί να μοιάζουν με τους συγκάτοικους καθώς μένετε μαζί τους, μένετε μέχρι αργά μαζί, κάνετε παρέα μαζί, τρώτε μαζί, γιορτάζετε μαζί, μοιράζεστε προβλήματα και δένεστε. Αυτού του είδους η φιλία σας διδάσκει πράγματα που δεν θα μάθετε αν ζείτε σε ένα σπίτι ή στο σπίτι με τους γονείς σας. Είναι παρόμοιο με τη διαμονή σε κοιτώνα, ειδικά αν πολλοί από τους συναδέλφους σας διαμερίσματους είναι φοιτητές.
  • Το να ζεις σε διαμέρισμα σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις τη ζωή σου με τους δικούς σου όρους και με τον δικό σου τρόπο χωρίς να χρειάζεται να απαντάς στους γονείς ή στα αδέρφια σου.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε συμβουλές ή εμπειρίες σχετικά με τη διαμερισματοποίηση που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας, μην διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω!