Οι Klimkait & Deguchi τερμάτισαν 1-2 για τον Καναδά στο τζούντο Grand Slam στο Τελ Αβίβ – Ομάδα Καναδά

Οι Klimkait & Deguchi τερμάτισαν 1-2 για τον Καναδά στο τζούντο Grand Slam στο Τελ Αβίβ – Ομάδα Καναδά

Februar 17, 2023 0 Von admin

Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο

Ήταν ένας τελείως καναδικός τελικός στα 57 κιλά γυναικών στο Grand Slam της IJF στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ την Πέμπτη.

Σε μια μάχη πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών, η χάλκινη Ολυμπιονίκης Jessica Klimkait ήρθε με τη νίκη, νικώντας την συμπαίκτρια Christa Deguchi.

Οι δύο γυναίκες έσπρωξαν η μία την άλλη σε έναν σφιχτό τελικό αγώνα που πέρασε πολύ καλά τα τέσσερα λεπτά του χρόνου ρύθμισης. Μετά από περισσότερα από τέσσερα λεπτά χρόνου χρυσού σκορ, ο Klimkait πιστώθηκε με ένα waza-ari για να πάρει τη νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Klimkait κέρδισε τον Deguchi σε έναν αγώνα σώμα με σώμα. Συναντήθηκαν για τελευταία φορά στον τελικό του Grand Slam της Αττάλειας το 2021, όταν η Deguchi κέρδισε την έκτη σερί νίκη της εναντίον του Klimkait.

Οι δύο Καναδοί πήγαν στο Τελ Αβίβ κρατώντας τις δύο πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των 57 κιλών, με τον Ντεγκούτσι να βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά μόλις 200 βαθμών έναντι του Κλιμκάιτ.

Η Deguchi ήταν η πρώτη Καναδή τζούντοκα που κέρδισε ποτέ παγκόσμιο τίτλο όταν διεκδίκησε το στέμμα το 2019. Δύο χρόνια αργότερα, η Klimkait έγινε η παγκόσμια πρωταθλήτρια η οποία εξασφάλισε τη μοναχική της Ολυμπιακή θέση στον Καναδά στο αγώνισμα των 57 κιλών γυναικών για το Τόκιο 2020.

Αυτή είναι η πέμπτη νίκη της Klimkait στα Grand Slam και το 12ο μετάλλιο οποιουδήποτε χρώματος σε αγώνες Grand Slam. Η τελευταία της νίκη στην πίστα Grand Slam ήρθε τον Απρίλιο του 2022 στην Αττάλεια της Τουρκίας. Δεν έχει χάσει το βάθρο σε καμία διεθνή διοργάνωση από τον Φεβρουάριο του 2020. Το ασημένιο ανεβάζει τον αριθμό των μεταλλίων στα Grand Slam της καριέρας της Deguchi στα οκτώ.

Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί στο Τελ Αβίβ μέχρι το Σάββατο. Το σώμα του Καναδά περιλαμβάνει επίσης την χάλκινη Ολυμπιονίκη Catherine Beauchemin-Pinard στο αγώνισμα των 63 κιλών γυναικών και την βασιλεύουσα παγκόσμια ασημένια μετάλλιο Kyle Reyes στα 100 κιλά ανδρών.