Οι επιλογές του Μπάιντεν ακυρώνουν τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια

Οι επιλογές του Μπάιντεν ακυρώνουν τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια

August 9, 2022 0 Von admin

Τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια αποτελούν λιγότερο από το 10% του υπάρχοντος χρέους των φοιτητικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά προκαλούν μερικές από τις χειρότερες ιστορίες τρόμου για φοιτητικά δάνεια. Τα ιδιωτικά δάνεια δεν προσφέρουν αποπληρωμή βάσει εισοδήματος ή διαγραφή δανείου. Ως αποτέλεσμα, πολλοί δανειολήπτες χρειάζονται απεγνωσμένα τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ακυρώσει τα ιδιωτικά φοιτητικά τους δάνεια.

Δυστυχώς, οι επιλογές του Μπάιντεν για ακύρωση ιδιωτικών φοιτητικών δανείων είναι περιορισμένες.

Μπορούν τα ιδιωτικά δάνεια να ακυρωθούν ή να συγχωρηθούν;

Όταν οι πολιτικοί και οι υποστηρικτές των φοιτητικών δανείων ζητούν ακύρωση φοιτητικού δανείου, συνήθως αναφέρονται σε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια. Για παράδειγμα, η πιθανότητα να ανακοινωθεί διαγραφή δανείου ύψους 10.000 $ θα ισχύει μόνο για ομοσπονδιακά δάνεια.

Σύμφωνα με τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Πρόεδρος μπορεί να «επιβάλει, να πληρώσει, να συμβιβαστεί, [or] παραίτηση» από ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια. Αν και υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με την εξουσία του Προέδρου να ακυρώσει τα ομοσπονδιακά δάνεια, δεν υπάρχει συζήτηση για τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια. Δεν μπορεί να τα ακυρώσει μόνος του.

Εάν ο Μπάιντεν θέλει να βοηθήσει τους δανειολήπτες ιδιωτών δανείων, πρέπει να γίνει δημιουργικός.

Κάνοντας το Κογκρέσο να δράσει

Το Κογκρέσο θα μπορούσε να επιλέξει να ακυρώσει τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια. Θα μπορούσαν να συντάξουν νομοθεσία για την εξόφληση των ιδιωτικών φοιτητικών δανείων και οι δανειολήπτες θα ήταν απαλλαγμένοι από το χρέος τους.

Δεδομένου του τρέχοντος πολιτικού κλίματος και της σύνθεσης του Κογκρέσου, μια τέτοια νομοθεσία θα φαινόταν εξαιρετικά απίθανη.

Ωστόσο, ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπάιντεν έχει σημαντική επιρροή στο Κογκρέσο. Θα μπορούσε επιθετικά να υποστηρίξει την ακύρωση του ιδιωτικού φοιτητικού δανείου. Θα μπορούσε να αρνηθεί να υπογράψει οποιαδήποτε νομοθεσία του Κογκρέσου μέχρι να ψηφίσουν για την ακύρωση των ιδιωτικών δανείων.

Ο Μπάιντεν έχει ήδη υποστηρίξει το Κογκρέσο να ακυρώσει τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια ύψους 10.000 δολαρίων, αλλά η διαγραφή του χρέους δεν ήταν θέμα υψηλής προτεραιότητας στη νομοθετική του ατζέντα.

Μετατροπή ιδιωτικών δανείων σε ομοσπονδιακά δάνεια

Οι περισσότεροι δανειολήπτες συνειδητοποιούν ότι τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια είναι πολύ πιο πιθανό να ακυρωθούν από τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια.

Έχω ακούσει από πολλούς έξυπνους δανειολήπτες που θέλουν να μετατρέψουν τα ιδιωτικά τους δάνεια σε ομοσπονδιακά δάνεια, έτσι ώστε το χρέος κάποια μέρα να είναι επιλέξιμο για συγχώρεση.

Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δανειολήπτες για να μετατρέψουν ιδιωτικά δάνεια σε ομοσπονδιακά δάνεια, αλλά αυτές οι επιλογές είναι ελάχιστες.

Και εδώ, ο Μπάιντεν δεν έχει την εξουσία να μετατρέψει το χρέος μέσω εκτελεστικού διατάγματος, αλλά θα μπορούσε να καλέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοθεσία για τη μετατροπή του χρέους. Το να επιτραπεί στους δανειολήπτες να ενοποιήσουν τα ιδιωτικά τους δάνεια σε ένα ομοσπονδιακό δάνειο θα παρείχε σημαντική ανακούφιση για πολλούς δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Δυστυχώς, ο Μπάιντεν δεν έχει υποστηρίξει το άνοιγμα αυτής της επιλογής και έχει γίνει ελάχιστη συζήτηση στις αίθουσες του Κογκρέσου.

Πτώχευση για δανειολήπτες ιδιωτών δανείων

Ένας τομέας στον οποίο οι συνήγοροι έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο είναι το θέμα της χρεοκοπίας.

Επί του παρόντος, τα φοιτητικά δάνεια είναι δύσκολο αλλά όχι εντελώς αδύνατο να εκπληρωθούν σε μια διαδικασία πτώχευσης. Πολλοί πτωχευτικοί δικηγόροι δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τους δανειολήπτες να εξοφλήσουν το φοιτητικό τους χρέος.

Σημειωτέον, υπάρχουν τουλάχιστον μερικά δικομματική υποστήριξη για την αποκατάσταση της πτωχευτικής προστασίας για δανειολήπτες φοιτητικών δανείων.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μπορούσε να υποστηρίξει την ψήφιση νομοθεσίας που θα δίνει στους δανειολήπτες ιδιωτικών δανείων τη δυνατότητα να εκκαθαρίσουν το χρέος τους μέσω πτώχευσης. Οι δανειολήπτες θα προτιμούσαν την ακύρωση του δανείου, αλλά προσφέροντας προστασία κατά της πτώχευσης, οι δανειολήπτες στις χειρότερες συνθήκες θα μπορούσαν να προχωρήσουν από τα ιδιωτικά τους δάνεια.

Σκέψη Σέρπα: Ως Πρόεδρος, ο Μπάιντεν μπορεί να κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη για τους ιδιωτικούς δανειστές. Εκτός από την έκκληση για χρεοκοπία, θα μπορούσε να πιέσει την CFPB να στοχεύσει επιθετικά τους δανειστές ιδιωτικών φοιτητικών δανείων.

Ωστόσο, αυτή η πορεία δράσης θα μπορούσε να έχει ένα αρνητικό για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς μαθητές. Καθώς ο δανεισμός ιδιωτικού φοιτητικού δανείου γίνεται πιο επικίνδυνος ή ακριβός, τα επιτόκια θα αυξηθούν. Έτσι, ο Μπάιντεν πρέπει να εξισορροπήσει τα συμφέροντα των μελλοντικών δανειοληπτών έναντι των συμφερόντων των σημερινών δανειοληπτών.

Εκτελεστικές εντολές για ακύρωση ιδιωτικών δανείων

Πολλοί δανειολήπτες θέλουν ο Μπάιντεν να εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα για την ακύρωση των ιδιωτικών φοιτητικών δανείων.

Δυστυχώς, δεν έχει τη νομική εξουσία να ακυρώσει το χρέος με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί απλά να πει στις τράπεζες ότι οι δανειολήπτες δεν χρωστούν πλέον.

Με άλλα λόγια, για την ελάφρυνση των ιδιωτικών φοιτητικών δανείων, οι δανειολήπτες χρειάζονται το Κογκρέσο να δράσει.

Επιλογές για δανειολήπτες ιδιωτών δανείων

Εάν έχετε ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια, η βοήθεια με τη μορφή ακύρωσης είναι απίθανη.

Για το λόγο αυτό, πολλοί δανειολήπτες επικεντρώνονται στην εξάλειψη των ιδιωτικών φοιτητικών τους δανείων προτού επιτεθούν στα ομοσπονδιακά δάνειά τους – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πρώτα την εξόφληση ενός δανείου με ελαφρώς χαμηλότερο επιτόκιο.

Τέλος, η αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ορισμένους δανειολήπτες να θέσουν υπό έλεγχο τα ιδιωτικά τους δάνεια. Η αναχρηματοδότηση απαιτεί αξιοπρεπή πιστωτική βαθμολογία και εισόδημα, αλλά μπορεί να μειώσει τα επιτόκια και τις μηνιαίες πληρωμές σας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ακόλουθοι δανειστές προσφέρουν τα χαμηλότερα επιτόκια στην αναχρηματοδότηση ιδιωτικών δανείων: