Νέα προσβολή στους χριστιανούς: Σκανδαλώδης αφίσα σε στάσεις λεωφορείων της Ισπανίας

Νέα προσβολή στους χριστιανούς: Σκανδαλώδης αφίσα σε στάσεις λεωφορείων της Ισπανίας

März 19, 2023 0 Von admin

Το Ισπανικό Ίδρυμα Χριστιανών Δικηγόρων αποκάλυψε την προσβλητική αφίσα που εμφανίστηκε σε στάσεις λεωφορείων στο Σαν Σεμπαστιάν. Ζητεί να κινηθούν διαδικασίες για να διερευνηθεί ποιοι είναι οι δράστες και εάν η εταιρεία που κατέχει τον διαφημιστικό χώρο γνώριζε το περιεχόμενο των αφισών.

Η αφίσα απεικόνιζε την εικόνα ενός μωρού στην κοιλιά της μητέρας και την ερώτηση «Αν αποβάλλεις τώρα, τι θα τσακίζουμε σε 5 ή 6 χρόνια;», όλα συνοδευόμενα από το λογότυπο του Επισκοπικού Συνεδρίου.

Η Christian Lawyers καταγγέλλει ότι οι δράστες μπορεί να έχουν διαπράξει έγκλημα μίσους (άρθρο 510 ΠΚ), ποινικό αδίκημα κατά των θρησκευτικών συναισθημάτων (άρθρο 525.1 ΠΚ) και αδίκημα σφετερισμού της προσωπικής κατάστασης (άρθρο 401 ΠΚ) .

Η πρόεδρος των Christian Lawyers, Polonia Castellanos, υπενθυμίζει ότι «υπήρξαν ήδη καταδίκες για αναφορά σε ασκούμενους άλλης θρησκείας ως παιδεραστές. Φαίνεται ότι όλα επιτρέπονται κατά των Καθολικών. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αφήσει ατιμώρητη μια τέτοια βαρβαρότητα».

Ο Καστελάνος επιμένει: «Εμείς οι χριστιανοί έχουμε κουραστεί από τις συνεχείς επιθέσεις από τις ίδιες ομάδες. Απλώς ζητάμε τον ίδιο σεβασμό που δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες. Είναι απαράδεκτο να επικαλούνται την ελευθερία της έκφρασης για να προσβάλλουν και να ενοχλούν τους Χριστιανούς και να προσβάλλουν τις πεποιθήσεις μας».