Η Cynthia Appiah κερδίζει το χάλκινο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου – η ομάδα του Καναδά

Η Cynthia Appiah κερδίζει το χάλκινο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου – η ομάδα του Καναδά

Februar 18, 2023 0 Von admin

(AP Photo/Oksana Dzadan)

Η Cynthia Appiah ολοκλήρωσε μια σταθερή μετα-ολυμπιακή σεζόν κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελευταίο αγώνα monobob Παγκόσμιου Κυπέλλου της χρονιάς στη Sigulda της Λετονίας το Σάββατο.

Αυτή ήταν η πρώτη σεζόν που η σόλο πειθαρχία για γυναίκες πιλότους bobsleigh ήταν επίσημα μέρος του προγράμματος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δημοσιεύοντας τους κορυφαίους χρόνους εκκίνησης και στις δύο σειρές στην πίστα 16 γωνιών, ο Appiah πάλεψε στην τρίτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τερματίζοντας αδιέξοδος με τον Κινέζο Qing Ying στο 1:47.10.

Αστραπιαία από το αρχικό μπλοκ με ρεκόρ εκκίνησης και στις δύο διαδρομές (5,62 και 5,60), η Appiah κυνηγούσε την πρώτη της νίκη στη σεζόν, αλλά δυσκολευόταν να τελειοποιήσει το κάτω μέρος της πίστας.

«Έχασα να αγωνιστώ εδώ πέρυσι λόγω της επιδημίας του COVID στην ομάδα μας, οπότε μπήκα με τρόμο και επίσης δεν είχα την καλύτερη εβδομάδα προπόνησης», είπε ο Appiah, ο οποίος έπεσε και τις δύο ημέρες προπόνησης. «Η Sigulda είναι περισσότερο μια πίστα έλξης και σκελετού, επομένως είναι πολύ πιο δύσκολο να πλοηγηθείς σε ένα bobsleigh.

«Στόχος μου ήταν να έχω όσο το δυνατόν πιο καθαρό τρέξιμο γιατί ήξερα ότι οι εκκινήσεις μου, σε συνδυασμό με τις αξιοπρεπείς διαδρομές μου, θα με οδηγούσαν στο βάθρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Cynthia Appiah παίρνει το χάλκινο στο Altenberg

Η Αμερικανίδα Kaillie Humphries κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 1:46.52. Η Γερμανίδα Kim Kalicki επέστρεψε στη δεύτερη διαδρομή και πήρε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1:46.96.

Οι χάλκινοι χάλκινοι χάλκινοι τερματισμοί εξασφάλισαν στον Appiah τη χάλκινη Κρυστάλλινη Σφαίρα για την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στους οκτώ αγώνες της αυτή τη σεζόν στην πίστα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Appiah πήρε ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια. Είχε επίσης μια πέμπτη θέση και έπεσε στην έκτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που μπόρεσα να ολοκληρώσω τη σεζόν με την πρώτη μου Κρυστάλλινη Σφαίρα ως πιλότος», είπε ο Appiah. «Ήταν μια προκλητική σεζόν, αλλά η ολίσθηση ήταν διασκεδαστική συνολικά, και βρήκα τη διασκέδαση που μου έλειπε τα τελευταία χρόνια. Έχει αναζωπυρώσει το πάθος μου για την οδήγηση ξανά.”

Η Appiah θα επιστρέψει στη γραμμή εκκίνησης την Κυριακή για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν στο αγώνισμα δύο γυναικών.