Η Christine Girard ενθουσιασμένη που θα σηκώσει το βάρος του Chef de Mission στο Santiago 2023 – Team Canada

Η Christine Girard ενθουσιασμένη που θα σηκώσει το βάρος του Chef de Mission στο Santiago 2023 – Team Canada

Februar 17, 2023 0 Von admin

COC/Jessica Deeks

Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και υπέρμαχος του αντιντόπινγκ Christine Girard είναι έτοιμη για την επόμενη μεγάλη πρόκληση: τον Chef de Mission της Team Canada στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Σαντιάγο 2023.

Σκοπεύει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή αρχηγός ομάδας στην τετραετή διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Χιλής από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

«Θέλω να είμαι αυτός που μας κρατά ενωμένους και βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν σε αυτό που πραγματικά θέλουν. Οι Αγώνες υπάρχουν για [the athletes] οπότε είμαι εκεί για αυτούς», είπε ο Girard.

  • Η Christine Girard κρατά το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπροστά της
  • Η Christine Girard ποζάρει με την καναδική σημαία στον έναν ώμο καθώς φοράει τα Ολυμπιακά της μετάλλια

ΑΝΑΓΝΩΣΗ: FAQ: Τι είναι ο Chef de Mission;

Έχοντας συμμετάσχει η ίδια σε τρεις αγώνες Pan Am, οι οποίοι επισημάνθηκαν με ένα χρυσό μετάλλιο στο Guadalajara 2011, η Girard είναι πολύ ενθουσιασμένη για την ευκαιρία που θα έχει να μοιραστεί την τεράστια γνώση και τη μοναδική εμπειρία της με Καναδούς αθλητές.

«Θέλω απλώς να είμαι ο τέταρτος μπακ. Θέλω να είμαι εκεί όταν [the athletes] ελα πισω. Θέλω να είμαι εκεί για να τους στηρίξω. Θέλω να είμαι εκεί αν χρειάζονται ένα αυτί… Βασικά, απλά καταλάβετε τι περνούν επειδή έχω πάει εκεί».

ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Η «ενθουσιασμένη» Κριστίν Ζιράρ αντιδρά που έγινε Ολυμπιονίκης

Έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από την τελευταία φορά που ο Girard αγωνίστηκε διεθνώς. επέστρεψε στο σπίτι από το Λονδίνο το 2012 με ένα χάλκινο μετάλλιο στο χέρι. Έξι χρόνια αργότερα, της απονεμήθηκε τελικά και δικαιωματικά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα των 63 κιλών από αυτούς τους Αγώνες (μαζί με ένα χάλκινο από το Πεκίνο το 2008) αφού αρκετοί από τους ανταγωνιστές της αποκλείστηκαν αναδρομικά για ντόπινγκ.

Η Καναδή αρσιβαρίστρια Christine Girard ποζάρει με τα παιδιά της Aliana, αριστερά, Samuel και Philip, δεξιά, αφού της απονεμήθηκαν τα χρυσά και χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια μετά από τελετή τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Οτάβα. Ο Ζιράρ τιμήθηκε με το χρυσό Λονδίνο το 2012 και το χάλκινο μετάλλιο Πεκίνο το 2008, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του 2012 για ντόπινγκ. Ο ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ/Adrian Wyld

ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Έξι χρόνια αναμονή για το χρυσό του Ολυμπιακού, μια ακόμη πρόκληση για τον Ζιράρ

Στα τέσσερα χρόνια από εκείνη την εξαιρετικά συναισθηματική τελετή απονομής μεταλλίων στην Οττάβα, η Ζιράρ κρατούσε τον εαυτό της αρκετά απασχολημένο.

Εκτός από το ότι μεγάλωσε τρία μικρά παιδιά (τώρα σε ηλικία από σχεδόν πέντε ετών έως οκτώ ετών), απέκτησε το πτυχίο της Master of Health Sciences στην Εργοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα το 2021. Μια συνάντηση με έναν σύμβουλο στο Σχέδιο παιχνιδιού, το συνολικό πρόγραμμα ευεξίας των αθλητών του Καναδά, τη βοήθησε να σταλεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι τότε, δεν είχε ιδέα τι ήθελε να ακολουθήσει, μόνο ότι επιθυμούσε ένα πιο τακτικό πρόγραμμα εργασίας καθώς τα παιδιά της μεγάλωναν αρκετά για να πηγαίνουν στο σχολείο.

Τώρα ειδικεύεται στο να βοηθά άτομα με μακροχρόνια αναπηρία να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας, θεωρώντας ότι είναι μια φυσική επέκταση της καθοδήγησης που είχε ήδη κάνει και απολάμβανε.

Ο Girard κάνει επίσης σημαντική εθελοντική εργασία. Είναι μέλος της Επιτροπής Αντιντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και είναι μια Εκπαιδευτικός Πρέσβης στον Διεθνή Οργανισμό Δοκιμών, που διαχειρίζεται προγράμματα αντιντόπινγκ για Διεθνείς Ομοσπονδίες και άλλες. Αυτές οι θέσεις την είδαν να ταξιδεύει σε αγώνες σε όλο τον κόσμο και να συμμετέχει σε διάφορα σεμινάρια για να μιλήσει σε αθλητές για τη σημασία του καθαρού αθλητισμού.

«Όταν γνωρίζουν την ιστορία μου, αποκτώ αξιοπιστία. Οι άνθρωποι λένε «ω, καταλαβαίνεις το άθλημά μας και τι πρέπει να παλέψουμε», εξήγησε. «Όσο περισσότερο το κάνω, τόσο περισσότερο κερδίζω σεβασμό για τις αξίες που θέλω να μεταδώσω».

Ο Girard αναγνωρίζει επίσης ότι η σαρωτική αλλαγή κουλτούρας δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί.

«Θα πάρει χρόνο και θα χρειαστεί υπομονή και καθοδήγηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στο κομμάτι της εκπαίδευσης γιατί οι αθλητές πρέπει απλώς να γνωρίζουν τον αντίκτυπο [doping] θα έχουν στο σώμα τους και την ψυχική τους υγεία και τη γενική τους υγεία. Νομίζω ότι εκεί μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή κουλτούρας που έχει ήδη ξεκινήσει.

«Επίσης, πώς θέλεις να νιώθεις όταν παίρνεις αυτό το μετάλλιο; Ο αθλητισμός που βασίζεται στην αξία είναι πραγματικά σημαντικός και είμαστε τυχεροί που στον Καναδά είναι καλά εδραιωμένο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει παντού. Αυτό λοιπόν προωθούμε».

Καθώς τώρα ξεκινά την επόμενη αποστολή της να είναι Chef de Mission, η Girard είναι ευγνώμων για τις σχέσεις που είχε με τους Chefs de Mission της όταν ήταν διαγωνιζόμενη Ολυμπιονίκης. Ήταν το βλέμμα στα μάτια τους και η υποστήριξη που παρείχαν ότι θέλει περισσότερο να μιμηθεί για τους αθλητές που θα καθοδηγήσει στο Σαντιάγο.

«Ο Mark Tewksbury ήταν πραγματικά τόσο αγαπητός στην καρδιά μου», είπε ο Girard για την Ολυμπιονίκη κολυμβήτρια που υπηρέτησε ως Chef de Mission του Καναδά στο Λονδίνο το 2012. Έχει επίσης επηρεαστεί από την «πολύ ουσιαστική» σχέση της με την Ολυμπιονίκη δύτη Sylvie Bernier , Chef de Mission στο Πεκίνο 2008 και Assistant Chef στο Λονδίνο 2012.

  • Πλαϊνή γωνία της Christine Girard που σηκώνει τη μπάρα πάνω από το κεφάλι
  • Η Christine Girard σηκώνει βάρος πάνω από το κεφάλι
  • Η Christine Girard απλώνει τα χέρια της στον ουρανό πανηγυρίζοντας

«Όταν είσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βιώνεις έντονα συναισθήματα σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Δεν είναι φυσικό περιβάλλον. Και να μπορέσεις να επιστρέψεις στο Χωριό και να κοιτάξεις κάποιον που το καταλαβαίνει… Αν είσαι χαρούμενος, στενοχωρημένος, έχεις προβλήματα, έχεις προβλήματα, απλά μπορείς να έχεις αυτή τη σύνδεση κατανόησης στην αρχή και μετά να χτίσεις μια σχέση στην κορυφή, ήταν τόσο χρήσιμη και σημαντική για μένα».

Ο Ζιράρ ξέρει ότι κάθε αθλητής θα βιώσει διαφορετικά το Σαντιάγο 2023. Για κάποιους, τα Pan Am Games θα αντιπροσωπεύουν την κορυφή της καριέρας τους. Για άλλους, είναι ένας ακόμη διαγωνισμός στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για άλλους πάλι, εκεί θα έχουν την πρόκριση στον Ολυμπιακό ως κεντρικό τους στόχο. Υπάρχουν 21 αθλητικοί κλάδοι που θα έχουν θέσεις ποσόστωσης Παρίσι 2024 στη γραμμή στο Σαντιάγο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Πώς η ομάδα του Καναδά μπορεί να προκριθεί για το Παρίσι 2024

Από τώρα και τότε, η Girard ανυπομονεί να συναντήσει την ομάδα συμβούλων αθλητών της που θα τη βοηθήσουν να κάνει τους Αγώνες Pan Am μια θετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες της Ομάδας του Καναδά.

«Τώρα είναι μια καλή στιγμή για μένα να προσπαθήσω απλώς να βοηθήσω. Ήμουν τυχερός που είχα έναν Chef de Mission που ήταν πραγματικά εντυπωσιακός για τον εαυτό μου, οπότε ελπίζω απλώς ότι μπορώ να το ανταποδώσω».