Εξερευνώντας το Ελσίνκι και μια ενημέρωση του Exchange – δύο μήνες στη Φινλανδία!  – Worcester Student Life

Εξερευνώντας το Ελσίνκι και μια ενημέρωση του Exchange – δύο μήνες στη Φινλανδία! – Worcester Student Life

November 12, 2021 0 Von admin

Φοιτητής Νομικής LLB η Olivia, μας φέρνει ένα άλλο blog από τη χρονιά της στο εξωτερικό ως φοιτήτρια διεθνών ανταλλαγών στη Φινλανδία.

Γεια σας αναγνώστες,

Η Olivia επιστρέφει με ένα άλλο ιστολόγιο, καταγράφοντας τον χρόνο σπουδών μου στο εξωτερικό στη Φινλανδία. Έχει περάσει ένας μήνας από το τελευταίο μου blog και αυτή τη φορά από όπου γράφω – στο κτίριο Aurum στην πανεπιστημιούπολη – έχω θέα σε έναν θολό, συννεφιασμένο ουρανό που καλύπτει το Τούρκου. Ένα πράγμα που πιστεύω ότι θα πρέπει να μάθω να εκτιμώ, καθώς η εποχή του φθινοπώρου ξεκινάει και ο χειμώνας κυλάει είναι η συννεφιασμένη εμφάνιση της πόλης και ο κρύος, κρύος καιρός (αυτό που προέρχεται από έναν Βρετανό). Ωστόσο, δεν έλειψαν οι δραστηριότητες και τα μέσα για να εξερευνήσετε αυτήν την όμορφη πόλη και τις γύρω περιοχές.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

  • Από το τελευταίο μου blog έχω αναπτύξει μια τακτική ρουτίνα, κάτι που πάλευα να πετύχω από τότε που μετακόμισα εδώ.
  • Πέρασα τις εξετάσεις Survival Finnish Language Course. Ένα δυνατό ξεκίνημα για την αρχή του ταξιδιού μου στη φινλανδική γλώσσα.
  • Τώρα έχω έναν γλωσσικό συνεργάτη Tandem τον οποίο βοηθάω να βελτιώσει τις αγγλόφωνες δεξιότητές του, ενώ με βοηθά στις σπουδές μου στη φινλανδική γλώσσα (επίσης αφιερώνουμε πολύ χρόνο μιλώντας για τους αντίστοιχους πολιτισμούς μας).

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ

Εγώ και έξι φίλοι περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο Οκτωβρίου στο Ελσίνκι, ξεκινώντας κάποια σοβαρά αξιοθέατα – επισκεφτήκαμε τον Λουθηρανικό Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι (Helsingin tuomiokirkko), την Εθνική Βιβλιοθήκη της Φινλανδίας (kansalliskirjasto), το Μουσείο Σχεδίου του Ελσίνκι (Μουσείο Σχεδίου), την Εθνική Όπερα της Φινλανδίας και Μπαλέτο (kansallisooppera), πολλά εστιατόρια με νόστιμο φαγητό, Suomenlinna το φινλανδικό νησί + ΠΟΛΥ περπάτημα.