Εντοπίστηκε ιός EEE που μεταδίδεται από κουνούπια στη Νέα Αγγλία

Εντοπίστηκε ιός EEE που μεταδίδεται από κουνούπια στη Νέα Αγγλία

April 25, 2023 0 Von admin

Κατηγορίες: Φθινοπωρινά παράσιτα, Παράσιτα που τρέφονται με αίμα, Καταπολέμηση παρασίτων για εμπορικούς σκοπούς, Καταπολέμηση παρασίτων σε κατοικίες

Άτομο με Leafblower

Οι θερμοκρασίες πέφτουν και το φθινοπωρινό φύλλωμα είναι σχεδόν στο αποκορύφωμά του. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου, χόκεϊ επί χόρτου και ποδοσφαίρου είναι γεμάτα δράση. Οι εκθέσεις της κομητείας και της πολιτείας βγάζουν τη τηγανητή ζύμη και τα βραβευμένα λαχανικά. Και ενώ μπορεί να φαίνεται ότι τα κουνούπια αποτελούν καλοκαιρινό πρόβλημα και ανήκουν στο παρελθόν στη φθινοπωρινή Νέα Αγγλία, δεν έχουν πάει πουθενά. Τα κουνούπια δεν είναι απλώς ενοχλητικά. Μπορούν επίσης να σας αρρωστήσουν πολύ.

Ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια αυξάνεται στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Τα κουνούπια θα παραμείνουν ενεργά μέχρι τον πρώτο δυνατό παγετό. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ ανέφερε πρόσφατα ότι τα κουνούπια που παγιδεύτηκαν στο νοτιοανατολικό Κονέκτικατ βρέθηκαν θετικά για Ανατολική Εγκεφαλίτιδα Ιπποειδών (EEE).

Τι είναι η ΕΕΕ;

Αν και το EEE είναι σπάνιο, δεν είναι αστείο. Είναι μια ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό και δεν υπάρχει θεραπεία για ΗΕΕ. Είναι αιτία εγκεφαλίτιδας (εγκεφαλικές λοιμώξεις) και περίπου το 30% των ατόμων με ΗΕΕ πεθαίνει. Πολλοί άνθρωποι που επιβιώνουν έχουν συνεχή νευρολογικά προβλήματα. Λίγοι άνθρωποι αναρρώνουν πλήρως.

Τα συμπτώματα της ΗΕΕ εμφανίζονται τρεις έως δέκα ημέρες μετά από ένα τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι. Περιλαμβάνουν:

 • Πυρετός (συχνά 103º έως 106ºF)
 • Στραβολαίμιασμα
 • Πονοκέφαλο
 • Ελλειψη ενέργειας
 • Η φλεγμονή και το πρήξιμο του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα) είναι η πιο επικίνδυνη και συχνή σοβαρή επιπλοκή.
 • Η νόσος εξελίσσεται γρήγορα και ορισμένοι ασθενείς μπορεί να πέσουν σε κώμα μέσα σε μια εβδομάδα.

Μην ρισκάρετε για ΗΗΕ και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως ο Δυτικός Νείλος, η Chikungunya και ο Zika. Καλέστε το Modern Pest σήμερα στο 800-323-7378!

Πώς να αποφύγετε το EEE

 • Φορέστε μακριά παντελόνια, μακρυμάνικα πουκάμισα και κάλτσες όταν βρίσκεστε έξω για να μειώσετε τα σημεία που μπορεί να σας βρει ένα κουνούπι.
 • Χρησιμοποιήστε εγκεκριμένα από το EPA σπρέι για σφάλματα που περιέχουν DEET, πικαριδίνη, IR3535 ή έλαιο ευκάλυπτου λεμονιού.
 • Κρατήστε τα κουνούπια έξω από το σπίτι σας επισκευάζοντας σίτες ή τυχόν κενά στα παράθυρα ή τις πόρτες από τα οποία θα μπορούσαν να περάσουν.
 • Αφαιρέστε περιοχές με λιμνάζοντα νερά γύρω από το σπίτι σας για να μειώσετε τις περιοχές αναπαραγωγής.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σύγχρονο!

 • Είστε αξιωματούχος της πόλης ή της πόλης; Καλέστε το Modern Pest! Μας ecocare Καταπολέμηση κροτώνων και κουνουπιών Το πρόγραμμα θα κρατήσει ασφαλέστερα τα πάρκα, τα γήπεδα μπάλας, τα στάδια, τις σχολικές παιδικές χαρές και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο χώρο από τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες σας από τα κουνούπια και τα τσιμπούρια.
 • Καλέστε τους εκλεγμένους σας αξιωματούχους και ζητήστε να χρησιμοποιήσουν το Modern για να προστατεύσουν εσάς, την οικογένειά σας και τα κατοικίδιά σας από τα κουνούπια και τα τσιμπούρια!
 • Έχετε ένα σπίτι; Μας Φροντίδα στο σπίτι για κουνούπια, ψύλλους και κρότωνες Η υπηρεσία παρέχει ουσιαστική μείωση και στα τρία παράσιτα που μεταδίδουν ασθένειες. Το μοντέρνο θα κρατήσει τους εξωτερικούς σας χώρους ασφαλέστερους και πιο απολαυστικούς όλη την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Καλέστε το Modern σήμερα στο 800-323-7378 ή κάντε κλικ εδώ για να προγραμματίσετε την εξυπηρέτηση