Ελβετία: Η άμβλωση παραμένει νόμιμη, αλλά εξακολουθεί να αναφέρεται στον Ποινικό Κώδικα

Ελβετία: Η άμβλωση παραμένει νόμιμη, αλλά εξακολουθεί να αναφέρεται στον Ποινικό Κώδικα

März 17, 2023 0 Von admin

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ελβετίας απέρριψε πρόταση βουλευτή των Πρασίνων να αφαιρέσει την άμβλωση από τον Ποινικό Κώδικα.

Η διαδικασία επιτρέπεται από το 2002 στις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, εάν η γυναίκα ισχυριστεί ότι βρίσκεται σε στενοχώρια, Το Standard αναφέρει, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι η άμβλωση είναι «στον ποινικό κώδικα σημαίνει ότι η άμβλωση θεωρείται βασικά ως κατακριτέο πράγμα και δευτερευόντως ως απόφαση για την υγεία». Εκείνοι που αντιτάχθηκαν στην πρωτοβουλία υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε ποινική δίωξη σε σχέση με μια άμβλωση για περίπου 20 χρόνια και ότι ο τρέχων κανονισμός για τα χρονικά όρια είχε αποδείξει την αξία του.

Η ίδια λύση ισχύει και στην Αυστρία, όπου η άμβλωση εξαιρείται από την τιμωρία από την 1η Ιανουαρίου 1975, αλλά μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό ρυθμίζεται από τον Ποινικό Κώδικα. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες, η εγκυμοσύνη μπορεί να διακοπεί μετά από ιατρική συμβουλή. Δεν υπάρχει χρονικό όριο, για παράδειγμα, εάν υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος να υποστεί σοβαρή ψυχική ή σωματική βλάβη το παιδί».

Πέρα από τον ωκεανό, στις ΗΠΑ, η πολιτεία της Φλόριντα σχεδιάζει να απαγορεύσει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει καταδικαστεί από την αμερικανική κυβέρνηση.