Δαγκώνετε από το bug buy-to-let;  Συμβουλές για αρχάριους επενδυτές ακινήτων

Δαγκώνετε από το bug buy-to-let; Συμβουλές για αρχάριους επενδυτές ακινήτων

Mai 4, 2023 0 Von admin

Τα διαμερίσματα είναι από τα πιο δημοφιλή ενοικιαζόμενα ακίνητα και προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για να χτίσετε τον πλούτο σας. Συχνά είναι ιδανικά για νέους επενδυτές ακινήτων, αλλά ο Samuel Seeff, πρόεδρος του Seeff Property Group προειδοποιεί ότι οι αγοραστές ακινήτων πρέπει να γνωρίζουν ότι η αγορά ακινήτων για να ζήσουν σε σύγκριση με την ενοικίαση ακινήτων είναι δύο πολύ διαφορετικές όψεις του νομίσματος.

Λέει ότι μια ενοικίαση ακινήτου μπορεί να είναι μια μεγάλη επένδυση, υπό την προϋπόθεση ότι αγοράζετε στη σωστή περιοχή και διασφαλίζετε ότι υπάρχει ζήτηση για το είδος του ακινήτου. Επενδύοντας σε ακίνητα, μπορείτε να χτίσετε πλούτο, αλλά βεβαιωθείτε ότι είστε οικονομικά ασφαλείς.

Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Χρηματοδότηση για την αγορά του ακινήτου σας. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγαστικό δάνειο εάν δεν έχετε τα μετρητά. Θα χρειαστεί να περάσετε τους ελέγχους πίστωσης και οικονομικής προσιτότητας. Ορισμένες τράπεζες προσφέρουν προϊόντα αγοράς προς ενοικίαση, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε υψηλότερη κατάθεση.
  • Πόσο ενοίκιο μπορείτε να χρεώσετε; Είναι ζωτικής σημασίας να ερευνήσετε τη γειτονιά και να διασφαλίσετε ότι επενδύετε σε ένα ακίνητο που έχει ζήτηση. Γενικά, το μηνιαίο μίσθωμα μπορεί να υπολείπεται της αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου και θα πρέπει να καλύψετε το έλλειμμα.
  • Προϋπολογισμός για συντήρηση. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες επενδύσεις, το ακίνητο απαιτεί συντήρηση και συντήρηση, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες ενοικίασης. Επίσης απαιτείται νομικά το ακίνητο να είναι σε κατάλληλη και κατοικήσιμη κατάσταση.
  • Άλλα έξοδα που σχετίζονται με την ενοικίαση ακινήτων. Εκτός από το κόστος συναλλαγής που σχετίζεται με την αγορά (τέλος μεταβίβασης, αμοιβές δικηγόρων κ.λπ.), θα υπάρχουν επίσης έξοδα που σχετίζονται με την προμήθεια και τον έλεγχο ενός κατάλληλου μισθωτή και τη σύνταξη της σύμβασης μίσθωσης.
  • Ποια έξοδα μπορούν να μετακυλιστούν στον ενοικιαστή; Η σύμβαση μίσθωσης θα πρέπει να ορίζει ποιος πληρώνει για τι. Ο ενοικιαστής είναι συνήθως υπεύθυνος για το ενοίκιο και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που χρησιμοποιούνται και ο ιδιοκτήτης για τους φόρους ιδιοκτησίας, τις εισφορές (εάν υπάρχουν) και τη συντήρηση που δεν οφείλεται σε αμέλεια του ενοικιαστή.
  • Ποιος πρέπει να ασφαλίσει το ακίνητο; Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του ιδιοκτήτη του ακινήτου να ασφαλίσει το ίδιο το ακίνητο. Το περιεχόμενο θα πρέπει να ασφαλίσει ο ενοικιαστής, εκτός εάν είναι επιπλωμένο, τότε ο ιδιοκτήτης ή ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ασφαλίσει το περιεχόμενο.
  • Διαχείριση του ακινήτου και του ενοικιαστή. Η σύμβαση μίσθωσης θα πρέπει να προβλέπει την επιθεώρηση του ακινήτου σε ορισμένες περιόδους με την άδεια του ενοικιαστή. Για ησυχία, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε έναν πράκτορα ενοικίασης για τη διαχείριση του ακινήτου, ειδικά εάν είστε αρχάριος επενδυτής.
  • Φόρος και η επένδυση ενοικίασης. Το εισόδημα από ενοίκια θα είναι φορολογητέο και θα πρέπει να προστεθεί στο εισόδημά σας στην ετήσια δήλωση σας. Θα μπορείτε να αφαιρέσετε ορισμένα έξοδα που σχετίζονται με το ακίνητο. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του SARS και λάβετε συμβουλές από φορολογικό σύμβουλο.

Πρωτότυπο άρθρο: https://www.myproperty.co.za/news/market-and-opinion/bitten-by-the-buy-to-let-bug-tips-for-beginner-property-investors-06-03-23

The post Δαγκώθηκε από το bug buy-to-let; Συμβουλές για αρχάριους επενδυτές ακινήτων εμφανίστηκε πρώτα στο Flat Fee Homes.