Γιατί πεθαίνουν τα σπορόφυτα αγγουριού μου;

Γιατί πεθαίνουν τα σπορόφυτα αγγουριού μου;

April 24, 2023 0 Von admin

Τα αγγούρια είναι απαραίτητο σε κάθε καλοκαιρινό κήπο. Οι σπόροι αγγουριού μπορεί να υποφέρουν από μερικά κοινά προβλήματα που τους προκαλούν να μαραίνονται ή να πεθαίνουν στα αρχικά στάδια ανάπτυξης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τις αιτίες έως τις λύσεις.

Συνθήκες καλλιέργειας αγγουριού

Πριν εξετάσουμε συγκεκριμένες αιτίες, ας δούμε τις συνθήκες καλλιέργειας που απαιτούνται για την επιτυχή καλλιέργεια αγγουριών. Υποθέτω εδώ ότι έχετε νεαρά σπορόφυτα αγγουριού που μαραίνονται μετά τη βλάστηση ή πολύ νεαρά πριν αρχίσει να δένει ο καρπός. Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την καλλιέργεια σπόρων αγγουριού.

Δημοσκόπηση αναγνωστών: Ποια διαδικτυακά μαθήματα θα σας ενδιέφεραν;

Ηλιακό φως

Ανάλογα με την ποικιλία, τα φυτά αγγουριού χρειάζονται 6 έως 8 ώρες ηλιακού φωτός. Ωστόσο, ο πολύς ήλιος μπορεί να κάψει τα φύλλα, ειδικά όταν το φυτό είναι νεαρό και υπανάπτυκτο. Εάν έχετε τα σπορόφυτα αγγουριού έξω ή σε ένα ζεστό θερμοκήπιο, δοκιμάστε να τα ξεκινήσετε σε ένα δροσερό περβάζι ή σκιερό σημείο στο θερμοκήπιο. Επίσης, δείτε παρακάτω τις απαιτήσεις σε νερό.

Θερμοκρασία

Τα ώριμα φυτά αγγουριού μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο τα σπορόφυτα είναι πιο ευαίσθητα σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς τους αρέσει μια σταθερή θερμοκρασία 65-75 βαθμοί F. (18-23 C.) Επομένως, εάν έχετε κύμα καύσωνα, προσπαθήστε να τα διατηρήσετε δροσερά μετακινώντας τα φυτά και εάν οι νύχτες είναι πιο δροσερές μετακινήστε τα σε μια περιοχή όπου το περιβάλλον είναι πιο συνεπές ή εάν τα διατηρείτε σε θερμοκήπιο σκεφτείτε μια θερμάστρα. Προσωπικά, θεωρώ ότι η εκκίνηση τους σε εσωτερικούς χώρους σε μια προεξοχή παραθύρου είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουν.

Εδαφος

Η καλλιέργεια αγγουριού μπορεί να ευδοκιμήσει σε διάφορες εδαφικές συνθήκες, με το χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά των φυτών να είναι το ιδανικότερο. Σε περίπτωση που το έδαφος στερείται οργανικής ύλης, συνιστάται να ενσωματώσετε ένα στρώμα 4-6 ιντσών πλήρως αποσυντεθειμένου κομπόστ ή άλλου χούμου σε βάθος 10 ιντσών. Το επίπεδο pH του εδάφους πρέπει να διατηρείται μεταξύ 6,0 και 6,5 για να διασφαλιστεί η βέλτιστη ανάπτυξη. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διατηρείται η θερμοκρασία του εδάφους τουλάχιστον στους 60 βαθμούς Φαρενάιτ πριν από τη φύτευση των σπόρων για να εξασφαλιστεί η σωστή βλάστηση.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Νερό

Εάν έχετε δώσει όλα τα παρακάτω με συνέπεια και τα σπορόφυτα ή τα νεαρά φυτά εξακολουθούν να μαραίνονται ή πεθαίνουν, διαβάστε για να μάθετε τι άλλο θα το προκαλέσει.

Εάν τα φυτά αγγουριού σας μαραίνονται, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το πρόγραμμα ποτίσματος σας. Τα αγγούρια χρειάζονται περίπου 1-2 ίντσες νερό κάθε εβδομάδα. Η υγρασία στο χώμα σας μπορεί να μετρηθεί με εδαφομετρητή.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη βακτηριακή μαρασμό. Τα αγγούρια χάνουν το σχήμα τους ως αποτέλεσμα της συχνής πτώσης των φύλλων τους. Το Erwinia Tracheophyta, ένα βακτήριο που προκαλεί βακτηριακή μαρασμό, μεταφέρεται από σκαθάρια αγγουριού.

Σπορόφυτα αγγουριού που πεθαίνουν

Μια άλλη πιθανότητα είναι να ποτίζετε υπερβολικά τα σπορόφυτα αγγουριού σας. Τα σπορόφυτα αγγουριού, ειδικά το καλοκαίρι και όταν έξω ο καιρός είναι καυστικός, χρειάζονται πότισμα.

Αυτό θα έχει την ίδια επίδραση στο φυτό σας ανεξάρτητα από το πόσο υγιές είναι ή όχι. Εάν η γη στάζει, μπορεί να έχετε υπερποτίσει. Όταν μπορείτε να το πιέσετε, σημαίνει ότι η γη χάνει υγρασία. Θα πρέπει να εξετάσετε αυτές τις επιλογές εάν το σπορόφυτο αγγουριού σας πεθάνει.

Παράσιτα

Τα φυτά σας πρέπει να ελέγχονται για τυχόν τρύπες ή λείπουν φύλλα. Σημάδι ότι κατατρώγονται από κάποιο άλλο πλάσμα. Ένας από τους κύριους ένοχους είναι τα ζωύφια αγγουριού, τα οποία είναι μικροσκοπικοί και άγριοι τροφοδότες. Οι αφίδες, που τρώνε φυτά αγγουριού και τελικά τα καταστρέφουν, μπορεί να τους επιτεθούν.

Τα φυτά αγγουριού βλάπτονται καθώς και μεταδίδουν τη νόσο του μαρασμού από αυτά τα παράσιτα. Οι λευκές μύγες, που τρέφονται και γεννούν αυγά στα φύλλα των φυτών αγγουριού, μπορεί επίσης να αποτελούν απειλή. Εκτός από το ότι τρώνε τα φύλλα, αυτά τα ζωύφια κιτρινίζουν το χυμό από το πιπίλισμα. Η ιδανική στρατηγική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εντομοκτόνο που μπορεί να σκοτώσει τόσο το αγγουράκι όσο και το σκουλήκι της ρίζας αγγουριού.

Οι θερμοκρασίες του εδάφους είναι εκτός λειτουργίας

Οι πολύ ζεστές ή πολύ κρύες θερμοκρασίες του εδάφους θα σκοτώσουν τα σπορόφυτα αγγουριού σας. Η ιδανική θερμοκρασία εδάφους είναι μεταξύ 65 και 75 βαθμών Φαρενάιτ. Η βλάστηση του φυτού αγγουριού σας θα παρεμποδιστεί από την παρουσία ψυχρού αέρα και κρύου εδάφους. Μια πηγή θερμότητας πυθμένα είναι ιδανική για πετρώδες έδαφος.

Σφάλμα βάθους φύτευσης

Οι σπόροι δεν θα αναπτυχθούν εάν σπαρθούν πολύ ρηχά, επειδή θα εκτεθούν σε πολύ φως. Οι σπόροι δεν μπορούν να βλαστήσουν εάν φυτευτούν πολύ βαθιά στο έδαφος.

Ασθένεια που σας εμποδίζει να κυκλοφορείτε

Οι σπόροι του αγγουριού μπορεί να μολυνθούν από αυτή την ασθένεια, η οποία μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξή τους ή να τους εμποδίσει να φυτρώσουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε συνθήκες εδάφους που είναι πολύ υγρό ή κορεσμένο. Τα παθογόνα ευδοκιμούν σε αυτές τις συνθήκες του εδάφους και οι σπόροι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βλαστήσουν.

Η κακή αποστράγγιση του εδάφους, η κακή κυκλοφορία του αέρα και οι βρώμικες γλάστρες ή δοχεία είναι όλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της ασθένειας.

βρύα και μούχλα

Εάν οι σπόροι σας αφεθούν σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, μπορεί να αναπτυχθούν βρύα και μούχλα. Εάν τα σπορόφυτα αγγουριού παρουσιάζουν ενδείξεις για αυτό, μπορεί να πεθάνουν με αργό θάνατο.

Ως αποτέλεσμα της καταστροφής των ριζών του αγγουριού, είναι δύσκολο να αναπτυχθεί ένα. Εάν δεν υπάρχει ηλιακό φως, το νερό και το χώμα δεν μπορούν να αποστραγγιστούν ή να εξατμιστούν.

Υπάρχουν Cutworms στην περιοχή

Τα σκουλήκια, τα οποία καταβροχθίζουν τα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες των αγγουριών, είναι κοινά παράσιτα στον κήπο. Τα σπορόφυτα αγγουριού δεν μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω εάν τα ζωύφια που κουλουριάζονται στο έδαφος τα καταναλώνουν. Αυτό θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου.

Ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού φωτός

Τα σπορόφυτα αγγουριού μπορεί να μην βλαστήσουν σωστά εάν είναι πολύ μακριά από το φως. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του αγγουριού σας. Για να βλαστήσουν, πρέπει να τα τοποθετήσετε σε μέρος που δέχεται πολύ ηλιακό φως. Ένα ευρύ φάσμα εντόμων και παρασίτων μπορεί επίσης να βρεθεί στο έδαφος.

Απαιτείται περισσότερο λίπασμα

Εάν λιπάνετε υπερβολικά τα σπορόφυτα αγγουριού σας ή εάν το κάνετε συχνά, μπορεί να έχετε κάψει λιπάσματος. Περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν λιπάνετε τα νεοφυτεμένα φυτά, είτε σε δοχείο είτε στο έδαφος.

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο έδαφος μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων αγγουριού. Για να συνεχίσετε να αναπτύσσονται τα σπορόφυτα αγγουριού σας, θα χρειαστεί να δώσετε λίγο λίπασμα.

Συνωστισμός

Τα σπορόφυτα αγγουριού δεν θα βλαστήσουν γρήγορα εάν βάλετε πάρα πολλά από αυτά στο ίδιο μέρος ή δοχείο ταυτόχρονα. Τα σπορόφυτα θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να αποτρέψουν τον μαρασμό ή τον θάνατο.

Ενοποιημένο χαλίκι:

Αυτό το είδος εδάφους χαρακτηρίζεται από κακή κυκλοφορία αέρα και κακή αποστράγγιση. Η έλλειψη αποστράγγισης θα προκαλέσει κορεσμό του εδάφους, το οποίο τελικά θα οδηγήσει σε σήψη των σπόρων.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Το υπερβολικό ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα σπορόφυτα αγγουριού με τον ίδιο τρόπο που η διατήρησή τους στη σκιά μπορεί να τα σκοτώσει.

Εάν παραμείνουν στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα σπορόφυτα αγγουριού μπορεί να έχουν αναπτυξιακές καθυστερήσεις ή πιθανώς να πεθάνουν. Τα σπορόφυτα αγγουριού χρειάζονται ένα διάλειμμα από το άμεσο ηλιακό φως κάθε 12 έως 14 ώρες.

Η παρουσία μιας μυκητιακής ανάπτυξης

Τα μολυσμένα σπορόφυτα αγγουριού δεν θα έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν σε αγγούρια λόγω του μύκητα που έχουν προσβληθεί. Ένα λευκό, πουδρένιο κάλυμμα στα φύλλα του φυτού σας υποδηλώνει την παρουσία μύκητα, που του κλέβει θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι σπόροι του αγγουριού σας μεγαλώσουν και γίνουν γεροί, η ανάπτυξή τους θα είναι σταδιακή.

Είναι δυνατό να ανασταλεί η ανάπτυξη αυτού του μύκητα ή του ωιδίου ραντίζοντας λάδι neem στο έδαφος γύρω από το φυτό. Αποφύγετε την εφαρμογή του λαδιού ενώ είναι ζεστό έξω περιμένοντας μέχρι να πέσει κάτω από τους 80 βαθμούς Φαρενάιτ πριν το κάνετε.

συμπέρασμα

Τα αγγούρια είναι ένα υπέροχο και εύκολο στην καλλιέργεια φρούτο που λατρεύουν όλοι! Όντας έτσι, γιατί πεθαίνουν τα φτωχά μου φυτά αγγουριού; Η εξαιρετική ικανότητα για έναν κηπουρό είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων. Ας δούμε αν μπορούμε να σώσουμε αυτά τα φτωχά αγγούρια!