Βήματα που πρέπει να κάνετε τώρα για να μεγιστοποιήσετε τη συγχώρεση του δανείου Μπάιντεν

Βήματα που πρέπει να κάνετε τώρα για να μεγιστοποιήσετε τη συγχώρεση του δανείου Μπάιντεν

August 24, 2022 0 Von admin

ο πρόσφατα ανακοινώθηκε ακύρωση δανείου από την κυβέρνηση Μπάιντεν σημαίνει ότι εκατομμύρια δανειολήπτες θα έχουν έως και 20.000 δολάρια συγχώρεση. Εκατομμύρια ακόμη μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για διαγραφή δανείου έως και 10.000 $.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης παράταση του παγώματος πληρωμών και τόκων και νέο σχέδιο αποπληρωμής.

Αναμένουμε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την καταλληλότητα και την εφαρμογή. Ωστόσο, με βάση αυτά που ήδη γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούν να κάνουν οι δανειολήπτες για να διασφαλίσουν ότι μεγιστοποιούν οποιαδήποτε πιθανή διαγραφή δανείου.

Ζητήστε επιστροφή χρημάτων σε προηγούμενες πληρωμές

Το πάγωμα πληρωμών και τόκων Covid-19 έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020. Αν και δεν απαιτείται, πολλοί δανειολήπτες επέλεξαν να κάνουν επιπλέον πληρωμές για να μειώσουν το ομοσπονδιακό υπόλοιπο δανείου τους.

Εάν έχετε κάνει επιπλέον πληρωμές, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για αυτές τις πληρωμές. Δεν χρειάζεται να δείξετε οικονομική δυσπραγία ή συγκεκριμένες συνθήκες. απλά πρέπει να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

Καλέστε την ομοσπονδιακή υπηρεσία εξυπηρέτησης δανείων για να υποβάλετε αίτημα επιστροφής χρημάτων.

Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για δανειολήπτες με υπόλοιπα κάτω των 20.000 $.

Ελέγξτε την Περιορισμένη Παραίτηση στο PSLF

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ανακοίνωσε το πρόγραμμα συγχώρεσης και το νέο σχέδιο αποπληρωμής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε τη διόρθωσή του στο πρόγραμμα συγχώρεσης δανείων δημόσιας υπηρεσίας, το PSLF Limited Waiver.

Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει σε πολλούς δανειολήπτες που είχαν προηγουμένως αρνηθεί το PSLF να πάρουν τη συγχώρεση των δανείων τους. Διορθώνει πολλά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες PSLF.

Δυστυχώς, η Περιορισμένη Παραίτηση λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2022. Σημειωτέον, αυτό σημαίνει ότι η Περιορισμένη Αποποίηση λήγει πριν από την επανεκκίνηση της αποπληρωμής.

Εάν υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να έχετε εργαστεί σε μια θέση δημόσιας υπηρεσίας, ξεκινήστε τη διερεύνηση της περιορισμένης παραίτησης PSLF πριν τελειώσει.

Ορίστε μια υπενθύμιση για ένα μήνα από τώρα

Δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δανειολήπτες θα πρέπει να υποβάλουν επαλήθευση εισοδήματος για να δείξουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διαγραφή του δανείου των 10.000 $ ή 20.000 $. Για να είναι επιλέξιμοι, οι άγαμοι δανειολήπτες πρέπει να κερδίζουν κάτω από $125.000 και οι παντρεμένοι δανειολήπτες πρέπει να κερδίζουν κάτω από $250.000.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έχει μια πύλη για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Ωστόσο, αυτή η πύλη δεν υπάρχει ακόμη.

Εάν το Υπουργείο Παιδείας κινηθεί γρήγορα, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία εισοδήματος για να τεκμηριώσετε την καταλληλότητά σας τον επόμενο μήνα.

Για ορισμένους δανειολήπτες, όπως εκείνους με προγράμματα IDR, η επαλήθευση εισοδήματος θα γίνει αυτόματα.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ακριβώς ποιος εμπίπτει στην κατηγορία των αυτόματων και ποιος θα απαιτήσει χειροκίνητη ενέργεια. Ορίστε μια υπενθύμιση, σημειώστε το ημερολόγιό σας και κάντε ό,τι χρειάζεται για να επανεξετάσετε αυτό το ζήτημα μόλις γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Μην επιχειρήσετε να δανειστείτε νέα δάνεια

Οι τρέχοντες φοιτητές μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από τη σημερινή ανακοίνωση συγχώρεσης, αλλά πρέπει να έχουν παλαιότερα δάνεια για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, κάθε δάνειο που έχει συναφθεί πριν από την 1η Ιουλίου είναι επιλέξιμο.

Τυχόν νέα δάνεια που δανείζονται για το προσεχές φθινοπωρινό εξάμηνο δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για ακύρωση.

Πώς μπορώ να μάθω εάν έλαβα επιχορήγηση Pell;

Το να γνωρίζετε εάν λάβατε ή όχι μια επιχορήγηση Pell είναι τεράστια λεπτομέρεια για το σχέδιο συγχώρεσης Μπάιντεν.

Εάν λάβατε μια επιχορήγηση Pell, μπορείτε να σας συγχωρέσουν έως και 20.000 $. Εάν ποτέ δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα Pell Grant, η μέγιστη συγχώρεση είναι $10.000.

Για να ελέγξετε το ιστορικό ομοσπονδιακού δανείου και επιχορηγήσεων, συνδεθείτε στη βάση δεδομένων ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων. Ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει όλα τα φοιτητικά δάνεια και υποτροφίες. Εάν δεν εμφανίζεται μια επιχορήγηση Pell, πιθανότατα δεν είχατε ποτέ μια.

Εξετάστε το ενδεχόμενο ενοποίησης δανείων FFEL

Δεν γνωρίζουμε εάν όλα τα δάνεια της FFEL θα συμπεριληφθούν ή όχι στην ανακοινωθείσα συγχώρεση. Γνωρίζουμε ότι τα ομοσπονδιακά δάνεια θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα ορισμένα δάνεια FFEL να μην πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά μια ομοσπονδιακή άμεση ενοποίηση μπορεί να επιλύσει το ζήτημα.

Για το λόγο αυτό, ίσως είναι καλή ιδέα να ενοποιήστε τα δάνειά σας FFEL.

Επιπλέον, λόγω της απαλλαγής από την περιορισμένη απαλλαγή PSLF και της Ενημέρωσης καταμέτρησης IDR του Ιανουαρίου 2023, τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για την ενοποίηση των δανείων FFEL.

Επιλογές για Ιδιωτικά Φοιτητικά Δάνεια

Εάν το φοιτητικό σας χρέος είναι σε ιδιωτικό δανειστή, οι επιλογές μετατροπής του χρέους σε ομοσπονδιακά δάνεια είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Σε αυτό το σημείο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για οποιοδήποτε ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα δάνειο σταθερού επιτοκίου αντί για ένα δάνειο μεταβλητού επιτοκίου. Ο πληθωρισμός είναι μια σημαντική ανησυχία για τους δανειολήπτες φοιτητικών δανείων. Το κλείδωμα ενός δανείου σταθερού επιτοκίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός δεν σημαίνει μεγαλύτερη μηνιαία πληρωμή.

Βιαστείτε και περιμένετε

Τα σημερινά νέα είναι τεράστια για τους δανειολήπτες φοιτητικών δανείων.

Είναι φυσικό να θέλετε να μάθετε πώς θα ισχύει η συγχώρεση στο χρέος σας και πότε να περιμένετε να συμβεί.

Δυστυχώς, δεν ξέρουμε ακόμα. Προς το παρόν, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την κατάσταση του δανείου σας και ότι είστε έτοιμοι να ενεργήσετε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.