Αφοσίωση μέσα και για τον κόσμο χωρίς να θυσιάζεις τη θηλυκότητα

Αφοσίωση μέσα και για τον κόσμο χωρίς να θυσιάζεις τη θηλυκότητα

März 17, 2023 0 Von admin

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ιταλική ένωση υπέρ της οικογένειας Family Day–Defending Our Children παρουσίασε την κριτική της για αυτήν την επέτειο:

«Η ευαισθησία των γυναικών ως προστιθέμενη αξία στη δέσμευση για το κοινό καλό. Αυτή είναι η συνεισφορά που τόσες πολλές γυναίκες που έχουν εργαστεί με το ιταλικό κίνημα υπέρ της οικογένειας και συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την επιβεβαίωση της ίδιας της Ημέρας της Οικογένειας δίνουν στην πολιτική και στον κόσμο των ενώσεων. Πράγματι, η ικανότητα των γυναικών να ακούν, να νοιάζονται και να μεσολαβούν αναδύεται σε όλο και πιο περίπλοκα πλαίσια όπως αυτά των σύγχρονων κοινωνιών μας.

Η 8η Μαρτίου δυστυχώς έχει χρωματιστεί με ιδεολογικές πτυχές και έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από φεμινιστικά κινήματα που έχουν μοχλεύσει την αντίθεση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι διεκδικήσεις αυτών των πολιτικοποιημένων πραγματικοτήτων έχουν αποδεσμεύσει τις γυναίκες από τα φυσικά προνόμιά τους και έχουν δημιουργήσει οργανωμένες μειονοτικές διεκδικήσεις. Μια διαρκής αντιπαράθεση που συνδύασε τη μητρότητα και την εργασία, την επαγγελματική ολοκλήρωση και τη λαχτάρα για υποταγή, την ελευθερία επιλογής και την επιμέλεια της ζωής.

Ενώ αυτό το ιδεολογικό κύμα εξασθενούσε, οι ιταλικοί κύκλοι υπέρ της ζωής και της οικογένειας ήταν η αρένα όπου η δέσμευση πολλών γυναικών ικανών να δείξουν έναν άλλο τρόπο για την ενίσχυση της θηλυκότητας δημιουργήθηκαν αργά. Θέλοντας να χρησιμοποιήσει τη σημερινή ορολογία, η αληθινή «ενδυνάμωση των γυναικών» έχει καλλιεργηθεί από γυναίκες που μπόρεσαν να αναγνωρίσουν και να ενισχύσουν τα προνόμια των γυναικών και που έχουν πειραματιστεί με νέες φόρμουλες για να μπορέσουν να τις συμφιλιώσουν με μια νέα εξέχουσα θέση στον τρίτο τομέα, στον στον εθελοντικό τομέα και επίσης στο περίπλοκο ιταλικό πολιτικό σύστημα».